calendar

Subota 28. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
KOSTA NA STOLU OSTAVIO PAPIR, ONO ŠTO JE BILO NA NJEMU ŠOKIRALO STRUČNJAKE: Evo o čemu mašta dječak-ubica, napravio kompletan plan! Elmedin želi da živi u Sarajevu, vrijeme je malo da promijenimo! Svađa Elmedinovih žena! Fatima, počela si da se foliraš! “Ivan i Jelena NISU RAZVEDENI!” Izabela Alijoski o AFERI sa Gastozom “Dobila sam poziv da uđem!” Marija Kulić otvoreno o Zoli i detaljima iz njihovo zajedničkog života! ONA JE BUDALA ŠTO GA POZNAJE! OVDJE JE SVA TAKTIKA RIJALITIJA OTKRIVENA? Karić: Želim vezu, ti Anđo samo odbijaj prvi mjesec Isprobajte genijalni način brzog sušenja odjeće u zatvorenom prostoru Pakao je iza nje: Spavala sam na podu, njegova mama me mučila! Pjesme sam morala zaboraviti! Uništio mi je život Jana i Fatima pričaju uz kafu: Uvijek sam se pitala gdje one što žive u zgradama suše veš? Melina je uvijek šarala! Udarale su me, prijetile mi, ali najgori su oni iz rijalitija Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Poginula bh. državljanka Elmedin naređuje Jani i objašnjava njene današnje zadatke! Sve imate k’o u bajci, a hrčeš do 10 Kija Kockar se pohvalila: Završila prvu godinu Pravnog fakulteta i to ne bilo kakvim prosjekom Nekada je bila velika zvijezda, a sada jede u narodnoj kuhinji?! Bebi Dol na rubu egzistencije?! Širom BiH danas nagla promjena vremena: Osjetan pad temperature i udari vjetra UČESNICA RIJALITIJA JAVNO PREVARILA MOMKA! Završila u krevetu s cimerom, vrela akcija naočigled svih!

Švajcarci protjerali poštara iz BiH: Ukrao pakete vrijedne 100.000 franaka!

Objavio: RHT
22/06/2024 9:59 AM

Švajcarci protjeruju poštara iz BiH

Sud u Cirihu osudio je državljanina BiH (36) na 15 mjeseci uslovne kazne te petogodišnje protjerivanje iz Švajcarske jer je, radeći kao poštar, ukrao pakete vrijednosti 100.000 franaka.

Foto: Screenshot/blick.ch 

Naime, kako se moglo čuti tokom suđenja, on je pakete krao dok je bio zaposlen kao poštar u švajcarskoj poštanskoj službi.

Švajcarci protjeruju poštara iz BiH

Dokazano je da je ukrao sadržaj 43 paketa, ukupne vrijednosti 100.000 franaka.

Naime, on bi uređajem skenirao paket kao da je dostavljen, iako nijedan od tih paketa nije završio na pravoj adresi. Robu koju bi uzeo iz paketa je preprodavao po Švajcarskoj ili slao u BiH. Uglavnom su mu na meti bili televizori, ali i kafe aparati, agregat, kao i dva bicikla.

On je na suđenju sam priznao da je svakog dana očekivao da mu se policija pojavi na vratima, ali ništa se nije dešavalo.

“Zaista ne shvatam kako me niko nije primijetio čak dva mjeseca”, rekao je on, naglašavajući u više navrata da nije svojevoljno postao kriminalac.

Naime, imao je kockarske dugove. Novcem od preprodaje želio je da otplati te dugove. Njegov advokat je rekao da je njegova “igra” bila klasična: stare dugove je otplaćivao novim zaduživanjem. U jednom momentu ti dugovi iznosili čak pola miliona franaka. Navodno ima dug prema 70 ljudi, što u Švajcarskoj, što u BiH.

Međutim, vremenom su kreditori počeli da šalju prijetnje da će mu zapaliti roditeljsku kuću, zbog čega je morao nešto hitno da preduzme. Na kraju je odlučio da krade i preprodaje stvari koje je trebao da isporuči građanima.

Uhapšen otac djeteta (9) koje je poginulo u eksploziji kod Obrovca

Pročitajte i: Uhapšen otac djeteta (9) koje je poginulo u eksploziji kod Obrovca: OBJAVLJENI JEZIVI DETALJI.

Zadarska policija objavila je novo saopštenje i detalje strašne tragedije koja se dogodila u srijedu oko 18 sati na području Obrovca.

 Foto: Pixabay

Tada je, podsjetimo, došlo do eksplozije u kojoj je poginulo dijete (9).

Uhapšen je otac dječaka, saopštila je policija…

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(blick.ch/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS