calendar

Nedelja 4. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
IZNENADA UMRO GLUMAC STEFAN RADUSINOVIĆ! Sjajna utrka i dramatična završnica: Noa Lajls je najbrži čovjek na svijetu MILJANU KULIĆ VADE IZ MORA! Nije mogla ni da nasluti šta će joj se desiti, ŠOK! ANITA STANOJLOVIĆ U POLICIJI? STRAVIČNE PRIJETNJE!? Hitna reakcija nadležnih organa! BEZBJEDNOST JOJ JE OZBILJNO UGROŽENA? Kako je u Tuzli pao ubica iz Srbije: Predrag Ratković se skrivao kod sina Margarete Hadžić i članova obezbjeđenja pjevača Darka Lazića – Svi rade za Merseda Hadžića Švicarca EMINA JAHOVIĆ PRIJE SVIH OPERACIJA! Sa 21 godinu operisala ovo, a evo kako je izgledala! (FOTO) ASMIN PAKUJE KOFERE I ODLAZI! Ne može više da izdrži, hitno se oglasio i javno priznao TUGA U DOMU ANELI AHMIĆ! Sita objavila srceparajuću fotku OGLASIO SE FHMZ: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra TRENUTAK KOJI ĆE SE PAMTITI! Pogledajte momenat kada je Đoković dobio u ruke zlato na Olimpijskim igrama! ISPLIVALA PORAŽAVAJUĆA ISTINA O MIONI?! Ša doživio nervni slom, nastao neviđeni haos, Jovanovićeva satjerana u ćošak! Željka Jurišić nova kraljica bakšiša: Dva šeika na svadbi u Tuzli je zakitila hiljadama dolara Ovo je pjevačica koju je Sandra Afrika zatekla u stanu s dečkom NOVAK NIKADA OVAKO NIJE PLAKAO Pao je na zemlju i počeo da drhti, pa otišao kod porodice (VIDEO) Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato i zaokružio kolekciju najvećih teniskih trofeja JEZERO ODNIJELO DVA ROĐENA BRATA: Od posljedica utapanja u jezeru Mandek preminuo i drugi mladić iz Livna

Predsjednik Fudbalskog saveza Argentine zaposlio čovjeka da mu briše znoj

Objavio: RHT
12/07/2024 1:40 PM

Zaposlio čovjeka da mu briše znoj

Kopa AmeriKa se bliži kraju, a Argentina će u finalu 14. jula pokušati odbraniti titulu protiv Kolumbije…

Zaposlio čovjeka da mu briše znoj / Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

No, argentinska javnost proteklih dana ne priča o Lionelu Messiju i drugovima, već o predsjedniku Fudbalskog saveza Argentine (AFA) Claudiju Tapiji.

Zaposlio čovjeka da mu briše znoj

Naime, Tapia, inače potpredsjednik komunalnog preduzeća “CEAMSE” iz Buenos Airesa, s tribina je pratio polufinalni duel protiv Kanade, a javnost je ostala zgrožena kada je vidjela da je zaposlio čovjeka kojem je jedini posao bio da mu briše znoj s glave.

Tapia, koji je od 2017. godine na čelu AFA-e, se našao na udaru kritika jer navijači smatraju kako je bez ikakve potrebe uhljebio čovjeka i stavio ga na platnu listu saveza.

“Ponaša se kao da je iz kraljevske porodice”, “Samo Tapiji treba čovjek da mu briše znoj”, “Ovaj tip izgleda kao da je izašao iz Scorceseovog filma. Tipična mafijaška svinja koja živi od novca drugih ljudi”, samo su neki od komentara zgroženih Argentinaca.

Inače, nije na odmet spomenuti ni da je jedan period tokom njegovog mandata blagajnik AFA-e bio njegov punac Hugo Moyano. Također, kada je postajao predsjednik AFA-e, odrekao se pozicije predsjednika drugoligaškog kluba Barracas Central, a na toj poziciji naslijedio ga je, na apsolutno ničije iznenađenje, njegov sin Matias.

Zašto na Euru nema utakmice za treće mjesto? UEFA je dala objašnjenje

Pročitajte i: Zašto na Euru nema utakmice za treće mjesto? UEFA je dala objašnjenje.


Takmičenje na Evropskom prvenstvu došlo je do samog kraja, pošto je preostalo još samo da se odigra veliko finale Španije i Engleske u nedjelju. A kao i obično, nećemo gledati duel za treće mjesto.

Foto: UEFA

Iako je to gotovo pedesetogodišnja praksa UEFA-e na prvenstvu Starog kontinenta, pojedine fanove je nepostojanje utakmice za treće mjesto iznenadilo.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS