calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Lejla Zalihić o borbi za život: Muž i kćerka su živi, svekrvu još nisu našli Jala Brat posjetio punkt Crvenog križa u Vogošći: Pozvao sve da pomognu nastradalim u poplavama “U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE?

Bajramski koncert Hanke Paldum u Mostaru: HVALA PUBLICI NA PRELIJEPOJ NOĆI! “Ovo sam dugo priželjkivala”

Objavio: RHT
11/04/2024 10:00 AM

Bajramski koncert Hanke Paldum

U prepunoj dvorani “Midhad Hujdur Hujka” u Mostaru sinoć je održan veliki bajramski koncert prve dame bosanskohercegovačke estrade Hanke Paldum.

Foto: Facebook

Bajramski koncert Hanke Paldum

Ovaj muzički događaj je završnica manifestacije “Ramazan u Mostaru”, koju organiziraju Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

Paldum je u dvorani “Midhad Hujdur Hujka” nastupila nakon trideset godina a na repertoaru su se, uz njene najveće hitove, našle sevdalinke i ilahije. 

Ovaj odlični muzički događaj je trajao dva sata, a bh. diva ga je otvorila svojom neprolaznom pjesmom “Ali pamtim još”.

Uz pratnju velikog orkestra Hanka je interpretirala “Ja te pjesmom zovem”, “Zelene oči”, sevdalinke “Sve behara”, “Crven fesić”, “Kad procvatu behari”…

– Nakon duže vremena održala sam ozbiljan koncert u Mostaru koji sam dugo priželjkivala. Hvala organizatorima i publici na prelijepoj noći – kazala je Paldum.

“Iftar je slađi i veći je bereket kada ima više ljudi”

Inače, za Hanku Paldum mjesec ramazana uvijek je bio poseban period. Bosanskohercegovačka diva sevdaha se tada povlači iz javnosti, te obavlja sve vjerske dužnosti vezane za ovaj sveti mjesec.

– Ramazan provodim uglavnom u krugu porodice i prijatelja, sve kako Bog zapovijeda. Tako je najljepše. Iftarim uglavnom kod kuće sa svojim najbližim i najdražim. Topa, čorba, slani i slatki bosanski specijaliteti se pripremaju svaki dan. Uvijek malo više pripremimo pa ne pojedemo sve. Drago mi je kada su sa nama i komšije i prijatelji i da podijelimo nafaku zajedničku. Iftar je slađi i veći je bereket kada ima više ljudi – govori Hanka.

Paldum je nedavno izuzetno potresla smrt Abdulaha Sidrana.

– Jednostavno, nisam mogla vjerovati. Veliki je to gubitak, ne samo za Bosnu i Hercegovinu, već za svakog normalnog čovjeka. Sidran se cijeli život borio za istinu i pravdu. Njegova istina nije godila onima koji ne haju za narod, znao je izgovoriti u pravom momentu, bez straha hoće li se nekom dopasti. Nikada se nije nikom dodvoravao i podilazio. Bio je direktan i iskren i takvog treba da ga pamtimo. Sidran je bio slabašnog zdravlja, ali se toliko borio. Imao je unutrašnju snagu koja ga je održavala – kaže na kraju Hanka.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS