calendar

Ponedeljak 29. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Lidija Vukićević se sprema za more: Sirene mogu da se zabrinu Prijetnje, preljube, klevete: Ovi rijaliti takmičari svoje rasprave nastavljaju na sudu U OVIM HOROSKOPSKIM ZNAKOVIMA SE RAĐA NAJVIŠE MAMINIH SINOVA: Kod njih ćete uvijek biti broj 2! Drama kod Jablanice: Zapalio se kombi u vožnji, vatrogasci se bore s vatrom Trikovi da vam veš uvijek bude fino opran: Evo šta treba koristiti umjesto omekšivača JANJUŠ PRVI PUT JAVNO OBJAVIO FOTKU SA NOVOM DJEVOJKOM! Svi gledaju i ne mogu da vjeruju, da li je ovo moguće?! (FOTO) STRAVIČNA ISPOVIJEST INFLUENSERA (24) O SILOVANJU: “Držali su me! Otkopčao je šlic i rekao mi…” KONAČNO PROGOVORIO ŠOK! AUTOBUS UDARIO U KOMBI BARBARE BOBAK! Pjevačica bila u njemu, evo u kakvom je stanju! Cijene hrane i bezalkoholnih pića u junu u prosjeku niže za 0,9 posto “TRAŽIO MI JE GOLE FOTKE DA BI SE SAMOZADOVOLJAVAO! NIJE HTIO DA PLATI” Nova Janjuševa djevojka ŠOKIRALA: “Devito nije htio da skida fantomku ni dok smo…!” Banjalučanin pritvoren zbog obljube maloljetne kćerke SVI JURE NA HYPE TV POSLIJE RIJALITIJA: “ZNAJU GDJE TREBA DA IDU!” Finalistkinja otkriva zašto učesnici MASOVNO prelaze na Hype televiziju po završetku svake sezone (VIDEO) ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Jana se naljutila zbog “nove” Sultanove prijateljice i napustila kuću: Elme dovodi svoju muzu? SLIJEDI NOVI HAOS (VIDEO) Đoković deklasirao Nadala! Najteži poraz Španca u karijeri na pariškoj šljaci HITNO OGLAŠAVANJE MENADŽERA ACE LUKASA! Saša Mirković otkrio sve o zdravstvenom stanju pjevača BLAM – ŠA NE VJERUJE SVOJIM OČIMA! ŠOK

Đoković deklasirao Nadala! Najteži poraz Španca u karijeri na pariškoj šljaci

Objavio: RHT
29/07/2024 3:39 PM

Đoković deklasirao Nadala

Foto: MUSTAFA YALCIN / AFP / Profimedia

Srbijanski teniser Novak Đoković je deklasirao Španca Rafaela Nadala u vjerovatno njihovom posljednjem meču u blistavim karijerama vrhunskih sportista. Na kraju je bilo 2:0 po setovima za Noleta.

Đoković deklasirao Nadala

Na pariškoj šljaci gdje je Rafael Nadal osvojio ukupno 14 naslova na Roland Garrosu, Španac je sada pretrpio najteži poraz u dugogodišnjoj karijeri i pokazao da je, iako je u drugom setu nadoknadio dva brejka zaostatka, vrijeme za penziju.

Nadal se duže vrijeme borio sa povredama, čak je bilo upitno hoće li nastupiti u singleu na Olimpijskim igrama u Parizu, na kraju je smogao snage i pobijedio Martona Fucsovicsa u prvom kolu, no u drugom je Đoković bio superioran i zasluženo slavio veliku pobjedu.

Već u drugom gemu prvog seta Đoković je oduzeo servis španskom teniseru. Nakon toga u četvrtom je iskoristio treću gem loptu i poveo sa 4:0. Da bi u sedmom gemu došao do set lopte koju je iskoristio i osvojio prvi set rezultatom 6:1.

Nastavak nam je donio praktički identičnu igru. Kao i u prvom setu pa je tako Đoković u prvom gemu drugog seta iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 1:0. Isti scenario viđen je i u trećem gemu, te je Nole poveo sa 3:0.

Nadal je potom u šestom gemu oduzeo servis srbijanskom teniseru i smanjio na 4:2 da bi potom iskoristio svoj servis gem. Smanjio je rezultat na 4:3 i popravio utisak. Potom je Španac iskoristio drugu brejk loptu i u potpunosti se vratio u drugi set (4:4).

Odlučujući poeni

Potom je Đoković iskoristio četvrtu brejk loptu i ponovo poveo sa 5:4, te došao u situaciju da servira za meč. To je i iskoristio te tako nanio Nadalu najteži poraz u karijeri u Parizu. Dosad mu je najteži poraz na pariškoj šljaci nanio upravo Novak Đoković. Bilo je to u četvrtfinalu Roland Garrosa 2015. godine (3:0 kada je Nadal osvojio svega devet gemova.

Đoković će u pohodu na zlatno olimpijsko odličje u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Dominika Kopfnera iz Njemačke i Mattea Arnaldija iz Italije.

Rezultat:

Novak Đoković (Srbija) (1) – Rafael Nadal (Španija) 2:0 (6:1, 6:4)

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS