calendar

Subota 17. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
BIVŠI UČESNIK RIJALITIJA DUŽAN KAMATARIMA! Ovo je krio od početka! 30. SFF – Oskarovac Kord Džeferson: Volim Sarajevo, imam puno bliskih prijatelja iz BiH “MOJE DIJETE ĆE UMRETI!” Žena gorštaka Daneta sa Golije MOLI ZA POMOĆ I ŽIVOT: “Neće da ga vode na operaciju” Maja poduzela hitne mjere zbog Filipovog odnosa sa Aneli: “Iz kompleksa i sujete ima potrebu da se dokazuje” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima pobjegla iz Gornje Višnjice!? Jana i Elmedin se spremaju da prave bebu! NAMAZALI SE ULJEM I … (VIDEO) Bosna i Hercegovina na udaru nevremena: Pratite kretanje olujnih oblaka 30. SARAJEVO FILM FESTIVAL Evropska premijera filma OBITELJSKA TERAPIJA ŠOKANTAN PREOKRET! Stanija uhvaćena sa Asminom nakon špekulacija o raskidu (FOTO) Danis Tanović: Ako se nešto ne promijeni, to bi moglo biti to što se tiče mene i bosanskog filma ONI SU VRATILI OSMIJEH SAMIRU: “Danas je već malo bolje, juče je bilo dosta konfuzije” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Spremna za švaleraciju?! Fatima bježi u Zenicu da se vidi sa švalerom!(VIDEO) STANIJA OSTAVILA ASMINA?! Isplivao ŠOKANTAN dokaz Christofu Papouseku Počasno Srce Sarajeva 30. SFF-a: “I ja imam srce za Sarajevo” KONAČNO OTKRIVENA ISTINA Evo da li je Anitin i Matorin brak bio lažan! Oglasila se policija o pronalasku tijela prilikom gašenja požara na Trebeviću POTRESNA ISPOVIJEST ŽENE GORŠTAKA SA GOLIJE Muž i svekrva su me TROVALI i uništili 80% crijeva! Uzeli su mi bolesnog sina!

Španija zaradila ogromnu cifru osvajanjem titule, evo koliko će pripasti igračima

Objavio: RHT
14/07/2024 11:22 PM

Bogat nagradni fond

Španija je potpuno zasluženo postala novi prvak Evrope u nogometu nakon što su ostvarili sve pobjede na turniru, a osim rezultatskog uspjeha pripast će i im i ogromna finansijska zarada u iznosu od 28,25 miliona eura.

Bogat nagradni fond /Foto: UEFA


Svaka reprezentacija je samim plasmanom na Euro zaradila 9,25 miliona eura.

Svaka pobjeda u grupnoj fazi na turniru u Njemačkoj bila je “teška” dodatnih milion eura, a remi pola miliona eura.

Pobjeda u osmini finala vrijedila je 1,5 miliona, u četvrtfinalu 2,5, a u polufinalu 4 miliona eura. Poraženi finalista je dobio 5 miliona, a pobjednik 8 miliona eura.

Tako je maksimalni iznos koji je novi evropski prvak zaradio sa sve tri pobjede u grupi je 28,25 miliona eura.

Koliko su zaradili igrači i članovi stručnog štaba?

Prije početka takmičenja, Nogometni savez Španije i nogometaši su se dogovorili da 30 posto sume ide igračima španskog tima, a u slučaju osvajanja Eura dogovoreno je da će nogometašima pripasti 40 posto nagradnog fonda.

Na kraju, svaki igrač Crvene furije i članovi stručnog štaba dobit će po 400.000 eura. Dio bonusa bi trebao biti podijeljen i zaposlenima koji su pratili špansku selekciju tokom takmičenja.

Podsjetimo, Španije je četvrti put postala šampion Evrope, nakon što je večeras u velikom finalu Eura sa 2:1 potpuno zasluženo savladala Englesku.

Crvena furija je tako postala najtrofejnija selekcija na Starom kontinentu s četiri titule prvaka, a do večeras su bili izjednačeni s Njemačkom sa po tri titule.

Čitajte i Izabrano najgorih 11 igrača Eura 2024. RONALDO PREDVODI NAPAD, u timu dva Srbina i jedan Hrvat

Španska “Marca” sastavila je najgori tim Evropskog prvenstva 2024. u Njemačkoj u kojem se nalaze igrači koji su najviše razočarali i podbacili.

Kako se navodi, u obzir su uzeti rezultati njihovih reprezentacija, koji su bili ispod očekivanja. 

Na poziciji golmana je hrvatski reprezentativac i saigrač našeg Edina Džeke iz Fenera Dominik Livaković. 

Svoje predstavnike ima i Srbija, s obzirom da su tu Sergej Milinković-Savić u veznom redu i Dušan Vlahović u napadu. 

“Marca” smatra da ni Kristijano Ronaldo (Cristiano) ni Romelu Lukaku nisu ispunili očekivanja.

Kako izgleda cijela postava pogledajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Klix.ba/A.K.H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS