calendar

Četvrtak 18. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Borac nakon penal-drame pobijedio Egnatiu i prošao u 2. pretkolo Lige prvaka Ekskluzivno! ANELI RASKRINKANA?! ONI su otkrili da je LAŽIRALA trudnoću? Isplivale sve tajne? (VIDEO) NAPUŠTA LI RUŽIČASTO JATO? Ivan otkrio da li prekida saradnju sa Mitrovićima: “Ne prodajem se, Hype je…” Svi detalji sukoba: Sultan Elmedin je Memina pudlica OVO JE VOJAŽEV STARIJI BRAT! Opasan je frajer, ali se ne eksponira! (FOTO) POKAZALA DEČKA! Ljubi se sa frajerom u bijesnim kolima! Mina Vrbaški otkrila koliko su zajedno (FOTO) Njeni se bave VRADŽBINAMA, a ona je ĆURKA!? Dragica Zlatić OPLELA po kolegici Biljani Marković! Nevrijeme pogodilo BiH: Objavljen snimak jakog pljuska, vjetar lomio grane Princa Dubaija žena ostavila putem Instagrama: Želim razvod jer si stalno zaokupljen drugima “GREBALA ME JE I ČUPALA! LAŽ je da smo dogovarale PLJAČKU NJENIH!” Bojana Pavlović KLJUČA OD BIJESA, evo šta sada misli o Anđeli “JANJUŠ JE NEUREDNI PRASAC, A ANELI JE BLAM!” Blizanci Lazić brutalno URNISALI rijaliti učesnike “Njih baš briga za djecu koju BRUKAJU” Mat u tri poteza: Košarkaši Srbije se poigrali s odbranom SAD-a Redukcije u vodosnabdjevanju: Vlada KS apeluje na građane da racionalno koriste vodu, najavila nove mjere EKSKLUZIVNO! Arnel Karić u teškom stanju, sav izudaran i u zavojima! Sultan neutješno plače. Hype otkriva šta se dogodilo MEGA EKSKLUZIVNO! Jelena Marinković o POMIRENJU sa Ivanom i Urošem Rajačićem?! (VIDEO) Emina Jahović važi za najzgodniju pjevačicu na estradi, a sada je otkrila tajnu svog dobrog izgleda: Trik je u ajvaru

Borac nakon penal-drame pobijedio Egnatiu i prošao u 2. pretkolo Lige prvaka

Objavio: RHT
18/07/2024 12:04 AM

Borac nakon penal-drame pobijedio Egnatiu

Fudbaleri Borca plasirali su se u 2. pretkolo Lige prvaka nakon boljeg izvođenja penala protiv Egnatie rezultatom 4:1, nakon što je 120 minuta revanš susreta završeno rezultatom 2:1 u korist Egnatie (ukupna rezultat 2:2), te će Banjalučani u narednom kolu igrati protiv grčkog PAOK-a.

Borac nakon penal-drame pobijedio Egnatiu/Foto: FK Borac

Utakmica igrana na Elbasan Areni nije baš bila najbolja za neutralne navijače, ali to je i jasno s obzirom na važnost meča i šta je on donosio.

Prvi detalj vrijedan pomena desio se u 12. minuti kada je sudija Fabio Mareska (Maresca) prekinuo nakratko meč zbog skandiranja albanskih navijača. Međutim, vrlo brzo se meč nastavio.

Već u 16. minuti dogodio se šok za Banjalučane. Pukla je odbrana na lijevoj strani, igrači Egnatie su uspjeli da loptu nekako dobace do šesnaesterca i Ibrahimoglua, koji je pogodio i anulirao prednost Borca iz prvog meča.

Poravnanje

Ipak, u 30. minuti dolaze Banjalučani do poravnanja na ovom susretu i vraćanja prednosti u dvomeču u svoju korist. U odbrani Egnatie je nastala velika rupa, koju je iskoristio Lukić. Lopta je došla do napadača prvaka BiH. Koji je, doduše nakon petljanja, uspio matirati golmana albanskog kluba, uz pomoć defanzivca Malote, jer je nakon njegovog bloka lopta lobovala golmana Šerija (Sherri).

Do kraja prvog dijela su obje ekipe imale priliku doći do novog gola ali nisu uspjeli. Prvo je Lukić zaprijetio glavom nakon dobro centaršuta Kvržića iz slobodnog udarca. Da bi nekoliko minuta kasnije Herera (Herrera) spasio Banjalučane izbivši loptu s gol-linije.

Drugo poluvrijeme u većem periodu nije ponudilo mnogo uzbuđenja. Utakmicu je obilježio i veliki broj kartona, pošto italijanski arbitar nije praštao nikakav jači prekršaj.

Međutim, u 80. minuti je Jovo Lukić propustio priliku da riješi pitanje pobjednika, pogodivši vanjsku stranu mreže.

Kazna

Samo tri minute kasnije stigla je kazna za Banjalučane, a za sve je kriv Herera. Fudbaler Borca se poigravao, te izgubio loptu na centru. Igrači Egnatie krenuli su u napad. Te je lopta na kraju uspjela doći do Dukuoa (Doukouo) koji je bio sam u petercu i zakucao loptu u mrežu. Nakon toga nije viđeno mnogo i utakmica je otišla u produžetke.

U prvom produžetku nije viđeno mnogo. Jedino vrijedno spomena je da su Banjalučani završili meč bez trenera kraj terena, jer je Mladen Žižović isključen.

Drugi produžetak, koji je počeo s kašnjenjem zbog problema s mrežom na oba gola, obilježila je prilika sa samog starta. Hasukić je spustio glavom loptu za Kulašina koji je šutirao, ali lopta odlazi pored gola.

Pošto se u produžecima nije našao pobjednik, onda se pristupilo šutiranju penala.

Tragičar za albanskog prvaka je bio veznjak Aleksi koji je pogodio prečku. Također, Šiškovski je odbranio još jedan jedanaesterac.

Oni će u 2. pretkolu Lige prvaka imati znatno teži posao pošto će igrati protiv grčkog PAOK-a, koji će svakako biti veliki favorit za prolazak, ali ovo je i dalje veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja, s obzirom da će imati lakši put do tamo nego da su ispali odmah u 1. pretkolu Lige prvaka.

Stručni štab povukao igrače s terena: Evo zbog čega je bila prekinuta utakmica Borca u Albaniji

Naime, od početka utakmice su se čuli povici o OVK (Oslobodilačkoj vojsci Kosova) zbog čega su igrači Borca napustili teren poslije direktive stručnog štaba u 13. minuti.

Glavni sudija meča Fabio Mareska (Maresca) je obavio razgovor s kapitenima ekipa, dok su igrači Egnatije tražili od navijača da prestanu s vrijeđanjem gostiju.

Podsjetimo, UEFA je proglasila ove dvije utakmice kao visokorizične, zbog čega je zabranjeno prisustvo gostujućim navijačima.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/avaz.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS