calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima

BHRT-e realizovao prijetnju: Gledaoce FTV-a danas umjesto jutarnjeg programa dočekala testna slika

Objavio: RHT
08/05/2024 9:40 AM

BHRT-e realizovao prijetnju

Gledaoce Federalne televizije jutros je umjesto redovnog jutarnjeg programa dočekala testna slika.

BHRT-e realizovao prijetnju / Foto: Screenshot

BHRT-e realizovao prijetnju / Foto: Screenshot

Očigledno je da je rukovodstvo BHRT-a ispunilo svoje prijetnje najavljujući prekid produkcije i emitiranja programa RTV Federacije BiH. To je izazvalo prekid programa na Federalnoj televiziji.

Ova situacija je rezultat neizmirenih dugovanja RTV Federacije BiH prema BHRT-u za usluge koje sežu od decembra 2023. godine do 6. maja 2024. godine. Dugovanja su dostigla iznos od 1.590.971,69 KM, dok je dug BHRT-a prema RTV Federacije BiH na isti dan bio 364.511,50 KM.

Odluka o prekidu usluga privremeno se neće primjenjivati na proizvodnju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije, kao ni na uslugu preuzimanja pošte za RTV Federaciju BiH, koja će biti odgovornost Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz Federalne radio-televizije su se oglasili povodom ove situacije, pozivajući na razum i suradnju rukovodstva BHRT-a. Naglasili su da prekid realizacije političkih emisija na FTV-u ograničava pravo građana na informisanje. Takođe, dovodi i do velike materijalne štete za RTV Federaciju BiH.

Napominjući da su redovno plaćali svoje obveze BHRT-u do prekida naplate RTV takse krajem 2023. godine, iz FTV-a su istakli da su sada suočeni s nedostatkom osnovnih prihoda. Pozvali su BHRT da potpiše Ugovor sa Elektroprivredom BiH. Kako bi se osigurala zakonska raspodjela RTV takse, što bi omogućilo nesmetano emitiranje programa i očuvanje javnih emitera.

Ova kriza izazvala je zabrinutost, kao i pozive na djelovanje relevantnih institucija. Kako bi se spriječilo daljnje gašenje programa Federalne televizije.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS