calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
USKORO JE KRAJ, NE POSTOJI OSOBA NA SVIJETU! Majka Mione Jovanović zapjenila od bijesa, sprema Nenadu haos nakon finala “SVI SU ME VARALI!” Milena Ćeranić O PARTNERIMA, pa se sjetila NJEGA: “Da sam ga manje voljela uspjelo bi!” MARIJA KULIĆ DA PRESAHNE VIŠE OD MILJANINIH SRAMNIH RADNJI – OBJAVLJEN NJEN POSLJEDNJI RAZGOVOR SA ZOLOM! Velika potraga u Njemačkoj: Nestala djevojčica (13) porijeklom iz BiH Maja i Aneli u žestokom klinču! Stare rivalke ponovo ratuju Muškarac koji je ukrao kip Brus Lija u Mostaru ide u zatvor DRAGANA MIRKOVIĆ OSVOJILA I AZIJU! Najveća zvijezda Balkana se pohvalila ovim uspjehom! Fufe iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ živi na selu sa 1.800 koza SIN MELINE I HARISA ODLUČIO DA POKORI JAVNU SCENU! Potez Kana Džinovića izazvao haos, riješio da preuzme stvar u svoje ruke REGION ZAVIJEN U CRNO: Preminula glumica iz popularne domaće serije ORGANIZOVALA GALA SLAVLJE Tara Simov slavi sinu prvi rođendan! TRUDNA UČESNICA RIJALITIJA ŠOKIRALA JAVNOST! Ovo niko nije očekivao, šok obrt pred sam kraj rijalitija O emocijama može mnogo da se priča: PRVI ZAJEDNIČKI INTERVJU INDI I ZORANA! Zaljubljeni par otkrio sve! Eva Ras: “Bila sam s ljubavnikom na sedmom nebu, a sa mužem nesretna” SITA AHMIĆ STIGLA KOD ASMINA I STANIJE U DUBROVNIK! Haos neviđenih razmjera, oglasila se sa ove lokacije, rat se nastavlja! Meteorolog Nedim Sladić dobio prijetnje smrću: “Ovo me neće zaustaviti, sve ću prijaviti policiji”

NAJBOGATIJA ŽENA NA SVIJETU! Francuskinja ’teška’ preko 100 milijardi dolara, evo kako je stekla bogatstvo!

Objavio: RHT
17/03/2024 6:30 PM

Najbogatija žena na svijetu!

Fransoaz Betenkort Majers je nasljednica carstva ljepote “L’Oréal”, a „teška“ je više od 100 milijardi dolara.

Naime, zahvaljujući svom bogatstvu, ova sedamdesetogodišnjakinja je postala prva žena milijarder na svijetu.

Foto: Printscreen/Najbogatija žena na svijetu!

Foto: Printscreen/Najbogatija žena na svijetu!

Svoj “skok” na vrh Fransoaz može da zahvali porastu vrijednostidionica svoje kompanije od 35%, od početka godine do danas.

Ona je prema Bloombergovom indeksu milijardera, prva žena na svijetu čija vrijednost premašuje 100 milijardi dolara, a dionicenjezine kompanije su prošlog četvrtka dosegle rekordnu vrijednost.

Njezina obitelj drži oko 35% udjela u firmi, što ih čini najvećim dioničarima u kompaniji koju je osnovao njezin djeda 1909. godine. Naslijedila je desetine milijardi dolara, kao i imovinu poput vila kada je njezina majka Lilian Betenkurt umrla 2017. godine, a oko njezinog nasljedstva obitelj se i posvađala.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Najbogatija žena na svijetu!


Fransoaz je inače znana kao veoma povučena osoba. Dane provodi najradije kod kuće čitajući ili svirajući klavir satima, izvijestio je Vanity Fair 2017. godine. Također je i autorica dvije knjige: studije Biblije u pet tomova i genealogije grčkih bogova.

Druga najbogatija žena svijetatrenutačno je Amerikanka Elis Volton, nasljednica još jednog maloprodajnog carstva: Walmarta. Ali, njezino bogatstvo daleko zaostaje i “teška” je tek 70 milijardi dolara.

Iako je bogatstvo BetenkOrt Majers doseglo prekretnicu od 100 milijardi dolara, što je čini 12. najbogatijom osobom na svijetu, njezino bogatstvo je još uvijek iza kolege francuskog trgovačkog mogula Bernarda Arnaulta.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Arnault, osnivač “LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton”, druga je najbogatija osoba na svijetu – nakon Ilona Maska sa neto bogatstvom od 179 milijardi dolara.

BONUS VIDEO:

Hypetv.rs/ Hypebih.ba/ A.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS