calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

Jako nevrijeme pogodilo Sloveniju i uzrokovalo štetu, oluja se kreće ka BiH

Objavio: RHT
01/07/2024 5:40 PM

Oluja se kreće ka BiH

Snažno nevrijeme je u popodnevnim satima zahvatilo Sloveniju, dok se slično vrijeme očekuje i u nekim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Oluja se kreće ka BiH/Foto: Neurje.si

Tako je u nekim gradovima Slovenije padao grad koji je izazvao veliku štetu. Kako navodi slovenska meteorološka stranica Neurje, u Biču su uništeni svi usjevi.

Sudeći prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, slično vrijeme bi moglo biti i u našoj zemlji.
Kako navode meteorolozi s Bh. meteo, nakon vrućina tokom vikenda očekuje nas promjena vremena.

U večernjim satima i u noći na utorak je najavljena kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom koji će zahvatiti prvo sjeverne dijelove zemlje, a tokom utorka i ostale krajeve.

Niže temperature

U utorak se očekuju temperature niže za oko 15 stepeni.

Nakon prelaska hladne fronte, u drugom dijelu sedmice, tačnije iza 3. jula nas očekuje postepen povratak sunčanijeg i toplijeg vremena uz ugodne ljetne temperature.

Usljed padavina i sjevernog strujanja, u utorak će posvuda biti osjetno svježije. Naročito danju, sa maksimalnim temperaturama zraka koje će mjestimično opasti za više od 10, na sjeveru zemlje i do 15 stepeni.

Minimalne jutarnje vrijednosti kretat će se u rasponu od 12 do 15 u Bosni, u Hercegovini do 17 stepeni. Maksimalne dnevne temperature će u Bosni iznositi od 15 do 18, u Hercegovini do 21 stepen.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje. Zbog jakog nevremena večeras i sutra, kada se očekuje pljuskovi sa grmljavinom, grad kao i olujni vjetar.

Kako navode, popodne i uveče se na sjeverozapadu i sjeveru, prvenstveno šira regija oko rijeke Save, očekuje nestabilno vrijeme uz lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Najavljene su i lokalne nepogode uz jače pljuskove u kratkom periodu. Pojava grada ponegdje i jakog do olujnog vjetra te se u noći sa ponedeljka na utorak. Očekuje se da padavine jačaju na zapadu i do jutra će zahvatati većinu predjela.

“Sutra kišovito uz obilne padavine. Očekuje se od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom u većini predjela. U široj regiji od Doboja ka Banjoj Luci, na sjeverozapadu i u Gornjem Podrinju ponegdje se očekuje i više od 70 litara kiše po metru kvadratnom”, navode.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/klix.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS