calendar

Utorak 2. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MIONA I ŠA U VRELOJ AKCIJI! Sve se treslo poslije njene svadbe sa bivšim dečkom! NISU MARILI ZA CIMERE POTRESNO GOSTOVANJE na Hype TV “Izrešetao mi je BRATA, a ON nosi PANCIR! Ko je u koga PUCAO?” Jeziv masakr u Duboni “Tijela su PREDUGO ležala svuda, a nemoćni roditelji kukali! Ulica je bila CRVENA OD KRVI”(VIDEO) Otkriveno šta su uradili Miona i Stanislav! TOTALNI HAOS DNEVNI HOROSKOP ZA 2. JULI 2024: Ovan pobjeđuje protivnika, Vodolija rješava sve iz prošlosti Izdato upozorenja za brojne bh. regije zbog jakih pljuskova i grmljavine PREMINULA MARIJA OMAĐIO! Napustila nas je jedna od najljepših glumica svih vremena! NA RAČUNU NI 500 KM! Edita Aradinović na IVICI SUZA: “Nije mi ostalo ništa” Drama u Frankfurtu, Portugal poslije penala prošao hrabru Sloveniju Žene lude za ovom haljinom Meline Džinović KRATKO I JASNO! Oglasila se Jelenina porodica nakon vijesti da je Zoran u vezi sa Indi Aradinović! POSTAVLJAJU STANDARDE Saša Mirković i Aca Lukas pokorili ljetnu sezonu! Tako to rade istinske estradne zvijezde EKSKLUZIVNO VEČERAS U “D-CASTU” Porodica Tome Zdravkovića OŠTEĆENA ZA MILION EURA?! Ko krši AUTORSKA PRAVA I KOJE SU POSLJEDICE? Snažno nevrijeme stiglo i u našu zemlju: Led i olujni vjetar pogodili ovaj dio BiH (VIDEO) “SVA SREĆA DA JE POLICIJA BRZO STIGLA” Tamara Đurić EKSKLUZIVNO ZA HYPE nakon što ju je navodno napao bivši dečko: “Sebi je lomio ruke” ZORAN MARJANOVIĆ U VEZI SA INDI?! Uhvaćeni na bazenu dok razmjenjuju nježnosti! STANISLAV BACIO MAJU NA POD! Skandalozno ponašanje Marinkovićke, nastavlja da se ponižava, gledaoci zgroženi!

TUGA! Preminula Slađana Milošević

Objavio: RHT
26/03/2024 1:59 PM

TUGA!

Slavna rokerka Slađana Milošević umrla je nakon duge i teške bolesti.

Foto: Printscreen Youtube
TUGA! Foto: Printscreen Youtube

Slađana Milošević preminula je danas u Beogradu, u 69. godini života.

Slađana je pokazivala interes za muziku još u djetinjstvu. U svojoj petoj godini primljena je u muzičku školu na odsjek klavira. Svoj doprinos modernoj muzici dala je već u svojoj 12. godini života svirajući i pjevajući u sastavima kao što su Nebeska konjica, Epitaf8, Džentlmeni.

Svoj prvi solo nastup imala je na festivalu “Studentsko ljeto” u Maglaju, 1974. godine, gdje je osvojila “Grand Prix”.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

HAJDUČKE ČESME

Isplivala je na površinu jugoslavenske pop rock scene 1977. godine, s pjesmom “Au, Au”. Iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke česme, gdje je nastupala prije Bijelog dugmeta. Slađana je počela rušiti tabue, kada je izdala pjesmu pod nazivom “Seksi dama”, koja je bila zabranjena za emitiranje na brojnim radijskim i televizijskim postajama.

Pjesmom “Amsterdam” (1979. godina) uvrstila se među začetnike novog smjera u jugoslavenskoj glazbi koji je poznatiji pod nazivom “New wave“. Godine 1981. nastupila je na izboru za jugoslavenskog predstavnika za Pjesmi Eurovizije u Beogradu i osvojila je 8. mjesto sa skladbom “Recept za ljubav”.

Zajedno s Dr. Jasminom Malešević, Slađana Milošević 2001. godine izdaje knjigu pod nazivom “Adame ne ljuti se”, koja je predstavljena u “Aeroklubu” pored istaknutih osoba književnosti i kritičara kao što su, Prof. Dr. Ratko Božović, Velja Pavlović i Dušica Milanović. Knjigu je izdao, “Draslar partner”, a Slađana i Jasmina pišu novu knjigu – “Pastirice”, i to, kako kaže, iz navike.

(hypetv.rs/hypebih.ba/A.P.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS