calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Dnevni horoskop za 5. oktobar 2024: Rakovima se danas ne radi, Blizancima se smiješi nova ljubav Fato sve znam, prelaziš granice! Malo da skuham nešto, da me ne bi tračala Horor snimak sa društvenih mreža: Skočio sa balkona, sve je snimljeno (VIDEO) Filip Car: Šu*ci ako ste mislili da sam propao, varate se! Imam poruku za vas, mnogo sam dobar i ide me na svim poljima! Pokrenuta peticija: Sredstva za javni doček Nove godine u Sarajevu preusmjeriti ka poplavljenim područjima Jana navija za treću ženu: Treba nam neko da cijepa drva! Fatima ljutito izašla! Ispovijest Muhameda Begovića ledi krv u žilama: Sin je išao iza mene, odjednom ga je odnio veliki val Fatima napala udvarača! Halo, nisam ja tamo neka seljanka! Ja sam poznata i poštena! Apel sveštenika kod Jablanice: Trebaju nam voda i lijekovi SAMIR RAMOVIĆ ZBOG KOMPLIKACIJA PONOVO PRIMLJEN U BOLNICU! Konzilijum ljekara donio odluku! “Sljedeća dva mjeseca su kritična” REDITELJKA SUZANA PURKOVIĆ EKSKLUZIVNO OTKRILA DETALJE DRUGOG DIJELA FILMA O ACI LUKASU! “Njegov boravak na klinici, period njegovog liječenja…!” Je li i kamenolom iznad Donje Jablanice doprinio katastrofi? Saša Mirković otkrio specijalne goste na Lukasovom koncertu u Ljubljani “POMOZIMO OVIM NESRETNIM LJUDIMA!” Asmin Durdžić uputio hitan apel nakon stravičnih poplava u Bosni i Hercegovini! (FOTO) Press konferencija povodom katastrofe: Vlada FBiH proglasila vanredno stanje Đelmo: “Spasili smo dječaka kojem su roditelji poginuli na licu mjesta, bio je pod podzidom”

“NJEGOVU KUĆU ČUVA POLICIJA! Od koga? Od nas?” Mještanin Dubone o jezivim detaljima MASAKRA u kojem je izgubio BRATA “Roditeljima nisu dali da priđu svojoj djeci koja su nepomično ležala svuda po ulici” (VIDEO)

Objavio: RHT
06/07/2024 11:59 AM

“NJEGOVU KUĆU ČUVA POLICIJA! Od koga? Od nas?”

Uroš Blažić (22), optužen je da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba, a ranio više od 13 ljudi 4. maja prošle godine.

Dan kasnije Blažić je uhapšen u kragujevačkom selu Višnjište, u domaćinstvu svog ujaka, a 6. maja saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Foto: HypeTV/ATA images/Ilustracija

Blažić je optužen da je u svom sumanutom krvavom piru, koji se dogodio samo dan nakon masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, bez razloga počeo da puca na ljude iz kalašnjikova.

Mještanin Dubone Dejan Mladenović, koji je izgubio brata Dalibora Todorovića, te kobne noći, gostovao je na Hype televiziji.

Foto: Printscreen MUP

U potresnom razgovoru, iznio je strašne detalje tragedije u kojoj su izgubljeni mladi životi.

Pred njim je život, a pred nama grobovi!

– Pravda nikada neće moći da bude zadovoljena jer taj zakon koji određuje da on ne može dobiti veću kaznu od 20 godina jer nije imao navršenih 21 godinu je potpuni promašaj! To je bukvalno godinu dana po ubijenom licu samo! On će izaći u najboljim godinama, pred njim je život, a nama ostaju grobovi! – rekao je za HypeTV Mladenović.

Foto: Printscreen Instagram/urosblazic

– Najveći šamar bi bio to da on dobije i manje od 20 godina robije, što je isto moguće, to bi bila najveća propast! Da se on vrati na mjesto gdje je ubijao, nema ništa strašnije i nepravednije od toga! – govori Dejan Mladenović za Hype.

“NJEGOVU KUĆU ČUVA POLICIJA! Od koga? Od nas?”
Foto: HypeTV

“Ništa nije ukazivalo na nešto ovakvih srazmjera“

– Jesu oni kao porodica u potpunosti asocijalnog tipa, problematična, on pogotovo, koliko ja znam, a znam dobro, bivalo je raznih napada na komšije, prolaznike, čak i ubijanja pasa lutalica, komšijskih pasa.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)

– Da li ste vi mještani znali da porodica posjeduje oružje?

– Da, znalo se to u selu. Malo je to mjesto. Često su se čuli pucnjevi kod njih. Poslije ovoga više ništa nije isto. Roditelji su hodajuća tuga. Njihovu kuću čuva policija! Od koga? Od nas? – priča šokirano Dejan.

OTAC KRENUO U CRKVU DA SLAVI SLAVU KAO DA NIŠTA NIJE BILO

– On je slavio krsnu slavu, njegov otac je zahtijevao od policije da ga puste u crkvu, ponašao se normalno, kao da njegov sin ništa nije uradio. Samo dan nakon masakra.

Foto: HypeTV/Dejan Mladenović

Dalibor Todorović jedan je od troje ubijenih u školskom dvorištu u Duboni. Njegov brat od strica Dejan Mladenović za Hype je ispričao kako je saznao za stravičan događaj.

Tijela su bila svuda, ulica je bila crvena od krvi

– Zazvonio mi je telefon i rečeno mi je da neko puca kod moje kuće. Nisam vjerovao, jer sam mislio da se djeca igraju petardama, a onda me je pozvao jedan čovjek u kojeg imam povjerenja i odmah sam doletio.

– Prizor je bio jeziv. Tijela su bila svuda, ulica je bila crvena od krvi. Roditeljima nisu dozvoljavali da priđu svojoj djeci koja su ležala beživotno. Samo jaukanje i kukanje i policijske sirene su se čule. Prestrašno.

“NJEGOVU KUĆU ČUVA POLICIJA! Od koga? Od nas?”

Cijeli razgovor pogledajte klikom na video ispod ovog teksta:

hypetv.rs/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS