calendar

Utorak 30. Jul, 2023

ZZJZ KS ispitao vodu u Sarajevu zbog zabrinutosti građana i većeg broja upita

Objavio: RHT
30/07/2024 2:40 PM

ZZJZ KS ispitao vodu u Sarajevu

Zbog zabrinutosti građana i većeg broja upita koje je J.U. Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo zaprimio u proteklom periodu, obavještavamo Vas da je stručni tim Zavoda u cilju zaštite zdravlja korisnika i prevencije bolesti 26. 7.2024. godine izvršio uzorkovanje i ispitivanje vode porijeklom iz sistema kojim upravlja KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo na zdravstvenu ispravnost na mjestu krajnjeg potrošača.

Foto: VIK Sarajevo

ZZJZ KS ispitao vodu u Sarajevu

– U skladu sa BAS EN ISO 19458 u našoj akreditiranoj laboratoriji BAS EN ISO/IEC 17025, saopćeno je iz VIK-a.

Voda je uzorkovana sa područja svih opština koje se vodosnabdjevaju iz sistema gradskog vodovoda. Prema rezultatima osnovnih mikrobioloških analiza propisanih Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (“Službeni glasnik BiH” broj 40/10; 30/12; 62/17) svi uzorci su zdravstveno ispravni. Rezultati ispitivanja prikazani su u Tabeli 1.

Rezultate svih ispitivanja vode u laboratorijama J.U. Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koja je porijeklom iz sistema za javnu vodoopskrbu, možete pronaći u mjesečnim Biltenima koje Zavod objavljuje na web stranici (link: https://zzjzks.ba/bilteni-o-zdravstvenoj-ispravnosti-vode-na-podrucju-kantona-sarajevo/).

Napominjemo da je KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo u zakonskoj obligaciji da osigura zdravstveno ispravnu vodu do hidranta, od hidranta do stambene jedinice (ukoliko je zgrada u pitanju) odgovorni su upravitelji zgrada, a od ulaska u stambenu jedinicu do mjesta krajnjeg potrošača odgovoran je vlasnik stana.

Rezultati ispitivanja vode / Foto: ViK

LAŽNI OGLASI Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH se oglasilo o prevarama na društvenim mrežama

Pročitajte i: LAŽNI OGLASI Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH se oglasilo o prevarama na društvenim mrežama: Zloupotreba našeg memoranduma.


Dnevnica između 150 i 300 KM, radi se od kuće, piše, između ostalog, u oglasu

Foto: Screenshot

Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine jučer je informisano o ozbiljnom slučaju neovlaštenog korištenja memoranduma Ministarstva na društvenim platformama Facebook i Instagram.

Kroz korisnički profil Acqgk-43, ID: 494468583202007. Na ovim platformama objavljen je sponzorisani oglas u kojem se lažno tvrdi da su Ministarstvo rada i socijalne politike i platforma Tik Tok službeni partneri izvjesnog programa zapošljavanja za rad od kuće uz minimalnu dnevnicu od 150 KM do 300 KM.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS