calendar

Petak 26. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“STOJAN JE MOJA NAJVEĆA LJUBAV! Planirali smo djecu” Reperova bivša BLOKIRANA svuda, a sada otkrila SVE DETALJE odnosa “Išla sam mu pred kuću” Pinkova producentkinja ostaje iza rešetaka: Produžen pritvor Nini Kovačević koja je pijana pregazila djevojčicu “Svi telefonski POZIVI U RIJALITIJU SU NAMJEŠTENI!” Asmin o “lažnoj komšinici” i Staniji, a Lepog Miću PATOSIRAO! (VIDEO) Ako ste rođeni u ovom znaku, čeka vas LUDAČKA SREĆA: Evo ko će imati najviše para u avgustu TO JE TO OD PREDAHA, PONOVO SE PALE ALARMI: Paklene temperature se vraćaju, ovog dana biće najgore Velika pljačka u Sanskom Mostu potresla javnost: Kako je moguće imati 1,7 miliona KM u kešu Lukas podržao Draganu za njen koncert u Banjaluci! “Ona radi pošteno koncert i prodaje ulaznice, pustite me tih “besplatnih” koncerata drugih izvođača, jer to uvijek narod plati”! Šou u Banja Luci! Dragana Mirković pokidala sa prodajom karata! Ceca demantovala da nastupa, pa je zamijenila Karleuša! David Dragojević i Maja Marinković LUMPUJU u KAFANI TOKOM DANA?! Svi pričaju da su U VEZI, a evo kako se provode (VIDEO) SRAMOTA ME JE ŠTO JE ON OTAC MOG DJETETA! Aneli Ahmić žestoko izvrijeđala Asmina, ne želi više da šuti, nastaće opšti haos OVAKO MOŽETE KUPITI KARTU ZA SPEKTAKL ACE LUKASA u Sloveniji! “Stravično” će PORUŠITI SVE GRANICE! Hiljade vozila satima u kilometarskoj koloni kod Vlakova zbog prevrnutog kamiona “S NJIM SAMO STRESOVI I ŠOKOVI” Stanija hitno reagovala zbog Asmina, ne može da vjeruje šta je uradio! Olimpijski tim Bosne i Hercegovine spreman za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu Zemljotres pogodio područje Hercegovine Epidemija morbila ne miruje: Infektologe i pedijatre najviše brine jedna stvar

Zaštita od sunca, hlora i morske vode: Evo kako njegovati kosu u ljetnim danima

Objavio: RHT
26/07/2024 2:30 PM

Evo kako njegovati kosu u ljetnim danima

Sunce oštećuje strukturu vlasi, pa su kosi potrebne posebna njega i detoksikacija

Da kosa bude lepršava. Facebook

Kupanje u moru i opuštanje na suncu najbolje je što nam donosi ljeto. No, osim dodatne njege koju moramo posvetiti našoj koži, i kosa traži posebnu pažnju tokom vrućih ljetnih dana. Kosa, ako se previše izlaže suncu bez adekvatne njege i zaštite, ubrzo postaje lomljiva i gubi svoju elastičnost i sjaj, pa su joj potrebne posebna njega i detoksikacija.

Odabir šampona

Lijepa kosa počinje pravim odabirom šampona, a za suhu kosu najbolji su izbor oni na bazi makadamije, ulja jojobe i nektara plave agave, koji hrane vlasi i vraćaju joj vlagu. Također, kosu treba prati dva do tri puta sedmično, sve češće od toga je dodatno isušuje i oštećuje. Učestalo pranje kose skida zaštitna ulja s vlasišta, pa vlasi brže pucaju.

Prije kupanja u moru ili bazenu na kosu nanesite regenerator ili masku za kosu. Regenerator kosi pruža dubinsku njegu, a ljeti je najbolje koristiti onaj koji se ne ispire. Frizeri preporučuju da regenerator nanesete samo na vrhove, jer će u suprotnom kosa izgledati spljošteno, a kosu treba osušiti fenom. Toplina će omogućiti da regenerator lakše prodre u proteinsku strukturu kose i obnovi vlasi iznutra.

Evo kako njegovati kosu u ljetnim danima

Maske za kosu sastavni su dio njege suhe kose zato što vraćaju vlagu. Najbolji izbor su one na bazi palminog ulja i shea maslaca, dok one sa silikonima treba izbjegavati. Silikonske djeluju samo na površini i ne obnavljaju kosu iznutra, a maske s uljima obnavljaju kutikule, zaglađuju površinu i daju elastičnost. Jako oštećenoj kosi trebaju dva tretmana maskom na sedam dana, dok manje suhoj jedan.

Isušeno vlasište podložnije je peruti i ispadanju kose, ali pomažu ulja koja dubinski njeguju. Najbolji izbor su kokosovo, maslinovo ili bademovo ulje, a dovoljno ih je nježno umasirati i ostaviti 20 minuta da djeluje prije nego što isperete.

BONUS VIDEO:

dnevniavaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS