calendar

Nedelja 19. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ALEKSANDRA NIKOLIĆ POKAZALA KĆERKU: Prizor raznježio sve! Na koga mala Leona više liči? NEVJEROVATNO! Preko 5.000 PRIJAVA za samo SEDAM DANA! Rijaliti “IMANJE” pomjera sve granice EKSKLUZIVNO ZA HYPE! Nives Celzijus o voditeljskoj ulozi u rijalitiju “Imanje”, otkrila sve o saradnji, Dejanu Dragojeviću i iznenađenjima za publiku! Pogledajte snimak tučnjave košarkaša Partizana i Crvene zvezde prije treće utakmice finala ABA lige Željko Samardžić dobio batine: Otkrio šta se dogodilo PROCURILO – Miljana Kulić pred PRODUKCIJOM otkrila ko je htio da je DISKVALIFIKUJE Pogledajte sukob vrane i zmije sa sarajevskih ulica “OVO JE NENASILAN PROJEKAT” Nakon OTKRIVANJA PRVOG PARA VODITELJA rijalitija “IMANJE” oglasio se Saša Mirković LUKAS NAPRAVIO LOM U LESKOVCU! Folk zvijezda zapalila masu! Gosti u transu vrištali na nastupu! (VIDEO) SVI U ŠOKU Zorica Marković više ne liči na sebe!? (FOTO) ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Ljudi, jeste li vidjeli obraza! ARNEL ISPUNIO ŽELJE PRATILACA (VIDEO) Asmin: E moj Janjuše… “UZEO BIH NAFTU I ZAPALIO SE OD SRAMOTE” Oduzet arsenal oružja: Ugljevičaninu određen pritvor NOVI ULAZAK U RIJALITI OBRADOVAO SVE UČESNICE! Maja mu se odmah bacila u zagrljaj! PALA I TRAČ PARTIJA OPERACIJA ABDOMENA Kejt Midlton operisali doktori koji su liječili papu Franju LUNA I MARKO PROSLAVILI GODIŠNJICU BRAKA! Iznenađenje nakon skandala

DA LI JE STVARNO NEOPHODNO DA SE TUŠIRAMO SVAKI DAN? Ne tuširamo se zbog zdravlja, nego iz ovog razloga!

Objavio: RHT
26/04/2024 3:40 PM

DA LI JE STVARNO NEOPHODNO DA SE TUŠIRAMO SVAKI DAN?

Priča o neobičnom trendu sve ređeg tuširanja privlači pažnju javnosti jer izaziva pitanja o društvenim normama, higijeni i ekologiji

kosa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Iako se tuširanje često smatra osnovnim dijelom svakodnevne rutine, nedavna priznanja poznatih ličnosti i stručnjaka o preskakanju ovog koraka ukazuju na promjene u percepciji i praksi higijene.

Pojedinci poput Džonatana Rosa, Amerike Ferera i Dejvida Vitloka privukli su pažnju javnosti svojim priznanjima da se ne redovno tuširaju. Ovi primjeri izazivaju razmišljanje o tome kako se društvo odnosi prema higijeni i šta je smatrano prihvatljivim standardom.

DA LI JE STVARNO NEOPHODNO DA SE TUŠIRAMO SVAKI DAN?

Iako su česti argumenti za svakodnevno tuširanje vezani za higijenu, većina ljekara naglašava da svakodnevno tuširanje može negativno uticati na kožu i imuni sistem.

Osim toga, promjene u kulturi tuširanja tokom posljednjih 100 godina ukazuju na to da je često pranje postalo norma, više nego medicinska potreba.

DA LI JE STVARNO NEOPHODNO DA SE TUŠIRAMO SVAKI DAN? Ne tuširamo se zbog zdravlja, nego iz ovog razloga!
Foto:Shutterstock 

Profesor Dejl Saderton ističe da je dostupnost tuševa u domaćinstvima doprinijela povećanju učestalosti tuširanja. Međutim, istraživači ukazuju na to da često pranje može biti posljedica društvenih normi i očekivanja, a ne samo higijenskih potreba.

Pitanje budućnosti prakse tuširanja ostaje otvoreno. Iako postoji rastući interes za ekološki održive prakse, stručnjaci ne vide značajan trend ka smanjenju tuširanja iz ekoloških razloga.

Društvene norme vezane za higijenu su duboko ukorjenjene, što čini promjene u ovom području izazovnim.

U cjelini, priča o sve rjeđem tuširanju podstiče razmišljanje o društvenim normama, higijeni i ekologiji, dok istovremeno ukazuje na kompleksnost i promenljivost naših svakodnevnih navika.

BONUS VIDEO:

alo.rs/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS