calendar

Četvrtak 1. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ANITA UHVAĆENA U ZAGRLJAJU OVOG MUŠKARCA: Pobjednica rijalitija ne skida osmijeh sa lica, evo o kome je riječ Zrinjski nakon velikog preokreta došao do 3. pretkola Konferencijske lige OPUSTILI SE NA PLAŽI! Veljko Kuzmančević se SKINUO, Verica Rakočević ne skida pogled sa 35 godina mlađeg muža! (FOTO) “ŽIVOT SA DVIJE ŽENE” Sultan poslao žene u polje da rade, dok se on brčka na bazenu Morgan Freeman otkrio koja mu je uloga najvažnija u karijeri: I danas imam poštovanje prema tom filmu Aleks, ćao! Car progovorio o Aleksandri Nikolić: Pokušao sam je napraviti gospođom ĐINA DŽINOVIĆ SE SNIMALA ISPOD TUŠA Vrele kadrove objavila javno, dodiruje se po tijelu, bujne grudi u prvom planu UČESNICA RIJALITIJA NAPRAVILA HAOS U KAFIĆU! Divljala i urlala, nasrnula na konobara, razlog je SKANDALOZAN Učesnicama OI koje imaju bebe osigurane hotelske sobe za dojenje: Džudistkinja oduševila gestom Vlada FBiH donijela odluku: Smanjuje se cijena gasa “Uzimao sam DROGU DA MI BUDE DOBRO! Kakav PAKAO?!” Poznati bh. roker ŠOKIRAO: “Mogao sam da PODNESEM” Ovi horoskopski znakovi će vam pomoći čak i ako su ljuti na vas Bura zbog “muškarca” u ženskom boksu na OI: Pobijeda za 46 sekundi (VIDEO) POLICIJA OPKOLILA KUĆU KULIĆA! Jezivi snimci ataka na Miljanu “PRESTARA, PREDEBELA, PREMASNA…” Nives Celzijus ZAPUŠILA USTA ZLIM JEZICIMA: Skinula se i zadala domaći zadatak HEJTERIMA ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima otkrila zašto su je svi ponižavali i priznala: Elme je moj život (VIDEO)

Tokom ljetne sezone otvoreno još devet graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske

Objavio: RHT
01/08/2024 2:20 PM

Otvoreno još devet graničnih prijelaza

Mješovita komisija za praćenje provedbe Ugovora između BiH i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima donijela je više odluka.

GP: Gabela Polje / Foto: Screenshot

Otvoreno još devet graničnih prijelaza

Prva se odnosi na odobravanje privremenog međunarodnog saobraćaja putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet. Vaganj – Bili Brig, Gabela – Gabela Polje I, Kozarska/Bosanka Dubica – Hrvatska Dubica, Orahov Do – Slano i Drinovačko Brdo – Slivno. U trajanju od tri mjeseca, odnosno do održavanja iduće sjednice Mješovite komisije, a radno vrijeme ovih graničnih prijelaza je 24 sata.

Druga odluka se odnosi na privremenu promjenu radnog vremena stalnih graničnih prijelaza. Za pogranični promet: Vinica – Aržano Pazar, Subašići – Dvorine, Tržačka Raštela – Kordunski Ljeskovac, Zagrad – Pašin Potok, Kaldrma – Lička Kaldrma i Prolog – Podprolog.

“Radno vrijeme ovih graničnih prijelaza je svaki dan 24 sata, u trajanju od tri mjeseca, odnosno do održavanja iduće sjednice Mješovite komisije”.

Također, donesena je odluka kojom se u periodu od 1. avgusta 2024. godine do 1. oktobra 2024. godine odobrava privremeni međunarodni saobraćaj putnika preko stalnih graničnih prijelaza. Za pogranični promet: Duži – Imotica, Čitluk – Jovića Most i Drinovci – Sebešina. Radno vrijeme ovih graničnih prijelaza je 24 sata.

Preporuka putnicima

Osim toga, donesena je i odluka kojom se odobrava privremeni međunarodni saobraćaj putnika preko stalnog graničnog prijelaza. Za pogranični promet Hadžin potok – Bogovolja. Od 1. avgusta 2024. godine u trajanju od tri mjeseca, odnosno do održavanja iduće sjednice Mješovite komisije. Radno vrijeme ovog graničnog prijelaza je 24 sata.

Preporuka putnicima za vrijeme ljetne sezone da koriste alternativne granične prijelaze.

Pročitajte i: Dnevni horoskop za četvrtak, 1. avgust 2024: Pred Vodolijama je dan pun radosti, Rakovi da “povuku ručnu”, Strijelci pod stresom, a vi?

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS