calendar

Ponedeljak 1. Jul, 2023

Rammstein pokrenuo tužbu zbog pjesme bh. folk pjevačice?

Objavio: RHT
27/05/2024 7:40 PM

Rammstein tužio bh. pjevačicu

Jeste li znali da je Rammstein prije više od dvije decenije podnio tužbu zbog pjesme bosanskohercegovačke folk pjevačice, zbog čega je Saša Popović bio u velikim problemima?

Rammstein tužio bh. pjevačicu/ Foto: nova.rs

Naime, Indira Radić je 2002. godine objavila album na kojem se našla pjesma “Preko, preko” za Grand produkciju. No, ubrzo je Grandu došla tužba od Rammsteina zato što je producent Goran Ratković Rale koristio sample njihove pjesme “Du Hast”.

“Dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: ‘Čije si pjesme krao? Ko je taj Rammstein?’ I meni sve jasno! Kažem: ‘Šta je bilo? Pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gdje nalazim inspiraciju.’ On kaže: ‘Dobio sam tužbu od Rammsteina.’ Odem do studija i kažem Saletu: ‘Smiri se, sve ću ja to da riješim'”, između ostalog je izjavio Rale ranije.

Dalje je naveo da su tražili 45.000 eura, ali su se na kraju uspjeli dogovoriti da oni dobiju deseti dio zarade. Saša Popović se u novom intervjuu osvrnuo na ovaj događaj.

“Dolaze iz pravne službe i kažu da me je tužio Rammstein, da je korišten sample u pjesmi ‘Preko, preko’. Kad pogledam, advokatska kancelarija iz Berlina i svi potpisnici članovi grupe. Tražili su 50.000 ili 45.000. Ja pitam Raleta da li je koristio nešto. Tužba je bila imenovana na mene. Onda je on uzeo tužbeni zahtjev, komunicirao je s njima. Kad su oni vidjeli da nema ništa od toga, odustali su. Ja sam i zaboravio na tu tužbu”, izjavio je.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/klix.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS