calendar

Subota 27. Jul, 2023

ANA ĆURČIĆ DALA SAVJETE KAKO NJEGOVATI KOSU!

Objavio: RHT
27/02/2024 9:59 PM

ANA ĆURČIĆ DALA SAVJETE

Ekstremno oštećena kosa razvija pukotine u spoljašnjem sloju (kutikuli). Jednom kad se kutikula otvori, tvojoj kosi prijeti dalje oštećenje i lomljenje. Kosa također može izgledati bez sjaja. Puno razloga postoji od frabanja kose, korištenje blanša, raznih neadekvatnih preparata ali i česta upotreba fena, prese ili figara za kosu. Čest razlog oštećene kose takođe može biti i nedostatak vitamina i kolagena u organizmu.

ANA ĆURČIĆ DALA SAVJETE Foto: instagram/prinscreen

ANA ĆURČIĆ DALA SAVJETE Foto: instagram/prinscreen

Kosi je potrebna njega! Poput kože, njega kose je izuzetno važna.

A ukoliko pažljivo njegujemo kosu, ona će izgledati zdravo i odisati sjajem. U tom slučaju koju god frizuru da odaberete, ona će uvijek djelovati savršeno.

Ali kako do takve kose, ako je suha i nema sjaj?

ANINI SAVJETI!

Suha kosa je – slaba, gruba, bez sjaja, sklona pucanju, kidanju, beživotna i nemoguća za oblikovanje. Ukoliko primjetite ove simptome na svojoj kosi – reagujte odmah! Kada dlaka izgubi prirodnu vlagu i jačinu počinje da se suši, sporo raste, gubi otpornost i ukoliko se ne preduzmu neophodne mjere – počinje pojačano da opada.

Prvo na šta želimo da vam skrenemo pažnju, jeste izbor šampona za kosu.

Većina šampona sadrži sulfate koji će još više isušiti vašu kosu, te stoga treba izabrati one koji ne sadrže ove sastojke koji su često agresivni i oštećuju kosu.

S obzirom da su svi primjetili koliko je kosa Ane Ćurčić njegovana, pitali smo je da li može da podijeli sa nama šta njena njega podrazumjeva.

– Imam sreće da svi u porodici imamo genetski jaku i kvalitetnu kosu. Ipak kako se farbam dugi niz godina svakako da ima oštećenja. Volim prirodna pakovanja za kosu i jedanput nedeljno to sama pravim.

Koji je recept u pitanju, Ana je rado podijelila sa nama.

– Već dugo godina koristim masku koju sama napravim kod kuće. Pomješam maslinovo ulje, kokosovo ulje, med i malo mlijeka. Ostavim preko noći i ujutru operem. Kosi daje sjaj i mekoću! Naravno, i “nahrani” je u svakom smislu – rekla nam je Ana.

BONUS VIDEO

hypetv.rs/hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS