calendar

Ponedeljak 1. Jul, 2023

Iz UKC RS se oglasili o stanju pretučenog banjalučkog učenika: Poznati i motiv za prebijanje

Objavio: RHT
23/05/2024 10:59 AM

Iz UKC RS se oglasili

Učenik devetog razreda banjalučke Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”, koji je juče pretučen, stabilnog je zdravstvenog stanja, svjestan i orjentisan. – potvrđeno je “Nezavisnim novinama” iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Iz UKC RS se oglasili / Foto: Facebook

Iz UKC RS se oglasili / Foto: Facebook

Iz UKC RS se oglasili

“Zadobio je blagu kontuziju mozga, te će uz terapijske preporuke ljekara biti u toku dana otpušten iz UKC Republike Srpske”, dodali su iz UKC RS.

Učenika devetog razreda Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Boriku juče su, podsjetimo, napala trojica napadača sa bejzbol palicama i fantomkama na glavama.

Kako je istakla direktorka ove obrazovne ustanove Tatjana Vilendečić, koja se od ponedjeljka nalazi na ekskurziji sa učenicima osmog razreda, u stalnom je kontaktu sa razrednicom dječaka.

Kako je istakla, najvjerovatniji uzrok ovog napada je sukob navijačkih grupa i neka vrsta revanšizma.

“Meni je trenutno sad najvažnije da je on stabilan, a mi ćemo dalje istražiti šta se desilo”, kazala je ona.

“Napadači su pripadnici navijačke grupe Lešinari”

Kako je istakla, napad na učenika se desio juče, u vrijeme velikog odmora,u blizini škole, između supermarketa i autobuske stanice. Brutalni napad su zaustavili zamjenik direktora škole i jedan od roditelja čije dijete ide u ovu školu .

“Kako se nezvanično priča napadači su pripadnici navijačke grupe Lešinari (FK Borac Banjaluka – op.a.), a i sam učenik je navijač. Uzrok su te neke navijačke strasti, a ja ne znam kako bih ovo nazvala ili kvalifikovala. To je daleko od navijačkih ili bilo čega što miriše na sport”, kaže Vilendečićeva.

Dodaje da je u stalnom kontaktu sa školom, posebno sa svojim zamjenikom koji se i našao na licu mjesta i razdvojio napadače od učenika.

Pročitajte i: Međunarodna akcija “Fast”: Hapšenje u Palama zbog terorizma i bombaškog napada.

BONUS VIDEO:

(Nezavisne/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS