calendar

Nedelja 30. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŠA NE PRESTAJE DA PIJE ZBOG MIONE I STANISLAVA! Reper ne može da dođe sebi, “tuče” po alkoholu od jutros! “VIŠE NE POSTOJI MIHAJLO” Šokantna izjava Vojaža, ovo niko nije očekivao, fanovi zabrinuti, evo šta ga je razočaralo! MNOGA IZNENAĐENJA ZA NOVU SEZONU! Saša Mirković se oglasio sa luksuzne jahte u Hrvatskoj pa najavio SPEKTAKL Đovani Bajramović: “Lukas pravi koncert na Marakani, želja mi je Arena pa da UMREM” Đovani Bajramović ekskluzivno za HYPE: Prve korake u muzici napravila sa njim, a danas je MEGA ZVIJEZDA! Evo o kojoj pjevačici je riječ MUP IZDAO SAOPŠTENJE: Srpski policajci od sutra u zajedničkim patrolama sa crnogorskim kolegama na primorju! OGLASILA SE KĆERKA STANISLAVA KROFAKA! Nakon vjenčanja u rijalitiju, ona poručila samo jedno Zemljotres pogodio Crnu Goru ŠOK! PALO POMIRENJE?! STANISLAV I MIONA SVE PRIZNALI! Sve je jasno, Ša ne može da se opravi! Najbolji regionalni meteorolog: Nedim Sladić otkrio šta nas očekuje u utorak ALEKSANDRA ZABRINULA SVE! Pokazala tablete koje pije! Donijela DRASTIČNU ODLUKU! Danima je planirala ovo! Oglasio se muftija beogradski: Terorista ne može biti vjernik, niti vjernik može biti terorista OGLASIO SE SAŠA MIRKOVIĆ:”Hype brod je spreman” “SVI ZNAMO KO JE ONA!” Bukti rat! Grofica URNISALA Ivu Grgurić (VIDEO) NEVIĐENI KARAMBOL U RIJALITIJU Učesnica nasrnula na cimera, pa napala obezbjeđenje, uslijedila hitna reakcija! OVI ZNAKOVI ĆE TEK U DRUGOM BRAKU DOŽIVJETI PRAVU LJUBAV: Tada će naučiti istinski da vole

Emir Hadžihafizbegović se oprostio od Harisa Burine: Neka ostane naša priča, drugi ne bi razumjeli!

Objavio: RHT
05/06/2024 2:30 PM

Hadžihafizbegović se oprostio od Burine

Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović oprostio se od kolege, velikana Harisa Burine, čiji je odlazak potresao glumačku scenu.

Hadžihafizbegović se oprostio od Burine / Foto: You Tube / FIST
Hadžihafizbegović se oprostio od Burine / Foto: You Tube / FIST

Hadžihafizbegović se oprostio od Burine

Naime, Hadžihafizbegović je podijelio fotografiju koja je nastala nakon predstave “Buba u uhu”, a napisao je ovo:

– Drugi u donjem redu s lijeve strane na ovoj slici, između profesora Mladena Materića i Željka Ninčića je Haris Burina, do Ninčića je Emir Kusturica, do nesretnika s “Mokre gore” je potpisnik ovog posta, gore s lijeva na desno, Amina Gutić – Begović, Deana Divljan, Ajna Pečenko, Milijana Zirojević i Nebojša Šurlan. Ovo je moja klasa, klasa Emira Kusturice na Akademiji scenskih umjetnosti – započeo je glumac Emir Hadžihafizbegović.

Slika je nastala nakon diplomske predstave “Buba u uhu” negdje u decembru 1986.

Foto: Facebook

– Vaćam se na Harisa Burinu. Jutros nas je zatekla vijest, da je Haris Burina napustio ovaj svijet. Zovem Batu i Nebojšu u Beograd, Deanu u Pariz, Aminu u Sarajevu, Ajna je u Kanadi, Milijana u Australiji i s njima ću se danas čuti, na telefonima smo, al šutimo i plačemo. Nema više “Stoleta Apaša” iz moje prve scenske duo vježbe u kojoj sam s Harisom igrao Ljubu Vrapčeta a sve po romanu “Kad su cvetale tikve” Dragoslava Mihajlovića. Ostavio nas je nas sjajni Haris, čovjek i glumac. Ne znam da li sam se i s kim više u životu svađao i mirio k’o sa “Džigijem” – Harisov nadimak s akademije – dodao je.

Harisa Burinu ćemo pamtiti i po “Audiciji…

Pročitajte i: Harisa Burinu ćemo pamtiti i po “Audiciji”, filmovima “Otac na službenom putu”, “Kuduz”, “Nafaka”, seriji “Lud zbunjen normalan”, pozorištu…

Bosanskohercegovačka, ali i regionalna javnost, ostala je u šoku nakon vijesti da je sinoć preminuo legendarni glumac Haris Burina.

Harisa Burinu ćemo pamtiti / Foto: Facebook

Harisa Burinu ćemo pamtiti / Foto: Facebook

Ostvario je brojne uloge, a mnogi ga pamte po ulozi u seriji “Lud zbunjen normalan” 

 Neki od filmova u kojima je Haris glumio su “Otac na službenom putu”, “Operacija Cartier”, “Tata i zetovi” i “Nafaka”. Osamdesetih godina prošlog stoljeća slovio je za jednog od najpoznatijih glumaca na prostorima bivše Jugoslavije.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS