calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Tužna životna priča junaka Eura: Živio na ulici i bio gladan JELENA PREVARILA IVANA MARINKOVIĆA?! Bila intimna sa cimerom, razvod u najavi! JOŠ JEDNA ŽURKA ZA PAMĆENJE! Aca Lukas dokazao zašto je kralj svog zanata! Bit će izdvojeno gotovo 100.000 KM: Grad Sarajevo nabavlja Ćiru od pedofila?! “NJEGOVU KUĆU ČUVA POLICIJA! Od koga? Od nas?” Mještanin Dubone o jezivim detaljima MASAKRA u kojem je izgubio BRATA “Roditeljima nisu dali da priđu svojoj djeci koja su nepomično ležala svuda po ulici” (VIDEO) EVO KOJI JE PJEVAČ PRODAO NAJVIŠE ULAZNICA U HRVATSKOJ! Aca Lukas na petom mjestu samo zbog ovoga, a klubove puni! Vremenska prognoza za danas: Planirajte izlet i kupanje ANĐELA JOVANOVIĆ POKAZALA TRUDNIČKI STOMAK! Glumica blista, oduševila pratioce izgledom, evo kako izgleda u kupaćem kostimu! (VIDEO) Tragičan epilog potrage: Tijelo ženske osobe koja je nestala nakon sudara broda i čamca izvučeno iz Save DNEVNI HOROSKOP ZA 6. JULI 2024: Rakovi u gužvi, Blizance očekuje iznenadan obrt “TRUDILI SU SE DA ME MALTRETIRAJU” Gastoz iznio šokantne detalje pakla kroz koji je prošao u pritvoru, evo šta su mu sve radili Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt

NAPRAVITE PLAN! Zadajte SEBI CILJ i NE ODUSTAJTE!

Objavio: RHT
22/03/2024 11:59 AM

Napravite plan!

Napravite plan! foto: fb printscreen

Napravite plan! foto: fb printscreen

Ako želite da promijenite sebe i svoj život nabolje, i imate ciljeve koje želite da ostvarite, napravite plan i držite se toga.

Ciljevi su krajnje tačke prema kojima su usmjerene naše aktivnosti, oni su naše zvijezde vodilje. Ipak, ciljevi kojih svatko od nas ima u velikom broju, često budu neispunjeni.

Postavite ciljeve i zapišite ih na papir. Zapisivanjem ciljeva ćete postići to da sve što biste željeli da ostvarite ne izgubite iz vida. Također, pokazalo se da ljudi koji zapisuju svoje ciljeve, u većoj mjeri ih i ostvaruju i uspješniji su u tome. Zato je važno da napravite plan!

Nakon što ste postavili svoje ciljeve, razmislite kako biste mogli i da ih postignete. Napišite barem deset stvari koje biste mogli da poduzmete da biste te ciljeve ostvarili, i napravite dugoročni i kratkoročni plan.

I ostvarujte ih Korak po korak.

VAŽNO JE DRŽATI SE PLANA!

Izložite plan aktivnosti sa odgovornostima i vremenskim ograničenjima.Ukoliko imamo više ciljeva koji se vremenski preklapaju, treba da napravimo prioritete među ciljevima i da ih prema tim prioritetima rješavamo. Dakle važna stvar je da imate i prioritete. Koji od ciljeva će to biti, odlučujete vi.

Vizuelizacija je veoma moćan alat koji koriste čak i vrhunski sportašu. Odvojite vrijeme da vizualizujete sebe kako radite određene zadatke koje ćete morati da uradite kako biste postigli svoj cilj, a zatim zamislite sebe kako postižete svoj cilj.

Kako biste napravili javnu obvezu i sebe dodatno potakli da se posvetite postavljenom cilju, ali i pronašli podršku u tom procesu, podijelite svoj cilj sa nekim. Ali, zapišite sa kim će te podijeliti.

Pravi prijatelja će vas bodriti da ne odustanete.

BONUS VIDEO:

Hypetv.rs/Hypebih.ba/A.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS