calendar

Utorak 1. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Kao preslikan: Ljudi u nevjerici koliko sin Bobana Rajovića liči na pjevača Ako si mislio pobjeći ulazim ti na žurku šugo? Mirza Hatić ulazi da Kadri objasni neke stvari! Sve za ljubav: Fatima aminovala da dođe treća žena! Sarajevo: Sudar dva automobila na raskrsnici kod Željezničke stanice Kontroverzni lijek uništava Kristinu Agileru, javnost zabrinuta: Je li to stvarno ona? Otkrivamo s kim je sada već bivša supruga prevarila Milana Kalinića? Kad treća žena ulazi u Elmedinov harem? Ovo je njegova budućnost, sada je to svima jasno! FATIMA I JANA U ŠOKU! OVDJE SADA ŽIVE SAVA I ADRIANA! Džehverovići preko noći napustili Srbiju i otišli za Dubai, njihova porodica neutješna! (FOTO) CITY HYPE: Aca Živanović ekskluzivno za Hype otkrio da čeka treće dijete! Prvi intervju Vladimira Tomovića, nakon medijske ilegale Fatima ronca: Jano, ja čim sve završim, ti se pojaviš i glumiš radnicu! Imaš li obraza?! POTRESNA OBJAVA PJEVAČICE! Nadežda Biljić se slomila pa samo izustila: “U šoku sam…” Anđela ovdje otkrila da želi bebu u rijalitiju? Zvezdan sve priprema da joj saspe u lice Šta su pokazali podaci Federalnog zavoda za statistiku: Evo koliko je u augustu bilo turista Regionalni mediji pišu: Nastavak filmske trilogije “Kafana na Balkanu” željno se iščekuje u Hrvatskoj ĐOKOVIĆ PONOVO U KINI Novak stigao u Šangaj, evo kako su ga dočekali (VIDEO) Primož Ulaga: Lijepo je u Sarajevu, vraćaju mi se sjećanja na početak Olimpijade

Ovo je istina o porijeklu Vesne Zmijanac: Nije rođena u Srbiji

Objavio: RHT
03/03/2024 8:00 PM

Istina o porijeklu Vesne Zmijanac

Vesna Zmijanac jedna je od najvećih zvijezda bivše države osamdesetih i devedesetih godina. Poznata po tome što je postavila nove standarde na sceni kad su u pitanju nastupi i spotovi. U bogatoj karijeri nanizala je brojne hitove, dosad je izdala 14 albuma, šest singlova i nekoliko kompilacija.

Istina o porijeklu Vesne Zmijanac

Pored pjevačke karijere pojavljivala se i u nekoliko serija i filmova kao što su: ‘Sok od šljiva’, ‘Kamiondžije 2’, ‘Kamiondžije opet voze’.

Iz braka s bivšim suprugom Vladom Jovanovićem, svojedobno šefom marketinga PGP RTS-a, 1989. godine dobila je kćerku Nikoliju. Ona će po ugledu na majku započeti svoju pjevačku karijeru 2010-ih.

Karijeru je započela 1979. godine singlom ‘Ti nisi čovek koji zna da voli’. Poslije toga je uslijedilo još nekoliko singlova i prvi album 1982. godine. Iste godine se pojavljuje u filmu ‘Sok od šljiva’ i skreće veliku pažnju na sebe. 1985. snima svoj veliki hit ‘Nevera moja’, čiji je autor Miroljub Aranđelović Kemiš, Vesnin bivši suprug.

Svoj prvi pjevački angažman imala je sa samo petnaest godina u kafani u mjestu Bivolje kraj Kruševca. Nakon toga je majka, koja je bila gastarbajter u Austriji, odvodi kod sebe u Beč. Tamo je jedno vrijeme provodila učeći srednjotehničku školu koju nikad nije završila i radeći na pokretnoj traci u jednoj od Siemensovih tvornica. Ni tu se nije puno zadržala, ubrzo se vraćajući u Jugoslaviju.

Rođena je 4. januara 1957. godine u Nikšiću (Crna Gora) gdje joj je porodica (otac Dušan porijeklom iz Siska, majka Kovina porijeklom iz okoline Kraljeva) boravila zbog očevog posla. Kad je imala godinu dana, roditelji su joj se razveli, a ona je odrasla kod bake u prigradskom naselju Kovači kraj Kraljeva. Završila je osnovnu školu u obližnjoj Ribnici i kurs za daktilografkinju.

BONUS VIDEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS