calendar

Četvrtak 18. Jul, 2023

Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić otkriva kada ćemo konačno lakše disati: Kad ste posljednji put u Sarajevu vidjeli svica?

Objavio: RHT
18/07/2024 9:59 AM

Kada ćemo konačno lakše disati

Poznati bh. meteorog Nedim Sladić ponovo se oglasio na svom Facebook profilu i otkrio kada ćemo konačno lakše disati.

Foto: Facebok

Kada ćemo konačno lakše disati

– Istini za volju, prije bi mi sve smetalo kad je promjenljiva vremenska slika. Međutim, kroz Englesku i Dansku sam naučio da mi ne smeta 28 dana kiša u nizu, ni snijeg, dugi hladni mrazni dani. Niti 35 °Celzijusa u septembru, uz vlagu i 15 dana ljetnog toplotnog vala u komadu. Prilagodiš se datoj situaciji, izvučeš ono najbolje iz toga i to je to – napisao je Sladić, te dodao:

– No, ruku na srce, ovo što smo imali je bilo malo previše. Opravdano je da se mnogi bune, ali poradimo da se prilagodimo datim okolnostima pa će nam svima biti bolje. Lakše, srećom, ćemo disati kroz naredni period, a pogotovo oko 24. jula kada padaju temperature zraka na primjerene vrijednosti za ovaj mjesec. U avgustu nas po svim prilikama ponovo čekaju nove vrućine.

Također, Sladić je napisao i ovo:

– Glavni dobitak ljetnih večeri mog djetinstva bio je dopušten ostanak napolju iza 21:00, ali uz prisustvo jednog od roditelja. Još pogotovo ukoliko su tople noći, koje tada nisu baš bile tako česte kao sad. Svici su bili gotovo pa neizbježna pojava pa smo jedva čekali da jurcamo po livadama kako bismo ulovili tu čuvenu “zelenu lampicu”. Ljeta prolaze, noći su sve toplije, a svitaca je sve manje. Zapravo, zadnjeg svica u Sarajevu sam vidio u ljeto 2007. godine. Od tada, više nikad. Da li je svjetlosno onečišćenje ili betonizacija uradila svoje – ne znam. To ostaje pod znakom upitnika. Jeste li ih vi vidjeli u skorije vrijeme – upitao je za kraj poznati bh. meterolog.

Svi detalji sukoba: Sultan Elmedin je Memina pudlica

Pročitajte i: Svi detalji sukoba: Sultan Elmedin je Memina pudlica.


Sultan Elmedin i Memo Haljevac, danima su se svađali u rijalitiju “Život sa dvije žene”. Sukob je počeo kao sitna prepirka, ali je brzo eskalirao. Prvo su se sukobili u Neumu, malom primorskom gradiću, gdje su obojica boravila na odmoru. Glasne rasprave i neslaganja privukli su pažnju prolaznika, ali su njih dvojica tvrdoglavo nastavili s verbalnim okršajima.

Sultan Elmedin je Memina pudlica/Foto: Hype

Nakon toga, konflikt se prenio u Mostar, gdje su se situacije dodatno pogoršale. Sultan, inače poznat po svojoj mirnoj naravi, pokazao je nesvakidašnji bijes. Memo, s druge strane, nije popuštao ni za milimetar. Šireći priče i tračeve, njihove svađe su postale tema razgovora u cijelom gradu.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS