calendar

Sreda 31. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
EKSKLUZIVNO – TIJANA AJFON: Dečko me je prevario sa transrodnom osobom (VIDEO) ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Fatima, puno slušaš druge! “Kose ću ti počupati, ko ti Memi. Neće nam on biti uzor”(VIDEO) Lana Pudar se plasirala u polufinale OI u disciplini 200 metara delfin MAJA LOMILA PO HOTELU ZBOG STANISLAVA? NASTALA VELIKA ŠTETA! Haos ne prestaje ISPALIO 57 METAKA U DRUGARE, PA SJEO DA POJEDE SENDVIČ! Rekonstruisan cio krvavi pir Bivši rijaliti takmičar PRIJETI Asminu: POSJETIĆE BOLNICU UMJESTO POSLASTIČARNICE U Sarajevu osvanuli plakati koji veličaju bivšu SFRJ i jugoslovenski identitet: “Ima nas” HITNO OGLAŠAVANJE IVANA MARINKOVIĆA NAKON KRIVIČNE PRIJAVE STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Građani Republike Srpske brige i strahove rješavaju lijekovima ANITA ŽESTOKO POTKAČILA MATORU! Najveća životna greška Na Olimpijskim igrama 2024. danas nastupaju Lana Pudar i Aleksandra Samardžić: SRETNO NAŠE DAME Dnevni horoskop za srijedu, 31. juli 2024: Ovnovi buntovni zbog autoriteta, Lavovi sve lako osvajaju, Škorpije podložne nesporazumima Snimak iz vrtića koji je oduševio svijet: Mali ljudi HARIS MELINU DIZAO U NEBESA! Kretorka priznala: ”Nijedna ne može da se mjeri sa mnom, ni Sofija Vergara” “NIJE SVJESTAN ŠTA JE URADIO” Potez sina Dragane Mirković razbjesnio javnost Rijaliti zvijezda uživa u Španiji: Ervin Mujaković mami ženske uzdahe

Snimak iz vrtića koji je oduševio svijet: Mali ljudi

Objavio: RHT
31/07/2024 9:00 AM

Snimak iz vrtića u Kini koji je oduševio svijet

Zamislite kacige, neon prsluke, lopate, blato i beton, a u tome svemu male ljude od metar visine. Vjerovali ili ne, u pitanju je vrtić, naravno, u Kini.

Snimak iz vrtića u Kini koji je oduševio svijet/Foto: printscreen

Snimak iz vrtića u Kini koji je oduševio svijet

Ovaj snimak koji je na mreži X podijelio profil Historic Vids, prikazuje djecu iz jednog vrtića u Kini, kako od pravih cigli i cementa grade peć na drva, a potom na njoj spremaju obrok za sve.

Djeca uredno nose kacige, odgovarajuću odjeću, a koriste i alat poput špatula i lopata, i to potpuno samostalno.

Na ovaj način su uspjeli da naprave peć proporcionalnu njihovoj visini, koju su potom sami naložili i koriste je svakodnevno za samostalnu pipremu hrane.

Video prikazuje i momenat kada klinci priže jaja, paradajz i na kraju sipaju obrok u malene čašice.

Jedna od glavnih razlika kineskog u odnosu na druge vrtiće je što se djeca u Kini tretiraju kao mali ljudi.

Dok u našim vrtićima jedu, spavaju i igraju se, u mnogim kineskim vrtićima djeca peru i kuvaju, i na taj način razvijaju samopouzdanje, objašnjava se u videu, prenosi Zadovoljna.rs.

Djeca peru i sjeckaju povrće, sama kuvaju obroke i uživaju u domaćim obrocima, a zatim kasnije sve sama i počiste.

@michael26457

Wie es ist, in China in den Kingdergarten zu gehen #tiktokusa #usa

♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Praktične vještine

„Vaspitač zadaje zadatke na osnovu interesovanja djece kako bi unaprijedili njihove praktične vještine. Oni počinju da rade odmah poslije jela, prave korpe ili pletu marame, a koriste šivaće mašine za izradu odjeće, vezenje, tkanje prostirki, pa čak prave i krevete“, objasnili su u jednom videu.

Kako djeca rastu, uče sve više i više vještina koje im pomažu da budu nezavisni. Starija djeca mogu sama da kuvaju u potpunosti, dok mlađa mogu da mijese tijesto i prave palačinke.

„Peru, sijeku i cijede voće, sve to rade sami, uz pomoć nastavnika“.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/O. T.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS