calendar

Nedelja 29. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
UŽASNE VIJESTI ZA NENADA ALEKSIĆA ŠA! Stižu dokazi o Mioninoj PREVARI, u sve je upleten i Stanislav! NAJNOVIJE INFORMACIJE O ANITI, NAKON RASKIDA SA ANĐELOM: Otkriveno šta joj se desilo danas, evo gdje je uhvaćena! (FOTO) Kako trčanje na kiši utiče na zdravlje? Da li se to preporučuje? “Da li ti je OTAC PREMINUO NA RUKAMA?” Pjevačica u PRETRESU ispričala detalje iz PORODICE: Majka je bila više posvećena nama!” PROCURILA FOTKA MILANA STANKOVIĆA IZ KREVETA! Povukao se, pa sada sve šokirao! Morao hitno da se oglasi, a razlog je tajanstven! (FOTO) ANITA OKRENULA NOVI LIST NAKON RASKIDA SA ANĐELOM! Stanojlovićevoj on pravi društvo, pratioci oduševljeni! Emotivni prizor topi srca! (FOTO) FILIP RELJIĆ EKSKLUZIVNO ZA HYPE! “Nina Đogani je uklonila tetovaže posvećene BIVŠEM!” (VIDEO) SOFIJA IZDALA TERZI NAREĐENJE Zahtjeva da ozvaniči njihovu vezu, on spreman na sve! Bračni par pokušao da proda bebu UROŠ DIVLJAČKI NASKOČIO NA GASTOZA, ON GA PATOSIRAO: Takmičari poskakali na noge, voditelj hitno prekinuo program! “Ne postoji riječ zahvalnosti što su tako brinuli o meni dok sam se oporavljao” Saša Mirković napravio pravo slavlje za svoje saradnike i najbolje doktore oftamologije “Klinike Svjetlost” Sjećate se Indire koja je otpjevala zarazni hit “Zmaj”: Iza sebe krije tešku priču Pjanić se družio s navijačima CSKA pred početak meča, a onda vodio i navijanje HAOS POSLIJE RASKIDA! Anita se odlučila za neočekivan potez! Evo šta je uslijedilo poslije rastanka s manekenom! KOSTA NA STOLU OSTAVIO PAPIR, ONO ŠTO JE BILO NA NJEMU ŠOKIRALO STRUČNJAKE: Evo o čemu mašta dječak-ubica, napravio kompletan plan! Elmedin želi da živi u Sarajevu, vrijeme je malo da promijenimo!

Zdravko Čolić prodao vilu u Beogradu za više od milion eura! Znate li da Sarajlija ima kneževsko porijeklo!?

Objavio: RHT
18/06/2024 7:18 PM

Zdravko Čolić prodao vilu

Sarajlije Zdravko Čolić prodao je porodičnu kuću na Košutnjaku u Beogradu za više od milion eura.

Foto: Instagram

Zdravko Čolić prodao vilu

Legenda regionalne muzičke scene je brzo našla kupca, ali gdje će mu biti novi dom, još nije poznato.

Samo najbliži krug ljudi je upućen u to gdje se sa suprugom Aleksandrom i kćerkama Unom i Larom “negdje” preselio. Čola je prije živio na Dedinju, nakon čega je kupio kuću na Košutnjaku.

On mijenja životni prostor zbog toga što su poštovaoci njegovog lika i djela često dolazili na vrata i željeli da se upoznaju s njim i fotografišu. To je trajalo godinama…

Njegova vila, koju je brzo i lako prodao, okružena je zelenilom, a ispred nje je veliko dvorište s dvije kapije i pod visokim mjerama sigurnosti, što on nikad nije isticao u javnosti. Sigurno jedan od najljepših dijelova kuće je dvorište, u kojem je bazen.

Porodica mnogo vremena provodi okružena prirodom, a kćerka Una je često fotografije iz porodičnog doma objavljivala na društvenim mrežama.

Dok je Zdravko živio na Košutnjaku, sugrađani su ga često viđali kako vježba u šumi, gdje je provodio po cijeli dan. On je u više navrata uslikan dok trči ili uživa u prirodi.

Inače, Čolu su obožavale komšije na Košutnjaku, gdje je doskoro živio. Prije tri godine, jedna žena je ispričala da često sreće popularnog pjevača.

Sarajlija iz Vlahovića

– Prvi put kada sam ga vidjela, nisam mogla da vjerujem.Njegova i moja djeca su se igrala na igralištu. Meni se obrati neki čovjek, kad ono – Čola. Ja stala, gledam i ne vjerujem. On se lijepo nasmijao i od tada se uvijek lijepo javi kad se sretnemo na igralištu. Čovjek je narodan, ma ljudina, sve najbolje mogu reći za njega – kazala je tada Zdravkova komšinica.

Zdravko Čolić, podsjetimo, rođen je u Sarajevu, a njegova očevina nalazi se u Vlahovićima. Rođak Zdravka Čolića – Milivoje, progovorio je o porijeklu popularnog pjevača i porodičnoj kući koju je gradio njegov djed.

„Zdravko je, zna cijeli Balkan, rođen u Sarajevu i svi ga smatraju Bosancem, a u stvari je čist Hercegovac – i majka i otac su mu Hercegovci. Sam Čola je rijetko pričao o svojoj porodici, tek nekoliko puta je spominjao Trebinje i Stolac, majčino rodno mjesto Trebinjske šume, ali Vlahoviće nikada. A Čolići su baš iz Vlahovića, jedno od većih sela, 15 kilometara od Ljubinja. Bilo je tu nekada više hiljada duša, škola, crkva, a sada u njemu žive tek dvoje starijih i Milivoje Čolić (48), jedan od rijetkih koji se vratio u selo i tu živi. Tik uz poveliku kamenu kuću gdje su rođeni Zdravkovi otac Vlado, djed Dušan.

Na njima su još originalna vrata, katanac, krov se skoro urušio, ali još ponosno prkosi vremenu, vjetru, kiši i čuva glasove prošlosti. Obrasla je u travu, jedna strana je skoro srušena, ali odolijeva, čak i posljednji zemljotres nije uspio da je pokori. Prkosi, kao i Hercegovci što prkose vremenu i teškim uslovima, ponosno“, rekao je rođak i dodao:

“Tu je knez stolovao”

„Ovo je kuća. Tu je rođen Vlade. Ovo je, vidi se, turska gradnja. Knez sela je bio u ovoj kući. Čola ti je od te familije, od posljednjeg kneza iz sela. Čolići su bili kneževi (upravljali selom, op. a.). Knezovi su bili, gdje su bili Turci. Ulazilo se sa gornje strane, dole je bila stoka, gore je čeljad spavala. Šćepan je bio zadnji knez Čolića, to je Zdravkov pradjeda. Čola ti ovdje nije rođen, on je jednom došao, bio prije deset godina s bratom. Djeda mu se iselio u Topolovac, a Vlado, njegov otac, bio je u Sarajevu u policiji. Po meni, nisam ni siguran da Zdravko vjeruje da je odavde“, kroz osmijeh je ispričao Milivoje.

„Iz te kuće, tu je knez stolovao, pobjegli su svi Čolići naši, bježali ljudi, i ne samo Čolići, nego svi iz sela od Turaka u Crnu Goru. Kada su se vratili, nama vrata na polači, po starinski su tako zvali kuću. Prepoznali su ih u Bitulji Donjoj, Turci odnijeli, to su muslimanska sela do Stoca. Oni su otišli, skinuli ta vrata i vratili ih – ispričao je Milivoje, ponosan na svoje Čoliće.

Uputio nas na kuma Milovana Poparu u Ljubinje (85), koji nas je ugostio zajedno sa svojom suprugom Milevom. Vremešni čiča, britkog uma i odličnog sjećanja ispričao nam je da je poznavao Zdravkovog oca, Vladu.

“Kao djeca su se poznavali, prije nego što su 1946. Čolići kolonizirali“, završio je Milivoje.

Pročitajte i: KAKO VAM SE DOPADA OVA FRIZURA ZDRAVKA ČOLIĆA? Rijetko kad je imao ovako kratku kosu.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS