calendar

Subota 18. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Novak Đoković se oglasio usred noći: Objasnio odluku koja je iznenadila sve Stiže pun Mjesec u Strijelcu – 4 znaka očekuju burne promjene “RASPADAM SE…” Prvo oglašavanje diskvalifikovanog rijaliti učesnika: “Da samo možeš da zamisliš koliko mi je teško…” Žene lude za muškarcima koji imaju ovih pet karakteristika ZOLA ĆE VEČERAS UNIŠTITI MILJANU?! Uputio brutalnu poruku pred vanredni ulazak, Kulićeva će čupati kosu s glave! Nakon Pjanića i Šehića: Od reprezentacije BiH se oprostio još jedan fudbaler ANELI AHMIĆ TRUDNA?! Procurilo šta je HITNO TRAŽILA OD PRODUKCIJE, Janjuš ne može da vjeruje! “PUKLA” U BEOGRADU: Pred koliko to ljudi nastupa Slavica Ćukteraš? KATARINA GRUJIĆ UHVAĆENA SAMA NA AERODROMU! Pjevačica nosi torbu od više hiljada eura, a u jednom trenutku se skinula! ŠOK (FOTO) UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Popularni reper po podu razvalči djevojku i ŠUTIRA JE U GLAVU – jeziv snimak BRUTALNOG NASILJA! (VIDEO) “ŽELIM TI DA IMAŠ DOBAR INTIMNI ODNOS KAO JA” Severina ušla u brutalan okršaj sa SVEŠTENIKOM, pljušte uvrede, ŠOKANTNO! Krš i lom u Sarajevu: Sudar dva automobila, dijelovi vozila rasuti po cesti ON VEČERAS ULAZI U RIJALITI! Procurile zabranjene informacije, ova učesnica će doživjeti SLOM kada ga ugleda! ŠOKANTNO! KO JE FATALNA MARICA KOJA JE OSTAVILA RAMACOTIJA, A SADA ZAVELA ĐOKU: Kad čujete šta joj je pjevač tražio, pašće vam vilice ŠOK! DALILA I DEJAN SE POMIRILI?! Evo šta ih je ponovo spojilo, biće zajedno! Opljačkan još jedan kafić u Sarajevu: Prepoznajete li lopova sa snimka?

Uhapšena braća iz BiH zbog šverca oružja u Njemačkoj

Objavio: RHT
20/04/2024 9:30 AM

Uhapšena braća iz BiH

Pripadnici njemačke policije su u opsežnoj akciji uhapsili dva državljanina Bosne i Hercegovine (47, 48), koja su inače braću. Zbog sumnje da su ilegalno uvozili naoružanje iz zemalja bivše Jugoslavije i preprodavali ga u Njemačkoj, saopšteno je danas iz kancelarije javnog tužioca u Berlinu.

Uhapšena braća iz BiH / Foto: Screenshot/merkur.de
Uhapšena braća iz BiH / Foto: Screenshot/merkur.de

Najviše su krijumčarili pištolje, ali i vojno naoružanje, poput pušaka. Kako prenose njemački mediji, polazna tačke istrage njemačke policije bila su saznanja bezbjednosne agencije iz BiH.

Uhapšena braća iz BiH

Tokom akcije, policija je pretresla tri stana u Berlinu, kao i jedno mjesto za skladištenje. Jedan stan je pretresen i u Donjoj Saksoniji. U samoj akciji je učestvovao veliki broj policajaca, uključujući i timove za specijalne operacije koji djeluju pri saveznim policijskim snagama.

Policija je konfiskovala naoružanje, municiju, ali i 78.000 eura u gotovini, zlatni nakit, luksuzne satove, kao i jedan automobil. Njih dvojica su pod istragom od juna, 2023. godine, a sumnjiče se za kršenje zakona o naoružanju, ucjenjivaje te pranje novca.

Inače, za 47-godišnjakom je već postojao nalog za hapšenje i to od okružnog suda u Tiergartenu. Naime, on je krajem januara prijetio čovjeku pokušavajući da od njega iznudi novac.

Državljanin BiH osuđen zbog preprodaje 57 kilograma droge

S druge strane, sudsko vijeće Regionalnog suda u Salcburgu osudilo je državljanina Bosne i Hercegovine (37) na četiri i po godine zatvora zbog preprodaje 50 kilograma kanabisa i sedam kilograma kokaina.

Kako prenose austrijski mediji, riječ je o mladiću koji već duže vremena živi u Austriji, tačnije Salcburgu gdje je radio kao barmen. A, upravo to radno mjesto je bilo idealno za pronalaženje klijenata kojima je preprodavao drogu. Navodno, i sam je bio ovisnik pa je dio iskoristio i za sebe.

Inače, na samom početku suđenja, ovaj 37-godišnjak se branio ćutnjom, tačnije, iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Međutim, kako je suđenje odmicalo, on je vremenom, u jednom detaljnom priznanju, potvrdio sve sve što mu se stavlja na teret.

Pored pojedinačnih klijenata, on je radio i sa drugim distributerima droge, koji su je dalje preprodavali.

Jučerašnja presuda je već pravosnažna.

BONUS VIDEO:

(merkur.de/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS