calendar

Četvrtak 18. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Sarajevo preživjelo dramu i nakon penala prošlo dalje Memo baca sihire?! Arnel ide na pregled, krenule teorije zavjere “MIRNO SPAVAJ” Janjuš objavio sliku POKOJNOG BRATA: Od ovog prizora boli duša (FOTO) Oglasila se Kejt Midlton i progovorila o svom mentalnom zdravlju: OVO JOJ JEDINO POMAŽE “UDARALA JE GLAVOM I RUKAMA O ZID” Bojana otkrila detalje raskida sa Anđelom: Puštala jezive snimke razgovora sa majkom! “Ljubav je i dodir ruke i kad se ZAVRŠI U KREVETU” Haris Džinović žestoko potkačio Melinu “BOLJA JE RIBA OD MAJE MARINKOVIĆ” Evo kako izgleda bivša žena Stanislava Krofaka, po cijelom tijelu ima tetovaže! Pjevačica Katarina Živković broji sitno do poroda: Uživa u 9. mjesecu trudnoće, podijelila i fotografiju MC STOJAN I 22 GODINE MLAĐA ZORANA SE POMIRILI?! Uhvaćeni zajedno i OVO RADILI?! “KĆERKO, IDI ODMAH KUĆI, MIKROFON NIJE ZA TEBE!” Goca Šaulić opisala ŠOK RAZGOVOR kćerke Ilde i pokojnog Šabana (VIDEO) ŠOK FOTKA ZLATE PETROVIĆ! Uhvaćena u AKCIJI sa kolegicom, evo kako su se PONAŠALE (FOTO) OVO JE DIVLJI ZAPAD Večeras u sarajevskom naselju Šip došlo do pucnjave, ima i povrijeđenih? DO POČETKA SEPTEMBRA OVOM HOROSKOPSKOM ZNAKU SVE IDE OD RUKE: Novac i ljubav – o, tako su moćni Pogledajte samo te oči: Da li je ona najljepša bosanska pjevačica? MEMO ZADNJI PUT OBJASNIO SULTANU KAKO DA SE PONAŠA INAČE IDE PAKAO! OVAJ MU PSUJE SVE! Šamar bh. fudbalu: Velež primio petardu u Andori

Šamar bh. fudbalu: Velež primio petardu u Andori

Objavio: RHT
18/07/2024 8:03 PM

Velež primio petardu u Andori

Fudbaleri Veleža šokantno su poraženi, a može se reći i poniženi na gostovanju kod andorskog Inter Klub d’Eskaldesa rezultatom 5:1, te su tako ispali ukupnim rezultatom 6:2 u 1. pretkolu Konferencijske lige.

Velež primio petardu u Andori/Foto: UEFA

Ključni trenutak dogodio se u 39. minuti, nakon čega se čitava utakmica okrenula naopačke za „Rođene“.

Ipak, prvi na susretu su zaprijetili Mostarci. Lopta je došla do Nermina Haskića, koji je s desetak metara šutirao, ali mu je odbranio golman andorskog kluba.

Penal za Velež

Igra je nakon toga mirovala sve do 39. minute, kada je Pršeš sjajnom loptom proigrao Haskića, koji je srušen u šesnaestercu i dosuđen je penal za Velež. Međutim, Haskić je pogodio stativu i to je preokrenulo tok meča i započelo noćnu moru za mostarski klub.

U 44. minuti je zaspala odbrana Veleža, igrači Intera su dva puta prebacili glavom loptu, a na nju je naletio Lopez, koji je pobjegao svojim čuvarima i onda matirao Osmana Hadžikića.

Samo tri minute kasnije, novi šok za Velež. Ponovo je odbrana Veleža bila itekako zbunjena, a lopta je došla do Lopeza, koji je svojim drugim golom donio veliku prednost andorskom klubu.

Ofanziva u nastavku

„Rođeni“ su ušli mnogo ofanzivnije u drugo poluvrijeme, a to je donijelo rezultat već u 53. kada je nakon dobrog prodora i akcije po lijevo strani Jevtović ubacio, a lopta je došla do Oreča koji je zatresao mrežu.

Međutim, nije dugo sreća trajala za „Rođene“. Samo četiri minute kasnije, njihove nade su ugašene. U sjajnoj utakmici u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača, uspjeli su veoma dobro da izigraju odbranu Veleža i Berlanga je uspio sjajno plasiranim udarcem matirati Hadžikića za kraj svih nada mostarskog kluba i veoma šokantnog poraza.

Potop je upotpunio Berlanga svojim drugim golom za Inter u 84. minuti. Dok je za “petardu” u mrežu Veleža pogodio Andreu.

Veležu je sada preostalo da do početka sezone spremaju i pokušaju reorganizirati. Inter Klub d’Eskaldes će na megdan AEK-u u 2. pretkolu Konferencijske lige.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/avaz.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS