calendar

Utorak 2. Jul, 2023

TUŽNA VIJEST: Zauvijek nas je napustio glumac Haris Burina

Objavio: RHT
05/06/2024 8:55 AM

Preminuo glumac Burina u 63. godini

U Kantonalnoj bolnici Zenica sinoć je u 63. godini života prestalo kucati srce glumca Harisa Burine, prenosi “072info”.


Navodno je Burina je preminuo na Odjelu urgentnog bloka.

Ranije mu je dijagnosticiran karcinom, a proteklih dana je krvario i nije se javljao ljekaru.
Burina je bosanskohercegovački filmski i pozorišni glumac. Rođen je 2. februara 1963. u Zenici.

Godine 1982. upisao se na Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za glumu, kao dio druge generacije. Već u toku studija ostvaruje neke od zapaženih uloga u teatru i na filmu: Audicija, Tetovirano pozorište, Otac na službenom putu, Kuduz. Nekoliko godina živio je u Francuskoj, te osnovao pozorište “La Fenêtre” (“Prozor”), u kojem je nastala i njegova predstava Ptice Sarajeva.
Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu nastavlja rad u pozorištu, filmu i na televiziji. Zapažene su njegove uloge u filmovima Go West u režiji Ahmeda Imamovića i Nafaka režisera Jasmina Durakovića. Godine 2010. oženio je glumicu Uranelu Agić s kojom se rastavio 2020.

Termin dženaze bit će poznat naknadno.

Čitajte i UŽAS U BIH: Pijani muškarac pretukao suprugu i maloljetnu kćerku


U bihaćkom naselju Vikić došlo je do teškog slučaja porodičnog nasilja. Muškarac S.N. pretukao je svoju suprugu i maloljetnu kćerku.

Prema informacijama , policija je promptno reagovala nakon prijave i stigla na lice mjesta. S.N. je odmah lišen slobode zbog porodičnog nasilja.

Komšije su izjavile da je S.N. bio u vidno pijanom stanju u trenutku napada, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije. Porodično zlostavljanje predstavlja ozbiljan problem u svakom društvu, a ovaj incident pokazuje koliko je važno podizanje svijesti o ovoj temi i pružanje podrške žrtvama.

Ovaj događaj nas sve podsjeća na hitnost u borbi protiv porodičnog nasilja i važnost osiguranja sigurnosti svih članova zajednice, posebno najranjivijih. Nadamo se da će žrtve dobiti odgovarajuću podršku i zaštitu te da će pravda biti zadovoljena u ovom slučaju.

Pozivamo sve građane da budu osjetljivi na znakove nasilja u svojoj okolini i da pruže podršku žrtvama, te da se aktivno uključe u borbu protiv porodičnog nasilja kako bismo zajedno stvorili sigurnije i poštovanjem ispunjeno društvo.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/.072info.ba/A.K.H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS