calendar

Utorak 2. Jul, 2023

Široki Brijeg promijenio stadion uoči meča sa Željezničarom, evo gdje će dočekati Plave

Objavio: RHT
20/02/2024 7:20 PM

Široki Brijeg promijenio stadion

Nogometaši Širokog Brijega će u 20. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine dočekati sastav Željezničara. Uoči ovog susreta hercegovački sastav je zatražio promjenu stadiona na kojem će ugostiti Plave sa Grbavice.

Široki Brijeg promijenio stadion/ Stadion Bare u Čitluku (Foto: NK Široki Brijeg)

NS Bosne i Hercegovine je udovoljio zahtjevu hercegovačkog premijerligaša pa će tako ekipu Željezničara dočekati u Čitluku.

Širokobriježani ne mogu svoje domaće utakmice igrati na Pecari. Tamo je trenutno u toku renoviranje terena pa su od 5. novembra svoje utakmice igrali van svog doma.

Prvu utakmicu van Pecare su odigrali u Čitluku protiv Posušja kada je bilo 1:1. Sa Veležom i Zrinjskim odmjerili su snage u Posušju.

Tako će se za ovaj susret vratiti u Čitluk. Nadaju se da će nastaviti dobre igre budući da su nakon plasmana među osam najboljih u Kupu BiH pobijedili i Sarajevo.

Utakmica Široki Brijeg – Željezničar se igra u nedjelju sa početkom u 13:00 sati uz direktan prijenos na Areni Sport.

Dodajmo da su Širokobriježani posljednju utakmicu na stadionu Pecara odigrali 8. oktobra protiv Igmana kada su pobijedili 2:0.

Podsjetimo, nogometaši Širokog Brijega su u derbiju 19. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine pobijedili Sarajevo rezultatom 3:1.

Na ovoj utakmici su po prvi put bili prisutni navijači Širokog Brijega. Njima je ovo prvi dolazak na stadion “Asim Ferhatović Hase” poslije 2009. godine.

BONUS VIDEO

(hypebih.ba/klix.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS