calendar

Subota 29. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
U Makarskoj za četiri sata izgorjela jahta vlasnika kompanije iz Širokog Brijega: Plovilo vrijedno oko 3 miliona eura Poznat novi klub Edina Džeke: Navijači Željezničara bijesni na bivšeg igrača Skandal u Srbiji: Igrači odbili premije za Euro, u savezu uzeli i po 100.000 eura? Znamo o čemu maštate: Svaka treća žena ima istu fantaziju Na Vidovdan Aca Lukas napravio popis stanovništva na Krku NAREDNIH DANA VAMA ĆE DA SVANE: Za 3 znaka stiže vrijeme ostvarenja najvećih želja EKSKLUZIVNO Limitirana kolekcija sa logotipom “Imanja”, naručite majice na vrijeme, gratis veliko iznenađenje! “NINA KOVAČEVIĆ IMALA JE DVA PROMILA ALKOHOLA U KRVI kada je sa 100KM/H UDARILA DIJETE” Hype ekskluzivno saznaje NAJNOVIJE DETALJE STRAVIČNE NESREĆE Sanja Maletić se prvi put oglasila nakon porođaja: “Ispunila sam prazninu u svom životu” Koliko je voda u bazenima sigurna za kupače: Građani izloženi raznim zdravstvenim rizicima Kaća Grujić progovorila o braku sa Markom Gobeljićem: “Kada se vidimo, sve pršti od strasti” OBRAZOVANJE ZDRAVKA ČOLIĆA! Važi za jednog od najobrazovanijih pjevača na estradi, a evo šta je završio! “STEFAN KARIĆ JE BIO NASILAN PREMA MENI” Iva Grgurić šokirala: “MI NIKADA NISMO BILI ZAJEDNO” JEDINA FOTOGRAFIJA UMRLE KĆERKE POPULARNE GLUMICE: Imala je svega 24 godine, a njena smrt je misterija “LEPI MIĆA ME JE UBACIO U RIJALITI!” Iva Grgurić ispričala ŠOK detalje o svojoj POBJEDI “Znala sam da Stefana neko GURA u vezu sa mnom! Nije bio iskren!” (PREMIJERA) “ANELI JE BILA I SA SUKIJEM I SA MARINKOM!” BRUTALNO RASKRINKAVANJE pred sam kraj rijalitija “Znam sve o njoj! Njih dvojica su UPALI U PROBLEM”

Večeras finale Lige Evrope: Bajer ili Atalanta? “Zmaj” sanirao povredu i spreman za meč

Objavio: RHT
22/05/2024 11:59 AM

“Zmaj” spreman za meč

Sezona u evropskom fudbalu polako se privodi kraju, a Atalanta i Bajera iz Leverkuzena večeras će odlučivati o prvom međunarodnom trofeju od tri koja treba da se dodijele. To je Evropska liga.

Foto: N/FSBiH

Aviva stadion u Dablinu večeras (21 sat) će biti domaćin finala Lige Evrope, a igrat će ga ekipe koje iza sebe imaju odličnu sezonu kada se zbirno pogleda.

“Zmaj” spreman za meč

Prilika je to i da naš Sead Kolašinac osvoji prvi evropski trofej u karijeri.

S jedne strane Bajer Leverkuzen, koji je ostvario najveći uspjeh u klupskoj istoriji i došao je do titule prvaka Njemačke bez izgubljenog meča, a s druge Atalanta koja je izborila plasman u Ligu prvaka i večeras sve to može krunisati evropskim trofejem.

Leverkusen nije izgubio u 51 utakmici ove sezone i ima priliku osvojiti triple-krunu. Trener Xabi Alonso je zaslužio maksimalno poštovanje odrađenim poslom, a ekipa važi za blagog favorita i večeras.

S druge strane, trener Atalante Gian Piero Gasperini otkriva kako njegov tim večeras igra za ponos cijele Italije.

“Oni su jaki i bit će problema, ali ćemo i mi dati sve od sebe. Ima mnogo ljudi koji će nas bodriti jer mi predstavljamo cijelu Italiju. Osjećamo njihovu podršku i to nam je dodatna motivacija”, poručio je Gasperini.

Ono što je najvažnije za navijače u Bosni i Hercegovini, jeste da se iskusni reprezentativac BiH Sead Kolašinac oporavio i konkurisat će za večerašnje finale.

Utakmica na Aviva stadionu sudiće ga rumunski sudija Istvan Kovacs.

Pročitajte i: Edin Džeko najvažniji igrač turske Superlige: Među 20 najboljih još dva bh. fudbalera!

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je koji igrači su imali najveći utjecaj u 54 najjače lige svijeta.

Džeko najvažniji igrač Superlige / Foto: N/FSBiH

Džeko najvažniji igrač Superlige / Foto: N/FSBiH

CIES je u obzir uzeo šest područja igre – odbrana na zemlji, distrubucija lopte s naglaskom na posljednju trećinu, broj stvorenih prilika, završnica, zračni dueli, te uspješnost i količina driblinga.

Prema tim podacima, kapiten fudbalske reprezentacije BiH i Fenerbahčea Edin Džeko je najbolji igrač Turske lige s ukupnom ocjenom 76,3. 

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS