calendar

Ponedeljak 29. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“D-CAST”POMJERA GRANICE! Dejan Dragojević sve oduševio “MOJA TRUDNOĆA JE BILA TURBULENTNA” Aleksandra ne može više da šuti o Filipu: Priznala sve o POMIRENJU: “Kod mene je bilo ludilo” Oglasio se pjevač koji je izazvao najviše polemika na otvaranju OI: Da nije kontroverzi ne bi bilo zabavno Ogorčene američke teniserke pobjegle iz Olimpijskog sela zbog onoga što su tamo zatekle “EMOCIJE SU SE UGASILE!” Aleksandra Nikolić ekskluzivno za Hype otkrila sve o odnosu sa Filipom, pa pomenula i NOVOG DEČKA (VIDEO) CIFRA OD KOJE MOŽE DA SE RIKNE! DARA BUBAMARA TRAŽILA BRDO LOVE! Šok detalji napravili pometnju “JEDINO SAM TRAŽILA POŠTOVANJE” ALEKSANDRA NIKOLIĆ OTKRILA detalje RASKIDA sa Carem? Ekskluzivno za HYPETV Svratili u Jablanicu, najeli se pečenja, pa pobjegli ne plativši račun od 217 KM ALEKSANDRA OTKRILA ISTINU O CARU: “Završila sam u BOLNICI u OSMOM MJESECU TRUDNOĆE!” Nikolićka iznijela JAVNO šta se dešavalo u 4 ZIDA! (VIDEO) MEGAEKSKLUZIVNO! ALEKSANDRA NIKOLIĆ NA HYPE TV! Prvi put o odnosu sa Carem, Leoni i BURNOM RASKIDU Lidija Vukićević se sprema za more: Sirene mogu da se zabrinu Prijetnje, preljube, klevete: Ovi rijaliti takmičari svoje rasprave nastavljaju na sudu U OVIM HOROSKOPSKIM ZNAKOVIMA SE RAĐA NAJVIŠE MAMINIH SINOVA: Kod njih ćete uvijek biti broj 2! Drama kod Jablanice: Zapalio se kombi u vožnji, vatrogasci se bore s vatrom Trikovi da vam veš uvijek bude fino opran: Evo šta treba koristiti umjesto omekšivača JANJUŠ PRVI PUT JAVNO OBJAVIO FOTKU SA NOVOM DJEVOJKOM! Svi gledaju i ne mogu da vjeruju, da li je ovo moguće?! (FOTO)

Trikovi da vam veš uvijek bude fino opran: Evo šta treba koristiti umjesto omekšivača

Objavio: RHT
29/07/2024 6:40 PM

Trikovi da vam veš uvijek bude fino opran

Stručnjaci su objasnili kako pravilno oprati veš u veš-mašini. Idealno je ako mašinu ispunite vešom 80 posto. Ako stavite veliku količinu veša, neće ga dobro oprati. Isto tako, ako u bubnju ima malo stvari, one će se brže oštetiti zbog mehaničkog djelovanja.

Trikovi da vam veš uvijek bude fino opran/Foto: reddit

Vruća voda

Da bi se izvršila dezinfekcija i da bi se otklonila prljavština, temperatura vode 40-60 stepeni se smatra optimalnom. Pranjem u hladnoj vodi se ne mogu uništiti bakterije i grinje s posteljine i peškira, a vrela voda oštećuje tkaninu.

Umjesto omekšivača, koji se gomila i vremenom čini veš grubim, koristite sirće. Prilikom ispiranja dodajte 100 ml sirćeta kako bi vam veš bio mekan i kako biste izbjegli tragove deterdženta.

Svježe fleke od ulja pospite zamjenom za šećer ili skrobom, a potom jednostavno operite veš. Preparat (sprej) WD-40 će vam pomoći da uklonite mrlje od paradajz soka ili sosa. Nanesite ga na fleku, a onda isperite tkaninu u hladnoj vodi.

Kako biste uklonili tragove od znoja na bijeloj odjeći, koristite program pretpranja, bilo kojim deterdžentom na temperaturi 40, a zatim uključite program pranja za izbjeljivanje, navode stručnjaci.

Uklanjanje mrlja

Ako ostavite veš da odstoji sat u vodi sa solju (1 supena kašika na litar vode), a potom ga operete, uspjet ćete ukloniti mrlje od kafe ili vina, a soda bikarbona će pomoći da uklonite žutilo s bijele odjeće i da se riješite neprijatnog mirisa. Osim praška za pranje ili običnog sapuna, dodajte i pola mjerice sode bikarbone i operite veš u vreloj vodi.

Pravilno sušenje

Eksperti savjetuju da, ukoliko je to moguće, veš sušite na otvorenom zraku, pod suncem. Ako, ipak, morate koristiti mašinu za sušenje, stavite u bubanj tenisku lopticu i peškiri će vam biti mekani.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/avaz.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS