calendar

Ponedeljak 7. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
JANJUŠ NAPRAVIO HAOS! Razvezao jezik o Terzinoj LJUBAVNICI ŠOKANTNA VIJEST ZA ŠA! Udaje mu se BIVŠA SUPRUGA Aleksandra RASTOPILA I NAJTVRĐA SRCA! Podijelila NIKAD EMOTIVNIJU FOTKU SA BEBOM – njen osmjeh nema cjenu! (FOTO) Ovo su najljepši horoskopski znakovi ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: One bi da žive u Sarajevu… “Kada se vratim održaću im predavanje” Mirza Teletović jedva izvukao živu glavu u Jablanici: Njegova hidrocentrala uništena, spasio se bijegom kroz šumu Nenad Nešić: Sigurno ćemo imati više od 20 žrtava u Jablanici! “Bio sam spreman da uzmem i lopatu” ANĐELO UNIŠTIO ANITU NAKON RASKIDA: Priznao sve o HAOSU koji je izbio Potresna priča Miralema Keze iz Trusine: Supruga i ja smo ostali bez ičega! “Otišlo je sve, go sam ko lipa” “MIR VAŠIM DUŠAMA” Seka Aleksić SLOMLJENA OD BOLA zbog ogromne tragedije! Objavila sliku SUPRUŽNIKA koji su ZAGRLJENI OTIŠLI U SMRT POBJESNILA ANĐELA KRENULA NA SOFIJU! Terza se zaledio od šoka! HUMANOST BEZ GRANICA Prnjavorčani nude smještaj onima koji su bez domova ostali u poplavama Darko Lazić nije mogao biti uz Katarinu dok se PORAĐALA?! Isplivali novi detalji “MOJE MISLI I MOLITVE SU UZ TRAGIČNO NASTRADALE I NJIHOVE PORODICE!” Mira Škorić pružila podršku UNESREĆENIM LJUDIMA u Bosni i Hercegovini JANJUŠ HITNO HOSPITALIZOVAN! Doživio NESREĆU! Prva slika s lica mjesta! (FOTO) KAO BLIZNAKINJE SU! Svi ste videli MAJKU Ane Ćurčić, a tek da vidite NJENU SESTRU! One su IDENTIČNE

Osumnjičeni zamjenik direktora SIPA pobjegao u Hrvatsku

Objavio: RHT
09/07/2024 1:45 PM

Osumnjičeni zamjenik direktora SIPA

Osumnjičeni zamjenik direktora SIPA / Foto: SIPA
Osumnjičeni zamjenik direktora SIPA / Foto: SIPA

Zoran Galić, zamjenik direktora SIPA, obuhvaćen je velikom policijskom akcijom zbog primanja dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Osumnjičeni zamjenik direktora SIPA

Međutim, on je nakon dojave o istrazi juče ilegalno prešao granicu, te pobjegao u Hrvatsku.

Po naredbi Tužilaštva BiH uhapšeni su pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje, Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, zbog krivičnih djela organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih krivičnih djela.

“Istragom je, pored drugih lica, obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA, Galić Zoran, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznato lice iz gore navedenih institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Zoranu galiću dostavilo informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično djelo povreda tajnosti postupka, te će Tužilaštvo BiH, zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu kako bi identifikovalo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedeno lice”, navode iz Tužilaštva.

Podrška Europola

Dodaju da je Galić nakon dobijenih informacija juče u popodnevnim časovima ilegalno prešao granicu BiH. I pobjegao u Hrvatsku gdje se, kako navode i sada nalazi.

“Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja dalje, a sprovodi se uz direktnu podršku Europola. Navedenu istragu Tužilaštvo BiH provodi zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske. Dok je u realizaciju aktivnosti lišenja slobode uključena Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA.”, ističu iz Tužilaštva BiH.

Pročitajte i: OPERATIVNA AKCIJA „ŠLJIVICE“! SIPA hapsi u sedam bh. gradova – jedan osumnjičeni u bjekstvu.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS