calendar

Nedelja 23. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Sultan uživa na svom bazenu: Što me budiš, taman sam sanjao da sam na moru (VIDEO) BH. GLUMCU ZABRANJEN ULAZAK U SRBIJU! Biće deportovan u Sarajevo! Hitno se oglasio njegov advokat! Ispalili vatromet sa jahte i zapalili šumu: Uhapšeno 13 osoba UHAPŠEN GLUMAC FEĐA ŠTUKAN! Priveden na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” Lana Pudar osvojila medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu STRAVA I UŽAS U SOLINU Demolirali kuću! Mazali su se i sa krvlju i ljubili! ASMIN PONIZIO SITU Dajem 50 maraka… Opisao šta bi onaj ko hoće novac trebalo da uradi s njegovom bivšom svastikom! “Povećaj satnicu, skupljamo prijave” “DA LI SE OVO JAVNO ODRIČE KĆERKE!?” Aneli Ahmić u nervnom rastrojstvu: “Imam utisak da sam najgora na svijetu” Uhapšen vlasnik kompanije “Chogan”, brenda parfema kojeg su mnogi prodavali i u BiH! ZAPLIJENJENA IMOVINA VRIJEDNA 355 MILIONA USD Pogledajte kao je ljutiti navijač Srbije napao Piksija: “Pa čovječe, Slovenci nas j**u” OBEZBJEĐENJE REAGOVALO ZBOG STANIJE I ASMINA: SKANDAL, evo šta su uradili nepoznati muškarci!? ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hoćemo li danas raditi ili će opet Fatima vježbati plivanje? (VIDEO) KO ĆE SE SVE OD UČESNIKA NAĆI U RIJALITIJU “IMANJE”?! Projekat koji kreće od 7. septembra, a broj prijavljenih je REKORDAN! (VIDEO) “IMALA SAM DOSTA PROBLEMA, IZBJEGLA SAM OPERACIJU” Emina Jahović priznala da mesecima nije trenirala, pa otkrila zašto je došla u Beograd! OVO JE STARIJA SESTRA MILICE TODOROVIĆ! Nikad se ne pojavljuje u javnosti, a komentari se samo nižu! Turski medij tvrdi: Džeko želi u Hajduk, Fenerbahče ima drugačije planove s njim

Gasperini našao lijek za “Apotekare”, zove se Lukman: Kolašinac i Atalanta osvojili Evropsku ligu!

Objavio: RHT
22/05/2024 11:20 PM

Atalanta osvojila Evropsku ligu!

Fudbaleri Atalante su osvojili Evropsku ligu. Izabranici Đan Pjero Gasperinija (Gian Piero) pobijedili su Bajer Leverkuzen rezultatom 3:0 u finalu igranom u Dablinu.

Atalanta osvojila Evropsku ligu! Foto: UEFA

Italijanski stručnjak je taktički u potpunosti nadmudrio Ćabija Alonsa (Xabi), te tako donio “Boginji” iz Bergama prvi evropski trofej u historiji kluba. Također, prekinut je niz nepobjedivosti Bajera od 51 utakmice.

Doduše, imao je i nevjerovatno raspoloženog Ademola Lukman (Lookman). Nigerijski napadač je utakmicu završio s het-trikom.

U osvajanju trofeja Evropske lige učestvovao je i Sead Kolašinac, sa sjajnim predstavama u prvom dijelu, ali je morao izaći nakon 45 minuta zbog povrede.

Nigerijski napadač

Lukman je doveo Atalantu u vodstvo nakon samo 12 minuta igre. Poslije ubačaja Zapakoste (Zappacosta) nekoliko igrača je promašilo loptu, ali tu je bio nigerijski napadač koji ju je snažno zakucao u praznu mrežu.

Samo 14 minuta kasnije novi šok za “Apotekare”, a krivac je ponovo isti. Atalanta je konstantno bila u visokom presingu, a to je urodilo plodom, kada su ukrali loptu na centru igrališta i poslali je do Lukmana, koji je poslije kratkog driblinga loptu ponovo sjajno šutirao i poduplao prednost svoje ekipe.

Leverkuzen je većim dijelom susreta izgledao jalovo. Toliko da nisu napravili za veći dio susreta niti jednu opasnu priliku, kojom bi namučili golmana Musoa (Musso). Doduše, nekoliko prilika upropastio je Grimaldo, lijevi bek njemačkog tima, koji nije izgledao kao u većem dijelu sezone.

Foto: UEFA

Kompletiran potop

Prvi put kad se Muso morao namučiti je bilo u 64. minuti, kada je nakon centaršuta Adlija, istrčao ispred Grimalda koji je ostao sam na drugoj stativi i spriječio vrlo opasnu situaciju.

Svega desetak minuta kasnije, potop je kompletiran. Lukman je poslije dodavanja Skamake (Scamacca) ostao u situaciji jedan na jedan s Frimpongom.

Njega je izbacio driblingom, a onda silovitim udarcem loptu zakucao u mrežu za prvi evropski trofej u historiji ovog italijanskog kluba.

Ovo se može računati i kao kruna na sve što je Gasperini učinio s ovim timom. Od drugoligaša su došli do vrha evropskog fudbala. Svaka čast za trofej Atalanti. Ovo je bilo apsolutno zasluženo. Gasperini je sada besmrtan u Bergamu, a Bosna i Hercegovina ima igrača s evropskim trofejom.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/avaz.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS