calendar

Četvrtak 25. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Nevjerovatan slučaj zaraze virusom Zapadnog Nila šokirao i ljekare: Žena preminula nakon uboda komarca u Srbiji PORODILA SE BIVŠA UČESNICA RIJALITIJA Mjesecima krila trudnoću: “Samo plačem” Novak saznao rivale na Olimpijskim igrama: Moguć duel Đokovića i Nadala u drugom kolu! PROCURIO SNIMAK IZ STANISLAVOVOG KREVETA (FOTO) Pedofil iz Kotor Varoši dobio samo dvije godine zatvora: Pokušao obljubiti djevojčicu (12) Oglasio se Lepi Mića: Asminu poručio ovo “TRAŽIO MI JE DA GA AN*LNO ZADOVOLJIM, pa me pitao ZAŠTO NJEGOVI DRUGARI MISLE DA JE GEJ?” Jovana Cvijanović iznijela detalje odnosa sa MC Stojanom SAŠA MIRKOVIĆ OBJAVIO LIJEPE VIJESTI! Evo kada i gdje će se održati spektakularna premijera filma “Stravično” i koncert Ace Lukasa Dženifer Lopez objavila snimak glamurozne proslave rođendana: Bena Afleka nema U SUSRET 30. SFF-u: U konkurenciji za nagrade “Srce Sarajeva” 54 filma ŠOK POTEZ ANĐELE VEŠTICE! Kupila tonu hrane koju nije mogla da spakuje u auto! Prolaznici se krstili od prizora (FOTO) “Banjalučko ljeto” donosi mnoštvo različitih sadržaja za sve generacije Filip Car odmjerava snagu na VAŠARSKOJ “KRUŠKI”! ŠALJE PORUKU Kristijanu kako će proći i ON!? Haos se nastavlja STANISLAVU SE SVIĐA ALEKS: Procurile kompromitujuće informacije Proglašena najljepša žena svijeta: Skinula Belu Hadid sa trona! KOŠEVSKA FUDBALSKA GROZNICA Iz FK Sarajevo otkrili koliko je ulaznica “planulo” za večerašnju utakmicu protiv Spartaka

Ovo je raspored nastupa svih predstavnika BiH na Olimpijskim igrama

Objavio: RHT
24/07/2024 11:30 PM

Pet predstavnika BiH u Parizu!

Još samo dva dana ostala su do službenog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu na koje Bosna i Hercegovina šalje pet sportista.

Pet predstavnika BiH u Parizu!/Foto: I. L./Klix.ba

Boje Bosne i Hercegovine na najvećem sportskom događaju u francuskoj prijestolnici branit će plivači Lana Pudar i Jovan Lekić, atletičar Mesud Pezer i džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić.


Ovo će biti treće Olimpijske igre za Larisu Cerić i Mesuda Pezera, druge za Lanu Pudar, dok će u Parizu debitovati Aleksandra Samardžić i Jovan Lekić.

Petero predstavnika BiH takmičit će se u tri različita sporta, plivanju, džudou i bacanju kugle. Od plivanja i džudoa najviše očekujemo jer ćemo u tim sportovima imati po dva predstavnika.

Lana Pudar nastupa u dvije discipline

Istovremeno, najbolja sportistkinja BiH Lana Pudar jedina će nastupiti u dvije discipline. To su 100 i 200 metara delfin.

Lana Pudar i njen kolega plivač Jovan Lekić (400 metara slobodnim stilom) prvi će krenuti u borbu, a njihove kvalifikacije zakazane su za 27. juli ujutro u 11 sati. Kako još nisu određene kvalifikacione grupe, tako se još uvijek ne zna tačna minuta nastupa, ali će program krenuti od 11 sati ujutro.

Mlada bh. plivačica i evropska prvakinja iz Rima 2022. godine u bazen će i 31. jula u kvalifikacijama svoje omiljene discipline 200 metara delfin, u koju polaže najviše očekivanja.

Treća bh. predstavnica koja izlazi na borilište je džudistkinja Aleksandra Samardžić. Džudistkinja iz Trebinja će nastupiti u preliminarnoj rundi discipline do 70 kilograma 31. jula u 10 sati ujutro.

Druga bh. džudistkinja Larisa Cerić takmičit će se u kategoriji više od 78 kilograma, a na borilište će 2. augusta u 10 sati ujutro.

Istog dana nastupit će i posljednji predstavnik BiH na Olimpijskim igrama u Parizu, bacač kugle Mesud Pezer. Zeničanin, koji će s Larisom Cerić nositi zastavu BiH na otvaranju Igara, nastupit će u kvalifikacijama 2. augusta od 20:10. Ukoliko izbori plasman u finale, za medalju će se boriti 3. augusta od 19:35.

Raspored nastupa predstavnika BiH u Parizu:

Lana Pudar:

100 metara delfin:

=27. juli 11:00 – kvalifikacije

=27. juli 20:30 – moguće polufinale

=28. juli 20:40 – moguće finale

200 metara delfin:

=31. juli 11:00 – kvalifikacije

=31. juli 20:43 – moguće polufinale

=1. august 20:30 – moguće finale

Jovan Lekić:

400 metara slobodnim stilom:

=27. juli 11:00 – kvalifikacije

=27. juli 20:42 – moguće finale

Aleksandra Samardžić:

džudo -70kg:

=31. juli 10:00 – preliminarna borba

Larisa Cerić:

džudo +78kg:

=2. august 10:00 – preliminarna borba

Mesud Pezer:

bacanje kugle:

=2. august 20:10 – kvalifikacije

=3. august 19:35 – moguće finale

BONUS VIDEO:

Hypebih.na/Klix/A.K.H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS