calendar

Sreda 17. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Borac nakon penal-drame pobijedio Egnatiu i prošao u 2. pretkolo Lige prvaka Ekskluzivno! ANELI RASKRINKANA?! ONI su otkrili da je LAŽIRALA trudnoću? Isplivale sve tajne? (VIDEO) NAPUŠTA LI RUŽIČASTO JATO? Ivan otkrio da li prekida saradnju sa Mitrovićima: “Ne prodajem se, Hype je…” Svi detalji sukoba: Sultan Elmedin je Memina pudlica OVO JE VOJAŽEV STARIJI BRAT! Opasan je frajer, ali se ne eksponira! (FOTO) POKAZALA DEČKA! Ljubi se sa frajerom u bijesnim kolima! Mina Vrbaški otkrila koliko su zajedno (FOTO) Njeni se bave VRADŽBINAMA, a ona je ĆURKA!? Dragica Zlatić OPLELA po kolegici Biljani Marković! Nevrijeme pogodilo BiH: Objavljen snimak jakog pljuska, vjetar lomio grane Princa Dubaija žena ostavila putem Instagrama: Želim razvod jer si stalno zaokupljen drugima “GREBALA ME JE I ČUPALA! LAŽ je da smo dogovarale PLJAČKU NJENIH!” Bojana Pavlović KLJUČA OD BIJESA, evo šta sada misli o Anđeli “JANJUŠ JE NEUREDNI PRASAC, A ANELI JE BLAM!” Blizanci Lazić brutalno URNISALI rijaliti učesnike “Njih baš briga za djecu koju BRUKAJU” Mat u tri poteza: Košarkaši Srbije se poigrali s odbranom SAD-a Redukcije u vodosnabdjevanju: Vlada KS apeluje na građane da racionalno koriste vodu, najavila nove mjere EKSKLUZIVNO! Arnel Karić u teškom stanju, sav izudaran i u zavojima! Sultan neutješno plače. Hype otkriva šta se dogodilo MEGA EKSKLUZIVNO! Jelena Marinković o POMIRENJU sa Ivanom i Urošem Rajačićem?! (VIDEO) Emina Jahović važi za najzgodniju pjevačicu na estradi, a sada je otkrila tajnu svog dobrog izgleda: Trik je u ajvaru

Ovi katastrofalni propusti mogli su dovesti do ubistva Donalda Trampa

Objavio: RHT
14/07/2024 2:15 PM

Katastrofalni propusti

Svijetom je odjeknula vijest da je na bivšeg američkog predsjednika i kandidata Republikanaca na predstojećim izborima Donalda Trampa izvršen je atentat u Pensilvaniji, u gradu Batleru, juče prilikom govora na predizbornom mitingu.

Foto: Profimedia

Katastrofalni propusti

Sam atentat je izazvao neviđenu paniku i pažnju širom svijeta. Reakcije stižu iz svakog ugla planete, a donose zaprepašćenje i zgražavanje zbog pokušaja ubistva jedne od najštićenijih ličnosti na planeti.

Ono što je simptomatično u vezi ovog slučaja što službe nisu adekvatno reagovale prije nego što se desio neuspjeli atentat. Prstenovi obezbjeđenja na bivšeg predsjednika nisu dobro sarađivali s policijom. S obzirom na to da je nekoliko minuta prije pucanja stiglo upozorenje da je napadač uočen na krovu.

Ovdje se ne radi o slučajnom prolazniku, već dobro organizovanom napadaču koji je dugo pripremao teren. I iskoristio sve propuste.

Krov nije bio adekvatno obezbjeđen

Dva bivša FBI agenta izrazila su iznenađenje što krov zgrade sa koje je napadač ispalio više hitaca na republikanskog predsjedničkog kandidata nije bio osiguran. S obzirom na to koliko je bio blizu pozornici.

Vlasti kažu da je krov zgrade sa koje je napadač ispalio hice bio neposredno izvan mjesta, gdje je bivši predsjednik Tramp održao miting u subotu. Analiza CNN-a pokazala je da je krov bio udaljen oko 120 do 150 metara od Trampa.

Penzionisani agent FBI-a Bobi Čakon, takođe, rekao je za CNN da je bio iznenađen što niko nije čuvao krov, koji je nazvao „savršeno mjesto“.

-Ta zgrada je najbliža zgrada sa jasnim vidokrugom prema pozornici. Šokiran sam što nisu imali nekoga na tom krovu- rekao je Čakon i dodao:

-Svaki miting mora da bude savršen.

Rekao je da „činjenica da je neko dozvolio da taj krov bude nečuvan“ može biti greška u planiranju ili izvršenju naredbi.

Teorije zavjere

Jedan svjedok rekao je da je ugledao sumnjivu osobu kako „puzi” po krovu zgrade pet minuta prije nego što je Tramp izašao na binu. Izjavio je i to da je pokazao policiji gdje se ta osoba nalazi.

-Imao je pušku, jasno smo mogli da vidimo pušku- rekao je.

Pokazivali smo na njega, policija se kretala u blizini – rekli smo im: ‘Hej, neki čovjek je gore. Čovjek je gore sa puškom’… Ali, oni nisu razumjeli šta se dešava – dodao je.

Na društvenim mrežama kruži fotografija napadača na krovu neposredno prije napada. Postavlja se pitanje odakle slika i zašto uočljiv prizor na krovu nisu zabilježile sigurnosne kamere.

Sve ovo ostavlja dosta prostora za brojne teorije zavjere.

Pročitajte i: ŠOKANTAN SNIMAK KRUŽI INTERNETOM Beživotno tijelo atentatora na Trampa na krovu – POGLEDAJTE šta se nalazi pored leša (VIDEO).

BONUS VIDEO:

Krov nije bio adekvatno obezbeđen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS