calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Imitirao i provocirao Novaka, pa dobio životnu lekciju: Razbjesnio Đokovića, zato sad šuti kao zaliven! Tužna životna priča junaka Eura: Živio na ulici i bio gladan JELENA PREVARILA IVANA MARINKOVIĆA?! Bila intimna sa cimerom, razvod u najavi! JOŠ JEDNA ŽURKA ZA PAMĆENJE! Aca Lukas dokazao zašto je kralj svog zanata! Bit će izdvojeno gotovo 100.000 KM: Grad Sarajevo nabavlja Ćiru od pedofila?! “NJEGOVU KUĆU ČUVA POLICIJA! Od koga? Od nas?” Mještanin Dubone o jezivim detaljima MASAKRA u kojem je izgubio BRATA “Roditeljima nisu dali da priđu svojoj djeci koja su nepomično ležala svuda po ulici” (VIDEO) EVO KOJI JE PJEVAČ PRODAO NAJVIŠE ULAZNICA U HRVATSKOJ! Aca Lukas na petom mjestu samo zbog ovoga, a klubove puni! Vremenska prognoza za danas: Planirajte izlet i kupanje ANĐELA JOVANOVIĆ POKAZALA TRUDNIČKI STOMAK! Glumica blista, oduševila pratioce izgledom, evo kako izgleda u kupaćem kostimu! (VIDEO) Tragičan epilog potrage: Tijelo ženske osobe koja je nestala nakon sudara broda i čamca izvučeno iz Save DNEVNI HOROSKOP ZA 6. JULI 2024: Rakovi u gužvi, Blizance očekuje iznenadan obrt “TRUDILI SU SE DA ME MALTRETIRAJU” Gastoz iznio šokantne detalje pakla kroz koji je prošao u pritvoru, evo šta su mu sve radili Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni!

KANTONALNI SUD Sead Borozan, Smail Beširović i Muhamed Borozan nisu krivi za razbojništvo!

Objavio: RHT
29/03/2024 11:20 AM

Nisu krivi za razbojništvo!

Kantonalni sud u Sarajevu je u predmetu Sead Borozan, Smail Beširović i Muhamed Borozan, koji su bili optuženi za razbojništvo i lake tjelesne povrede, oslobodio optužene za krivično djelo razbojništva.

Foto: Raport

Nisu krivi za razbojništvo!

Postupajući sudija je, uzimajući u obzir stav odbrane, odnosno advokata Damira Beglerovića, Almira Bibića i Dejana Vračića, a zbog manjkavosti optužnice, oslobodio optužene za spomenuto krivično djelo.

Njima je izrečena uvjetna osuda u trajanju od jedne godine sa rokom provjere od tri godine, za lake tjelesne povrede.

Kako saznajemo, u sudskoj praksi do sada nije zabilježno da se za ovo krivično djelo izrekne uvjetna osuda.

Osuđenik pobjegao iz kućnog pritvora!

S druge strane, Milenko Tomić (62), bokserski trener iz Bijeljine, optužen da je obljubio četrnaestogodišnjakinju koju je trenirao, osuđen je na 12 godina zatvora.

Foto: Ustupljena fotoghrafija – Nezavisne novine

Riječ je o prvostepenoj presudi Okružnog suda u Bijeljini, koji je Tomiću odredio i pritvor.

Njemu je ranije određen kućni pritvor, ali se on toga nije pridržavao. Naime, policajci ga nisu našli na njegovoj adresi, niti je poznato gdje se on sada nalazi.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne” ranije pisale, ovaj proces je u bijeljinskom sudu trajao duže od dvije godine. Prije nego što će isteći te dvije godine, bijeljinsko tužilaštvo je upozorilo da ističe rok u kojem Tomić može biti u pritvoru, te ocijenilo da se ovaj proces namjerno odugovlači.

Na kraju se to i desilo – Tomić je umjesto u pritvor poslat u kućni pritvor, te sada nije poznato gdje se nalazi.

Tatjana Savić, advokatica koja zastupa žrtvu i njenu porodicu, izjavila je da nije poznato gdje se Tomić trenutno nalazi.

“Ovaj slučaj pokazao je namjerno odugovlačenje postupka u cilju isteka maksimalnog trajanja pritvora. To je sve vrijeme bilo očigledno smišljeno s ciljem da mu se omogući bjekstvo. Da je suđenje bilo efikasnije, do ovoga ne bi došlo”, rekla je Savić.

BONUS VIDEO:

(raport.ba/nezavisne.com/hypebih.ba/G.Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS