calendar

Utorak 16. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SUZE! ANITA NE MOŽE DA SE ZAUSTAVI! RIJEŠILA DA NAPUSTI BEOGRAD! DIRLJIVA SCENA KOJA KIDA SRCE! Starleta nije uspjela ništa da sakrije Šok za Srbiju: Puklo tokom Eura, “Orlovi” ostali bez kapitena ŠOKANTNI DETALJI, DENIZ O IVANU MARINKOVIĆU I ORGIJAMA!? Starleta sve priznala, Jelena će poludjeti kada sazna šta je radio iza njenih leđa!? “SLOBA ME JE ISMIJAVAO dok sam doživljavao NASILJE u rijalitiju!” Neca i Peca žestoko zamjerili Radanoviću “On je jedan BALVAN!” Švicarski konzervativci se protive održavanju Eurosonga: Užasan propagandni događaj Na ilidžanskom festivalu nastupit će: Hanka Paldum, Enes Begović, Šako Polumenta… FATIMU SAVLADAO STRES: Da se Sultan nije počeo svađati sa Memom sve bi bilo drukčije. Strah me je na šta će ovo izaći NAKON RAZVODA SA MELINOM HARIS IZNIO DETALJE: ”Mislim da je brak promašena institucija, ženama ne vjerujem” JELENA MARINKOVIĆ CIJELU NOĆ PROVELA U URGENTOM CENTRU: Stavljena joj kragna, a evo i šta piše u ljekarskom izvještaju NAKON INCIDENTA, ŽANA IZNIJELA SVE DETALJE O JELENI: “Razlog su prijetnje mom maloljetnom djetetu” Život bez ijedne žene: Ovako Sultan Elmedin živi bez Fatime i Jane! Kao vuk samotnjak Da li je Baba Vanga pogodila za Trampa: Bivši predsjednik Amerike će ostati gluh! Ima li s ovim veze pokušaj atentata PJEVAČ PAO SA BINE! Udario glavom o veliki zvučnik, evo kako je došlo do nezgodne situacije! “MRTVA JE PIJANA, SMRDI NA ALKOHOL” Jelena Marinković želi da PROGANJA ŽANU DO ZATVORA zbog nasilja: Toliko sam uznemirena… Kada se koja koristi: Evo šta predstavlja svaka boja spužvice za suđe TEORIJA S DRUŠTVENIH MREŽA: Ovako je Aca Lukas prorekao budućnost

Kada se koja koristi: Evo šta predstavlja svaka boja spužvice za suđe

Objavio: RHT
16/07/2024 6:00 PM

Evo šta predstavlja svaka boja spužvice za suđe

Svakodnevno peremo suđe i za to najčešće koristimo ili spužvice ili žice za pranje. Nerijetko dobar posao mogu odraditi i četkice specijalno namjenjene za to. Iako decenijama koristimo spužvice koje su najčešće žute, ali u pakovanjima od više komada možemo vidjeti i one intenzivnih boja.

Evo šta predstavlja svaka boja spužvice za suđe/Foto: cookist.com

Srednje abrazivne

Riječ je o plavoj, crvenoj, žutoj i zelenoj. Da li ste znali da to nije sličajno? Svaka boja zapravo predstavlja različitu vrstu abrazivnosti što znači koliko je grub ili mekan abrazivni sloj spužvice.

To pomaže odrediti za koju vrstu posuđa ili površine je spužva najprikladnija, kako je ne biste oštetili. Dakle, spužvice prilagođavamo onome šta peremo, bilo da su osjetljive čaše ili šerpe

Crvene, narandžaste, roze: Ove boje označavaju srednje abrazivne spužvice koje su prikladne za višenamjensku upotrebu, uključujući i jače mrlje od posuđa, ali bez opasnosti od grebanja površine.

Koristiti pažljivo

Zelena spužvica: To su najtvrđe spužvice namjenjene su za uklanjanje zapečenih i sasušenih ostataka hrane. Koristiti ih pažljivo i nikako ne na osjetljivom posuđu.

Abrazivni sloj, obično zelene ili plave boje na jednoj strani spužvice ključan je za uklanjanje prljavštine. Dok zeleni sloj može biti pregrub za neke površine, plavi je dizajniran da bude nježniji i da spriječi grebanje. Pomoću ovog vodiča za boje poboljšajte rutinu čišćenja posuđa i istovremeno ga zaštitite.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/avaz.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS