calendar

Nedelja 30. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
NEVIĐENI KARAMBOL U RIJALITIJU Učesnica nasrnula na cimera, pa napala obezbjeđenje, uslijedila hitna reakcija! OVI ZNAKOVI ĆE TEK U DRUGOM BRAKU DOŽIVJETI PRAVU LJUBAV: Tada će naučiti istinski da vole MIONA I STANISLAV PRVI PUT OČI U OČI NAKON SVEGA: Brutalno OPLELI po Ša, pa otkrili sve TAJNE iz njihove veze HYPE PAPARAZZO Jelena Tomašević NAPRAVILA KARAMBOL ISPRED KUĆE!? A onda se iz dvorišta pojavio Ivan Bosiljčić Psiholog otkrio kako da postanete dobar otac MIONA GA UHVATILA ZA SPOLNI ORGAN! Skandalozne scene u rijalitiju, kamera sve zabilježila, nije se mogla obuzdati! SPAKOVALA KOFERE I OTIŠLA! SPAS NAŠLA POD OSTROGOM! STANIJA SE MOLI! Sada je sve jasno (FOTO) Tučnjava na benzinskoj pumpi u Sarajevu: Sijevali noževi, jedna osoba povrijeđena Robotaksiji već voze Amerikom: Pogledajte kako to izgleda (VIDEO) “ANELI JE SRAMOTA za ŽENE koje se BORE za POTOMSTVO!” Ivka Numerolog nije štedjela Ahmićevu, a evo šta misli o novom rijalitiju IMANJE! (VIDEO) “IMALA SAM TRI KARCINOMA, SLALI SU ME KOD PSIHIJATRA” Nada Obrić o borbi sa opakom bolešću, otkrila šta je uradila pred operaciju DRAGANA MIRKOVIĆ I LUKAS ODUŠEVILI UPRKOS PREPREKAMA: Otpjevali dio svog dueta “Sad i zauvijek” i publiku bacili u trans! “Drugi izvođači su PROBILI TERMINE” ACA LUKAS NA NASTUPU U CIRIHU OTPJEVAO JEDAN HIT zbog BAHATOSTI KOLEGA i nemarnosti organizatora SKANDAL U CIRIHU! Zbog neodgovornosti organizatora publika ostala uskraćena za nastup Ace Lukasa: Pjevač se oglasio za Hype! RODITELJI JE SE ODREKLI ZBOG PARTNERA: Nadica Ademov otvoreno o najbolnijem periodu u životu SLAVLJE U DOMU NIKOLE ROKVIĆA! Pjevač se hitno oglasio i javno objavio: SLAVI SE ROĐENJE!

Oteta beba iz Brčkog vraćena majci! USPJEŠNA SARADNJA POLICIJSKIH TIMOVA BIH, SRBIJE I INTERPOLA

Objavio: RHT
13/05/2024 4:40 PM

Oteta beba vraćena majci

Osmomjesečna beba iz Bijele kod Brčkog, koju je prije šest dana potivpravno oduzeo njen otac M. M., vraćena je majci.

Oteta beba iz Brčkog vraćena majci / Foto: Pixabay
Oteta beba iz Brčkog vraćena majci / Foto: Pixabay

Kako je saopšteno iz Tužilašta Brčko, akcija je uspješno završena. Nakon višednevnog intenzivnog postupanja organa gonjenja Distrikta Brčko BiH i uspješnje saradnje s INTERPOL-om i nadležnim organima Srbije.

Oteta beba vraćena majci

Osumnjičeni otac djeteta vratio je djevojčicu koju je 7. maja, uz pomoć njegovih roditelja, protivpravno oduzeo od njene majke. On je dijete vratio nakon što je suočen s posljedicama krivičnog gonjenja zbog nasilja u porodici i oduzimanja djeteta. A istragom su obuhvaćeni i njegovi roditelji.

M.M. se sumnjiči da je 6. maja, u mjestu Bijela, u kući u kojoj živi sa vanbrančnom suprugom i njihovim zajedničkim djetetom najprije izvršio nasilje nad suprugom. Kako se sumnja, nakon kraće verbalne rasprave, fizički je napao – rukama i nogama zadao više udaraca po glavi i tijelu. Usljed toga je zadobila lake povrede. Tom prilikom uputio joj je i pogrdne riječi i prijetnje da je treba ubiti, nakon čega je u dva navrata krenuo da je napadne čakijom. U tome ga je spriječio njegov otac…

“Istragu nasilja u porodici, Tužilaštvo je proširilo i na raniji period tokom kojeg je M.M. suprugu fizički i psihički zlostavljao. Naime, upućivao joj je ozbiljne prijetnje da će ubiti nju i porodicu i da dijete neće nikada dobiti. Ozbiljnost prijetnji osumnjičeni je naročito ispoljio 6. i 7. maja, kada je nakon nasilja nad suprugom, u namjeri da oštećenoj uskrate pravo da bude sa svojim djetetom, bez njenog znanja i odobrenja, u dogovoru sa svojim roditeljima, djevojčicu uzeo iz njene porodične kuće i odvezao na područje susjedne Srbije”, navode iz Tužilaštva.

Tužilaštvo i policija nastavljaju istragu protiv M.M.

Kako dodaju nakon višednevnog intenzivnog postupanja Tužilaštva i Policije Brčko distrikta BiH, u okviru kojeg je odmah uspostavljena operativna saradnja s INTERPOL-om i nadležnim organima Republike Srbije, osumnjičeni je s oduzetim djetetom ubrzo lociran na području te zemlje.

“Suočen s posljedicama istrage, u okviru koje je po preduzimanju hitnih radnji krivičnog gonjenja, slijedilo raspisivanje međunarodne potjernice, osumnjičeni je djevojčicu, posredstvom njegovih roditelja, vratio njenoj majci. Iako su ovim činom djelimično ublažene posljedice njegovog protivpravnog postupka, Tužilaštvo i policija nastavljaju istragu protiv M.M. zbog krivičnih djela nasilje u porodici i oduzimanje djeteta. Istragom Tužilaštva i dalje su istovremeno obuhvaćeni i njegovi roditelji, kao saizvršioci krivičnog djela oduzimanja djeteta”, navode iz Tužilaštva.

BONUS VIDEO:

(Nezavisne novine/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS