calendar

Utorak 23. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“JOŠ UVIJEK MORAJU DA GLUME!” Ovo su novi HEJTOVI o Aniti i Anđelu: “Kad njih vidim…” KEJT MIDLTON I PRINC VILIJAM OBJAVILI NOVE VIJESTI! Princezi od Velsa hitno potrebna ispomoć! Hrabroj misici aplaudira cijeli svijet: Muškarac koji me je zlostavljao sjedi u publici Spartak predstavio Sarajevo: Bogata historija i nacionalni ponos, jedan igrač posebno opasan NE PROLAZI TUGA ZA BRATOM! Evo šta je Janjuš sada URADIO, a onda je sve iznenadio (FOTO) Hari Varešanović pred spektakl ispod Starog mosta: Ima jedna tajna koju mnogi ne znaju… RAZVODI U ZAPADNOJ HERCEGOVINI Ljubuški prednjači sa više od 50 posto od ukupnog broja razvoda, najmanje u Posušju “Bio sam ZATROVAN SVOJIM ŽIVOTOM I TIM ODNOSOM! Hvala Bogu što sa njom NEMAM DJECU!” Koliko se Dejan Dragojević KAJE zbog LOŠIH ODNOSA SA PORODICOM i svega sa DALILOM (VIDEO) CAR NE MOŽE DA IZDRŽAVA DIJETE?! Nema posao, samo se kocka?! Jana Memi sasula sve u lice: Kosu ću ti iščupat! Ti nas zavađaš! David Dragojević smuvao Maju Marinković? Dejan EKSKLUZIVNO o novoj SNAHI! Ovo su pravila u seksu koja se apsolutno moraju poštovati MUP RS-a uvodi novu praksu za saobraćajne kazne Bosanac kupio kuću u Njemačkoj za 3.500 eura i u njoj našao blago! (VIDEO) RASTALI SE MILE I MEČE: Inspektori došli po životinju ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Arnel otkrio sve o svojim povredama: SVE IDE NA OBRAZ MEMI! “Pamtim, pa vratim”

MUP RS-a uvodi novu praksu za saobraćajne kazne

Objavio: RHT
23/07/2024 5:15 PM

MUP RS-a uvodi novu praksu

Uskoro će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uvesti novu praksu, prema kojoj učesnici u saobraćaju neće morati ići u banku ili poštu kako bi platili kaznu za prekršaj.

Foto: MUP RS

MUP RS-a uvodi novu praksu

Naime, to će se moći uraditi i preko elektronskog sistema, odnosno posredstvom platnih kartica.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će detalje o tome otkriti sutra, kada će u Ulici cara Lazara u naseljo Obilićevo u Banjaluci biti demonstirana mogućnost plaćanja novčanih kazni.

Inače, na području Policijske uprave Prijedor u proteklih sedam dana realizovane su pojačane aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju. Sa akcentom na kontrolu motocikla, lakih motocikla, mopeda, bicikla i lakih električnih vozila, saopšteno je iz MUP-a RS.

“Tokom kontrole kontrolisano je ukupno 215 vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda, bicikla i lakih električnih vozila. A zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji su bili akcenat kontrole sankcionisano je 137 učesnika u saobraćaju.

Najveći broj prekršaja odnosi se na nenošenje zaštitne kacige, ukupno 104. Tri vozača sankcionisana su zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije „A“ i podkategorije „A1“. Pet vozača zbog upravljanja neregistrovanim motociklom ili mopedom, dva zbog upravljanja bez potvrde o poznavanju propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Kao i 15 vozača zbog upravljanja motociklom/mopedom pod dejstvom alkohola. Evidentirano je i 10 prekršaja koji nisu bili akcenat kontrole.

Sankcionisani i biciklisti

U navedenom periodu pojačane kontrole policijski službenici Policijske uprave Prijedor sankcionisali su osam biciklista i vozača lakih električnih vozila.

“Imajući u vidu da se aktivnosti pojačane kontrole vozača motocikala, lakih motocikla, mopeda i bicikla nastavljaju i u narednom periodu tokom trajanja turističke sezone Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise. A posebno na vozače ove kategorije vozila da koriste zakonom propisanu zaštitnu opremu – saopšteno je iz MUP-a RS.

Pročitajte i: U Doboju pronađena tijela dva brata u stanju raspadanja: Nije ih niko vidio deset dana.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS