calendar

Nedelja 4. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ASMIN PAKUJE KOFERE I ODLAZI! Ne može više da izdrži, hitno se oglasio i javno priznao TUGA U DOMU ANELI AHMIĆ! Sita objavila srceparajuću fotku OGLASIO SE FHMZ: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra TRENUTAK KOJI ĆE SE PAMTITI! Pogledajte momenat kada je Đoković dobio u ruke zlato na Olimpijskim igrama! ISPLIVALA PORAŽAVAJUĆA ISTINA O MIONI?! Ša doživio nervni slom, nastao neviđeni haos, Jovanovićeva satjerana u ćošak! Željka Jurišić nova kraljica bakšiša: Dva šeika na svadbi u Tuzli je zakitila hiljadama dolara Ovo je pjevačica koju je Sandra Afrika zatekla u stanu s dečkom NOVAK NIKADA OVAKO NIJE PLAKAO Pao je na zemlju i počeo da drhti, pa otišao kod porodice (VIDEO) Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato i zaokružio kolekciju najvećih teniskih trofeja JEZERO ODNIJELO DVA ROĐENA BRATA: Od posljedica utapanja u jezeru Mandek preminuo i drugi mladić iz Livna SKANDAL EPSKIH RAZMERA U NAJAVI! Anita pozvala Bojanu na okršaj i dobila BRUTALAN ODGOVOR (FOTO) SORAJA ŽIVI U STANU OD OSAM MILIONA EURA! Ima 440 kvadrata, privatan park i šoping centar, velnes sobu… Sejo Sexon, Hanka Paldum i ljuljačka: “Čini se da imamo novi hit” SVI NA NOGAMA U DOMU LUNE I MARKA Ne može zadržati suze, otkrila novosti Nestala Jasmina (15): Majka u suzama MOLI ZA POMOĆ ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Jana: Boli me briga za Elmedina! “DOSTA MI JE NJEGOVIH FOLOVA, MI SMO OKRENULE LIST”

JEZERO ODNIJELO DVA ROĐENA BRATA: Od posljedica utapanja u jezeru Mandek preminuo i drugi mladić iz Livna

Objavio: RHT
04/08/2024 5:00 PM

JEZERO ODNIJELO 2 ROĐENA BRATA

Od posljedica utapanja u jezeru Mandek pored Livna, danas je na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar preminuo osamnaestogodišnji Ј.M. iz Livna.

JEZERO ODNIJELO 2 ROĐENA BRATA/Foto: mondo

Mladić je izgubio bitku za život. Uprkos silnim naporima ljekara Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, gdje je bio hospitalizovan od nedjelje.

Inače, njegov stariji brat A.M. (24) je od posljedica utapanja preminuo u SKB Mostar dva dana nakon hospitalizacije.

Podsjećamo, pripadnici PP Livno su u nedjelju, 28. jula, oko 18.50 časova intervenisali na dojavu da se na jezeru Mandek pored Livna utapaju dvije muške osobe, za koje se kasnije uspostavilo da su braća.

Kako je navedeno, u jezero je prvi ušao osamnaestogodišnjak, koji se odmah počeo utapati. Njegov stariji brat ga je pokušao spasiti, ali kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru.

Drugi kupači iz jezera su izvukli prvo mlađeg brata, a malo kasnije i starijeg.

Ubrzo nakon toga su na mjesto događaja izašli pripadnici PU Livno i Hitne medicinske pomoći DZ Livno. Pružili su im ljekarsku pomoć, odnosno reanimaciju dvojici mladića.

Oni su zatim prevezeni u Županijsku bolnicu u Livno. Odatle su upućeni u SKB Mostar na daljnje liječenje, gdje su kasnije i preminuli.

U ponedjeljak Dan žalosti u Livnu

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić donio je odluku o proglašenju ponedjeljka, 5. avgusta, Danom žalosti u Livnu zbog tragične smrti dvojice mladića od posljedica utapanja u jezeru Mandak.

Na Dan žalosti bit će spuštene zastave na pola koplja na jarbolima ispred zgrade Gradske uprave Livna, Trgu kralja Tomislava, te na zgradama javnih institucija i ustanova, saopšteno je iz Grada Livna.

Na Dan žalosti na području Livna neće se održavati zabavne, kulturno-umjetničke i sportske manifestacije, a elektronski mediji s područja grada Livna, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje.

Iz gradske uprave Livna pozvali su pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svog poslovanja obavljaju primjereno Danu žalosti.

Grom udario na poznatu plažu na Jadranu

Pročitajte i: Grom udario na poznatu plažu na Jadranu: Povrijeđene tri žene, apokaliptični prizori.

Foto: Pixabay

U udaru groma na plaži Alba Adrijatika, u italijanskom regionu Abruco, tri žene su povrijeđene, a dvije od njih su u teškom stanju.

Incident se dogodio oko podneva na besplatnoj plaži, koja je bila puna turista, prenosi Ansa.

“Nebo je bilo oblačno i padala je kiša nekoliko minuta, ali je i dalje bilo mnogo ljudi. Začuo se huk, a onda je nastala panika, apokaliptični prizor”, ispričali su svjedoci.

Najteže je povređena 41-godišnja žena iz Albe Adrijatike, koja je doživjela zastoj srca i na licu mjesta je reanimirana, a zatim helikopterom prevezena direktno sa plaže u bolnicu Macini u Teramu i sada je na intenzivnoj njezi.

Belgijanka, turistkinja (64) takođe je teško povrijeđena i hospitalizovana u Teramu. Ona je imala privremeni gubitak osećaja u donjem dijelu tijela (parestezija), koji se zatim pogoršao, a doživjela je i srčani udar tokom spasavanja.

Treća povrijeđena žena je sa parestezijom jedne noge prevezena kolima hitne pomoći u bolnicu. Istovremeno, na planini Moncana, u oblasti Petorano sul Gicio, munja je izazvala veliki požar.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Avaz/A.K.H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS