calendar

Subota 28. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
KOSTA NA STOLU OSTAVIO PAPIR, ONO ŠTO JE BILO NA NJEMU ŠOKIRALO STRUČNJAKE: Evo o čemu mašta dječak-ubica, napravio kompletan plan! Elmedin želi da živi u Sarajevu, vrijeme je malo da promijenimo! Svađa Elmedinovih žena! Fatima, počela si da se foliraš! “Ivan i Jelena NISU RAZVEDENI!” Izabela Alijoski o AFERI sa Gastozom “Dobila sam poziv da uđem!” Marija Kulić otvoreno o Zoli i detaljima iz njihovo zajedničkog života! ONA JE BUDALA ŠTO GA POZNAJE! OVDJE JE SVA TAKTIKA RIJALITIJA OTKRIVENA? Karić: Želim vezu, ti Anđo samo odbijaj prvi mjesec Isprobajte genijalni način brzog sušenja odjeće u zatvorenom prostoru Pakao je iza nje: Spavala sam na podu, njegova mama me mučila! Pjesme sam morala zaboraviti! Uništio mi je život Jana i Fatima pričaju uz kafu: Uvijek sam se pitala gdje one što žive u zgradama suše veš? Melina je uvijek šarala! Udarale su me, prijetile mi, ali najgori su oni iz rijalitija Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Poginula bh. državljanka Elmedin naređuje Jani i objašnjava njene današnje zadatke! Sve imate k’o u bajci, a hrčeš do 10 Kija Kockar se pohvalila: Završila prvu godinu Pravnog fakulteta i to ne bilo kakvim prosjekom Nekada je bila velika zvijezda, a sada jede u narodnoj kuhinji?! Bebi Dol na rubu egzistencije?! Širom BiH danas nagla promjena vremena: Osjetan pad temperature i udari vjetra UČESNICA RIJALITIJA JAVNO PREVARILA MOMKA! Završila u krevetu s cimerom, vrela akcija naočigled svih!

Švajcarci sude rokeru sa Balkana: Bio povezan sa organizovanim kriminalom

Objavio: RHT
12/04/2024 11:20 PM

Švajcarci sude rokeru sa Balkana

Goran S. (35), državljanin Srbije, pojaviće se pred sudom u švajcarskom gradu Belincona kako bi odgovorio na optužbe koje ga terete za povezanost sa organizovanim kriminalom i pripadnost ozloglašenoj grupi “United Tribuns”.

Švajcarci sude rokeru sa Balkana / Foto: Screenshot/blick.ch
Švajcarci sude rokeru sa Balkana / Foto: Screenshot/blick.ch 

Švajcarski “Blick” je došao u posjed optužnice koja predstavlja rijedak uvid u djelovanje ove grupe, koja je aktivna širom svijeta.

Švajcarci sude rokeru sa Balkana

Kako švajcarski mediji navode, Goran S. (ime upotrijebljeno samo za potrebe članka) je poznat kao roker sa Balkana, a svoje aktivnosti je najviše obavljao upravo iz Švajcarske. Inače, Švajcarci za United Tribuns navode da je riječ o organizovanoj grupi koja svoje pripadnike ima od Švedske do Italije i od Turske do Švajcarske. Uglavnom je čine rokeri i izbacivači sa Balkana, a kako švajcarski mediji navode, ova grupa je posebno aktivna u Bosni i Hercegovini. Njeni pripadnici se mahom bave dilanjem narkotika i organizovanjem prostitucije.

Kako se dalje navodi, Goran S. je djelovao uglavnom iz Šafhauzena i bio je stalni član “United Tribunsa”. U optužnici stoji da je on nabavljao eksploziv za napade, dilovao kokain te mađarske državljanke prisiljavao na prostituciji.

Nabavljao eksploziv u Francuskoj

Kako prenose švajcarski mediji, Goran S. se počeo da bavi kriminalom 2015. godine. U to vrijeme, on je nabavljao eksploziv u Francuskoj, koji je čuvao u svojoj garaži u Šafhauzenu, a zatim ga prebacio članoviam “United Tribunsa” u južnoj Njemačkoj.

U optužnici još stoji da su tim eksplozivom planirali da vlasniku diskoteke dignu automobil u vazduh.

Od 2019. godine, Goran S. je sa svojim saradnikom bio makro prostitutkama, koje su mahom bile državljanke Mađarske. Oni su im nalazili klijente na području kantona Cirih i sve su nadzirali i sebi uzimali zaradu.

BONUS VIDEO:

(Blick/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS