calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru U EMISIJI PUŠTEN EKSPLICITNI SNIMAK SA RIJALITI UČESNICOM IZ KROFAKOVOG KREVETA! Stanislav je BRUTALNO ponizio “Ona je bila kratka afera, ništa više” S NJOM je PREVARIO djevojku Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” objavila adrese punktova za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Mostaru, Bihaću i Travniku

POSLJEDICE SNAŽNOG ZEMLJOTRESA: Ogromne štete u Goliji

Objavio: RHT
14/03/2024 12:20 PM

POSLJEDICE SNAŽNOG ZEMLJOTRESA

Predsjednik Mjesne zajednice Krstac Dragoljub Manojlović kazao je da je jutrošnji zemljotres napravio materijalu štetu na većini objekata u epicentralnom području u Goliji, ali da nema povrijeđenih.

Foto: Slobodan Doknić

Zatvoren put

Također, na lokalnim putevima vidljivi su i odroni, piše RTCG.

Kako je kazao mještanin Golije Miladin Manojlović, zemljotres je na njegovoj štali pričinio materijalnu štetu. Zbog odrona, koji je prouzrokovan zemljotresom, do ranih jutarnjih sati za saobraćaj je bio zatvoren put prema graničnom prijelazu Krstac.

Podsjećamo, zemljotres jačine 5,4 stepeni Rihterove skale pogodio je Crnu Goru u 4 sata i 6 minuta. Kako su saopćili iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, epicentar je bio pet kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe u općini Nikšić, a žarište zemljotresa locirano je na dubini od 14 kilometara.

Snažan zemljotres se osjetio i na području Hercegovine, a u Bileći danas neće biti nastave u školama. Načelnik Civilne zaštite Bileće Veselin Vujović rekao je za Radio RS da se zemljotres osjetio u 4.07 minuta, ali i tridesetak manjih zemljotresa nakon toga.

Neprirodan huk

– Neprirodna huka se osjetila i sat nakon tog prvog, najjačeg zemljotresa. Obilazimo teren od ranog jutra i dobro je da za sada nema materijalne štete. Ipak, procijenili smo da osnovne škole i vrtiće neće raditi – rekao je Vujović.

Stevan Bekan, direktor JU “Ekologija i bezbjednost” u Trebinju kazao je da na broj operativnog centra nema prijavljenih šteta, ali ima, kako kaže, straha i panike.

– Nadležne službe i svi oni kojima je to posao bit će u pripravnosti narednih dana – kazao je Bekan, za RTRS.

BONUS VIDEO:

(RTCG/RTRS/Radio RS/hypebih.ba/G.Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS