calendar

Petak 26. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Lukas DOVEO ATMOSFERU DO USIJANJA U SOMBORU! PRESTAO DA PJEVA i pustio samo publiku – od riječi do riječi znaju SVAKI HIT (VIDEO) HELENA TOPALOVIĆ POKAZALA ATRIBUTE! Od vrelih izdanja muškarce oblio znoj, hot tijelo ostavlja bez daha! (FOTO) Đoković iz olimpijskog sela objavio fotografiju s dvojicom hrvatskih sportista MENSUR AJDARPAŠIĆ SE SKINUO! Pokazao čime raspolaže i šokirao sve! (FOTO) OVO JE MEMU NAJVIŠE ZABOLJELO? Elmedin oštro proziva, a snimak koji sad puštamo otkriva najveću tajnu! Je li ovo najpodlija mobilna aplikacija ikada “REKAO MI JE DA GA ČEKAM U WC-U I DA BUDEM TIHA!” Janjuš pokušao da SAKRIJE od kamera, ali ONA je priznala SVE DA LI STE ZNALI? Značenja boja olimpijskih krugova i njihova simbolika Otvaranje Olimpijskih igara: Cerić i Pezer ponosno iznijeli zastave BiH “PRIZNAJEM, BILO MI JE TEŠKO” Melina priznala kako joj je bilo pred kraj braka sa Harisom i iznijela šokantne detalje “STOJAN JE MOJA NAJVEĆA LJUBAV! Planirali smo djecu” Reperova bivša BLOKIRANA svuda, a sada otkrila SVE DETALJE odnosa “Išla sam mu pred kuću” Pinkova producentkinja ostaje iza rešetaka: Produžen pritvor Nini Kovačević koja je pijana pregazila djevojčicu “Svi telefonski POZIVI U RIJALITIJU SU NAMJEŠTENI!” Asmin o “lažnoj komšinici” i Staniji, a Lepog Miću PATOSIRAO! (VIDEO) Ako ste rođeni u ovom znaku, čeka vas LUDAČKA SREĆA: Evo ko će imati najviše para u avgustu TO JE TO OD PREDAHA, PONOVO SE PALE ALARMI: Paklene temperature se vraćaju, ovog dana biće najgore Velika pljačka u Sanskom Mostu potresla javnost: Kako je moguće imati 1,7 miliona KM u kešu

Bačena bomba u sarajevskom Starom Gradu: Oglasili se iz MUP-a KS

Objavio: RHT
27/03/2024 11:59 AM

Bačena bomba u Starom Gradu

U utorak, tri sata iza ponoći, bačena je bomba u ulici Kreštalica u Sarajevu, u općini Stari Grad.

Bačena bomba u Starom Gradu / Foto: MUP KS - ilustracija

Bačena bomba u Starom Gradu / Foto: MUP KS – ilustracija

Bačena bomba u Starom Gradu

Kako navode iz MUP-a Kantona Sarajevo, nije bilo povrijeđenih osoba, a na okolnim stambenim objektima je došlo do oštećenja.

“Dana 26. marta 2024. godine u 02:50 sati, obaviještena je PU Stari Grad da je u ulici Kreštalica, općina Stari Grad, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave od strane NN lica. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na stambenim objektima u neposrednoj blizini”, navode iz MUP-a KS.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti”.

Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Zapaljen automobil

Također, u ranim jutarnjim satima u utorak je došlo do požara na automobilu poznatog sarajevskog repera Amara Hodžića, odnosno Bube Corellija.

Automobil je zapaljen u ulici Kolodvorska oko 2:55 sati. Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, Buba Corelli je na nadležnoj policijskoj upravi prijavio da je došlo do oštećenja na njegovom automobilu. Vatra je oštetila lijevi retrovizor i lijeva vrata automobila, a o svemu je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo KS.

U Sarajevu je sinoć došlo i do saobraćajne nesreće u kojoj je sudjelovalo jedno vozilo.

Kako je potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, nije bilo povrijeđenih osoba.

Vozač Peugeota je izgubio kontrolu nad vozilom te doživio nesreću usljed koje je na automobilu načinjena materijalna šteta.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G.Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS