calendar

Četvrtak 18. Jul, 2023

Princ Hari i Megan Markl prekinuli dugogodišnju tradiciju: Djeci promijenili prezime

Objavio: RHT
18/07/2024 12:45 PM

Princ Hari i Megan Markl prekinuli dugogodišnju tradiciju

Djeca po rođenju nisu dobila titulu princeze i princa, ali to se promijenilo kad je kralj Čarls došao na vlast

Princ Hari i Megan Markl. Instagram

Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) promijenili su prezimena djece na svojoj web stranici. Čime su prekinuli 64-godišnju kraljevsku tradiciju. 1960. godine odlučeno je da će potomci kraljice Elizabete II., osim onih koji već imaju titulu princeze ili princa, nositi prezime Mountbatten-Windsor.

Princ Hari i Megan Markl prekinuli dugogodišnju tradiciju

No, princ Hari i Megan Markl odlučili su da će se njihova djeca, Arči (Archie) i Lilibet, od sada prezivati Sussex. Neke je ova odluka iznenadila, dok drugi tvrde da je ovo odluka koja je značajna za Harijevu porodicu jer pokazuje njihovo zajedništvo i snagu, prenosi Index.hr.

– Stvarnost je vrlo jednostavna – biti Sussex njihov je posao, a obitelj sada prvi put ima isto prezime. To je velika stvar za svaku porodicu. To predstavlja njihovo ujedinjenje i njima je to trenutak ponosa – komentirao je izvor za The Times.

Podsjetimo, djeca princa Harija i Megan Markl po rođenju nisu dobila titulu princeze i princa, ali to se promijenilo kad je njihov djed, kralj Čarls (Charles), došao na vlast 2022. godine. Arči i Lilibet tada su postali princ i princeza.

BONUS VIDEO:

dnevniavaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS