calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“Aneli mi je BOLJA od Stanije! Čujem se sa njenom majkom!” EKSKLUZIVNO! Nada Macura podržala kontroverznu Ahmićevu! (VIDEO) “NIŠTA MI SE NE SVIĐA” Tanja Savić brutalno iskrena o Cecinom i Vojaževom duetu, žestoko oplela! (VIDEO) Hasan Salihamidžić operisan u Minhenu: Popularni Braco dobio novi kuk Ekskluzivno otkrivamo: Aca Amadeus se odlučio za šokantan potez! Nećete vjerovati šta je ovog puta uradio! (FOTO) Jeste li bijesni zbog novih čepova: Svi pogrešno otvaramo nove eko-boce, evo kako treba HITNO OGLAŠANJE SESTRE MIONE JOVANOVIĆ: Udarila Ša tamo gdje ga najviše boli, pa najavila ljetovanje u Selcetu… Novak nakon tri sata muke uspio da pobijedi Škota! Neugodan trenutak na aerodromu: Vjetar podigao haljinu Lauren Sanchez i sve otkrio KĆERKA STANISLAVA KROFAKA POBIJESNELA Hitno se oglasila zbog Maje Marinković, poručila samo jedno ASMIN IZGLEDA DA JOŠ UVIJEK VOLI ANELI! Dušica Jakovljević mu otkrila detalje U TAJNOM RAZGOVORU pred suočavanje, on ostao bez teksta! EKSKLUZIVNO! KOJA STE GRČKA BOGINJA PREMA HOROSKOPU: Šta to imate zajedničko s čuvenim ženama iz mitologije Ša PREŠAO SVAKU MJERU! Krenuo da BACA STVARI, a evo šta mu je rekla Miona! (FOTO) “Čuvam to u sebi i BUKVALNO SE TRUJEM!” Gastoz zamuckuje i nervira se poslije BORAVKA U ZATVORU: Nešto mi fali, ne mogu da provalim ŠTA! MAJA I ZVANIČNO OBORILA REKORD! Ovo niko nikada nije uradio do sada! LJUBAVNI ŽIVOT U CENTRU PAŽNJE Tri godine od okrutnog ubistva Alme Kadić u Sarajevu: Suprug joj pucao u potiljak, sistem je nije zaštitio ŠA NAPUSTIO BIJELU KUĆU: Upao Mioni u toalet i napravio haos

Uhapšena četiri terorista osumnjičena za napad u Moskvi: Raste broj ubijenih

Objavio: RHT
23/03/2024 9:40 AM

Uhapšena četiri terorista

Šef ruske tajne službe izvijestio je predsjednika Rusije Vladimitra Putina da su uhapšena četiri terorista umiješana u napad, a da je ukupno 11 privedenih osoba, objavila je agencija RIA Novosti.

Foto: Tanjug/AP

Ranije je ruski zastupnik napisao da je uhapšeno dvoje terorista…

Dvojica osumnjičenika za koje se smatra da su umiješani u sinoćnju pucnjavu uhapšena su nakon potjere automobilom. Napisao je ruski političar, zastupnik u ruskom parlamentu.

– Renault u kojem su se vozili osumnjičenici otkriven je tokom noći na području regije Bryansk -rekao je Alexander Khinshtein.

– Automobil se nije zaustavio na zahtjev službenika za provođenje zakona. Pokušao je pobjeći, a tokom potjere začuli su se pucnji i automobil se prevrnuo – dodao je.

Jedan je osumnjičenik priveden na mjestu nesreće, rekao je, dok je drugi pobjegao i uhapšen je oko 3:50 ujutro po lokalnom vremenu.

– Potraga za ostalima se nastavlja – istakao je Khinshtein.

Također je rekao da su u automobilu pronađeni pištolj, spremnik municije te pasoši državljana Tadžikistana.

S druge strane, “Sky News” piše kako ova informacija nije potvrđena…

Inače, Ministarstvo za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posljedica prirodnih katastrofa Rusije objavilo je spisak poginulih u najvećoj tragediji u modernoj istoriji te države.

Prema tim, prvim zvaničnim podacima, život su izgubile 83 osobe.

Ovaj spisak objavljen je u 4 sata ujutro po lokalnom vremenu, a moguće je da će se taj broj u narednim satima i danima promijeniti, pišu ruski mediji.

Prema podacima koje je nešto ranije saopštio guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov, 110 odraslih i petoro djece povrijeđeno je i odvezeno u bolnice širom Moskve. A 60 osoba nalazi se u teškom stanju.

BONUS VIDEO:

(RIA Novosti/Sky News/hypebih.ba/G.Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS