calendar

Četvrtak 18. Jul, 2023

Saobraćaj u centru Sarajeva tokom narednih sedam dana biće djelimično obustavljen

Objavio: RHT
18/07/2024 11:59 AM

Saobraćaj u Sarajevu

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Zelenih beretki, Branilaca Sarajeva i Kulovića. Zbog održavanja kulturne manifestacije 16. Omladinski Film Festival.

Saobraćaj u Sarajevu / U Kulovića ulici će biti izmijenjen režim saobraćaja /Foto: Sarajevo.travel

Saobraćaj u Sarajevu / U Kulovića ulici će biti izmijenjen režim saobraćaja /Foto: Sarajevo.travel

Saobraćaj u Sarajevu

Izmjena se sastoji od obustave saobraćaja u ulici Kulovića od spoja sa ulicom Branilaca Sarajeva za petak 19. juli u vremenskom terminu od 19.00 do 01.00 sati narednog dana. A radi potrebe realizacije otvaranja festivala, osim vidljivo označenih i/ili najavljenih vozila organizatora, i vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH uz obavezu omogućavanja prilaza stanarima svojim objektima a koji gravitiraju predmetnim ulicama.

Izmjena se sastoji i od obustave saobraćaja i obustave parkiranja u ulici Zelenih beretki od spoja sa ulicom Despićeva do spoja sa ulicom Ćumurija. U periodu od 19. do 26. jula u vremenskom terminu od 19.00 do 02.00 sati. Osim vidljivo označenih i/ili najavljenih vozila organizatora, i vozila iz člana 125. 1 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH. Uz uslov obezbjeđenja neometanog ulaska izlaska motornih vozila iz podzemnih garaža na predmetnom području. Kao i uz obavezu omogućavanja prilaza stanarima svojim objektima a koji gravitiraju predmetnim ulicama.

Izmjena se odnosi i na obustave parkiranja u ulici Branilaca Sarajeva na parking mjestima označenim rednim brojevima 13., 14., 33. i 34. A radi postavke zelenih ostrva a u cilju realizacije kampanje pod nazivom “6 sati za Planetu”. U periodu od 19. do 26. jula i obustave parkiranja na parking mjestu na spoju ulica Branilaca Sarajeva i Kulovića. Kao i obustave saobraćaja u desnoj saobraćajnoj traci u smjeru kretanja u ulici Zelenih beretki od spoja sa ulicom Ćumurija do ulaza u objekat Saborna crkva. Radi postavke zelenih ostrva, a u cilju realizacije kampanje pod nazivom “6 sati za Planetu”, u periodu od 19. do 26. jula.

Alternativni pravci

Alternativni pravci za vrijeme izmjene režima saobraćaja su: ulici Kulovića: Obala Kulina bana-Mula Mustafe Bašeskije-Maršala Tita; te ulica Zelenih beretki: Obala Kulina bana-Ćumurija-Zelenih beretki-Branilaca Sarajeva.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Uz obavezu organizatoru događaja da obezbijedi redare-volontere za nadzor kretanja i sigurnosti učesnika događaja. A sve u skladu sa operativnim planom nadležnog MUP-a KS.

Prema rješenju Ministarstva saobraćaja, taksi štand u ulici Zelenih beretki za vrijeme izmjene režima saobraćaja potrebno je dislocirati na prvi susjedni štand. Koji nije obuhvaćen izmjenom režima saobraćaja, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.  

Pročitajte i: Svi detalji sukoba: Sultan Elmedin je Memina pudlica.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS