calendar

Ponedeljak 5. Avgust, 2023

Uhapšene dvije osobe: Policija kontrolisala saobraćaj, pa pronašla drogu

Objavio: RHT
05/08/2024 11:59 AM

Policija pronašla drogu

Slobode lišeni E.J.(37) iz Prozora i J.P. (26) iz Mostara

MUP HNK. Avaz

Dvije osobe su lišene slobode u petak u večernjim satima. Nakon što je policija prilikom provođenja pojačane kontrole saobraćaja kod njih pronašla drogu.

Tako su u 21 sat pripadnici Policijske uprave Konjic u mjestu Izlaz-Varvara na području Prozora uočili parkirano vozilo Mercedes i pored njega tri osobe. Legitimisanjem je utvrđeno je da se radi o B.B.(38), M.P.(33) i E.J.(37) svi iz Prozora.

– Pregledom vozila Mercedes kod E.J. je pronađena: crna torba , metalna kutija u kojoj se nalazio veći smotuljak NN tvari umotan u PVC prozirnu foliju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain . Zatim , PVC smotuljak sa sadržajem bijele NN tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.Prozirna kesica sa sadržajem suhe zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na marihuanu, digitalna vaga. Novčanik sa većom količinom novca u raznim apoenima , 100 eura, 100 KM , 50 KM , 20 KM i 10 KM te mobilni telefon – naveli su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. E.J. je lišen slobode , te će nakon kriminalističke obrade biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru.

Policija pronašla drogu

Iste večeri u 22,30 sati pripadnici PU Konjic su u mjestu Podborsko raskrižje u Prozoru zaustavili i izvršili kontrolu vozila Renault Kango kojim je upravljao J.P.(26) iz Mostara .

– Prilikom pregleda vozila pronađena je jedna kutija od cigareta u kojoj se u PVC foliji umotana nalazila NN bijela praškasta tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Jedna kutija od cigareta sa sadržajem suhe zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Osoba je lišena slobode. Te će biti predmet kriminalističke obrade nakon čega će uz Izvještaj biti predata Tužilaštvu HNK – naveli su iz MUP-a HNK.

BONUS VIDEO:

dnevniavaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS