calendar

Subota 28. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
UŽASNE VIJESTI ZA NENADA ALEKSIĆA ŠA! Stižu dokazi o Mioninoj PREVARI, u sve je upleten i Stanislav! NAJNOVIJE INFORMACIJE O ANITI, NAKON RASKIDA SA ANĐELOM: Otkriveno šta joj se desilo danas, evo gdje je uhvaćena! (FOTO) Kako trčanje na kiši utiče na zdravlje? Da li se to preporučuje? “Da li ti je OTAC PREMINUO NA RUKAMA?” Pjevačica u PRETRESU ispričala detalje iz PORODICE: Majka je bila više posvećena nama!” PROCURILA FOTKA MILANA STANKOVIĆA IZ KREVETA! Povukao se, pa sada sve šokirao! Morao hitno da se oglasi, a razlog je tajanstven! (FOTO) ANITA OKRENULA NOVI LIST NAKON RASKIDA SA ANĐELOM! Stanojlovićevoj on pravi društvo, pratioci oduševljeni! Emotivni prizor topi srca! (FOTO) FILIP RELJIĆ EKSKLUZIVNO ZA HYPE! “Nina Đogani je uklonila tetovaže posvećene BIVŠEM!” (VIDEO) SOFIJA IZDALA TERZI NAREĐENJE Zahtjeva da ozvaniči njihovu vezu, on spreman na sve! Bračni par pokušao da proda bebu UROŠ DIVLJAČKI NASKOČIO NA GASTOZA, ON GA PATOSIRAO: Takmičari poskakali na noge, voditelj hitno prekinuo program! “Ne postoji riječ zahvalnosti što su tako brinuli o meni dok sam se oporavljao” Saša Mirković napravio pravo slavlje za svoje saradnike i najbolje doktore oftamologije “Klinike Svjetlost” Sjećate se Indire koja je otpjevala zarazni hit “Zmaj”: Iza sebe krije tešku priču Pjanić se družio s navijačima CSKA pred početak meča, a onda vodio i navijanje HAOS POSLIJE RASKIDA! Anita se odlučila za neočekivan potez! Evo šta je uslijedilo poslije rastanka s manekenom! KOSTA NA STOLU OSTAVIO PAPIR, ONO ŠTO JE BILO NA NJEMU ŠOKIRALO STRUČNJAKE: Evo o čemu mašta dječak-ubica, napravio kompletan plan! Elmedin želi da živi u Sarajevu, vrijeme je malo da promijenimo!

Završen Filmski festival u Kanu: “Anora” dobila Zlatnu palmu! NAGRAĐEN I HRVATSKI FILM

Objavio: RHT
26/05/2024 11:30 AM

“Anora” dobila Zlatnu palmu

Dirljiva drama sa elementima komedije “Anora”, o mladoj egzotičnoj plesačici koja stupa u vezu sa sinom ruskog oligarha, nagrađena je Zlatnom palmom na Filmskom festivalu u Kanu.

"Anora" dobila Zlatnu palmu (scena iz filma) / Foto: Printscreen - IMD

“Anora” dobila Zlatnu palmu (scena iz filma) / Foto: Printscreen – IMD

“Anora” dobila Zlatnu palmu

Film američkog reditelja Šona Bejkera pobijedio je u konkurenciji sa još 21 ostvarenjem, uključujući radove uglednih reditelja kao što su Frensis Ford Kopola i Dejvid Kronenberg.

“Anora” je nakon projekcije u utorak dobila aplauz koji je trajao sedam i po minuta, a publika je aplaudirala i tokom prikazivanja dvočasovnog filma.

Hrvatski kratkometražni igrani film “Čovjek koji nije mogao šutjeti”, reditelja i scenariste Nebojše Slijepčevića, osvojio je Zlatnu palmu za najbolji kratki film.

Bejker je primio nagradu sa zvijezdom svog filma Majkiom Medisonom i u obraćanju publici rekao da “ne zna šta se trenutno dešava”.

Pobjeda “Anore” je peta uzastopna Zlatna palma koju je osvojio nezavisni distributer “Neon”. Poslije filmova “Parazit”, “Titan”, “Trougao tuge” i prošlogodišnjeg pobjednika “Anatomije pada”.

Mnogi su očekivali pobjedu ili nježne indijske drame “Sve što zamišljamo kao svjetlost” ili iranskog filma “Sjeme svete smokve”. Oba ova filma nagrađena su u drugim kategorijama.

Džordžu Lukasu je dodijeljena počasna Zlatna palma, a uručio mu ju je njegov stari prijatelj i ponekad saradnik Frensis Ford Kopola.

Meril Strip dobila počasnu nagradu

Pročitajte i: Otvoren Filmski festival u Kanu: Meril Strip dobila počasnu nagradu.

FILMSKI FESTIVAL U KANU – MANEKENKA U CENTRU PAŽNJE: Sve ostavila bez daha i na crvenom tepihu.

OVO JE PRAVA ELITA: HYPE u epicentru SHOWBIZ-a na prestižnom festivalu u Kanu! Saša Mirković u najluksuznijem hotelu sa Kim Kardašijan, Selenom Gomez, Šeron Stoun!

Čitajte Hypebih.ba i Hypetv.rs, koji je najbrži portal u Srbiji i regionu – sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vijestima.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS