calendar

Utorak 1. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Kao preslikan: Ljudi u nevjerici koliko sin Bobana Rajovića liči na pjevača Ako si mislio pobjeći ulazim ti na žurku šugo? Mirza Hatić ulazi da Kadri objasni neke stvari! Sve za ljubav: Fatima aminovala da dođe treća žena! Sarajevo: Sudar dva automobila na raskrsnici kod Željezničke stanice Kontroverzni lijek uništava Kristinu Agileru, javnost zabrinuta: Je li to stvarno ona? Otkrivamo s kim je sada već bivša supruga prevarila Milana Kalinića? Kad treća žena ulazi u Elmedinov harem? Ovo je njegova budućnost, sada je to svima jasno! FATIMA I JANA U ŠOKU! OVDJE SADA ŽIVE SAVA I ADRIANA! Džehverovići preko noći napustili Srbiju i otišli za Dubai, njihova porodica neutješna! (FOTO) CITY HYPE: Aca Živanović ekskluzivno za Hype otkrio da čeka treće dijete! Prvi intervju Vladimira Tomovića, nakon medijske ilegale Fatima ronca: Jano, ja čim sve završim, ti se pojaviš i glumiš radnicu! Imaš li obraza?! POTRESNA OBJAVA PJEVAČICE! Nadežda Biljić se slomila pa samo izustila: “U šoku sam…” Anđela ovdje otkrila da želi bebu u rijalitiju? Zvezdan sve priprema da joj saspe u lice Šta su pokazali podaci Federalnog zavoda za statistiku: Evo koliko je u augustu bilo turista Regionalni mediji pišu: Nastavak filmske trilogije “Kafana na Balkanu” željno se iščekuje u Hrvatskoj ĐOKOVIĆ PONOVO U KINI Novak stigao u Šangaj, evo kako su ga dočekali (VIDEO) Primož Ulaga: Lijepo je u Sarajevu, vraćaju mi se sjećanja na početak Olimpijade

Poznat i broj klubova: Vico Zeljković otkrio detalje o potencijalnom skraćenju prvenstva BiH

Objavio: RHT
19/02/2024 9:40 PM

Poznat i broj klubova

U proteklim mjesecima se mnogo pričalo o mogućem skraćenju Wwin lige BiH sa 12 na 10 klubova. Sve to je potvrdio i predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković.

Poznat i broj klubova/ Foto: Vico Zeljković. N. Šaljić / Avaz

O tom formatu lige se razmišlja dugo. Ukoliko dođe do realizacije, sigurno je da bi se podigao kvalitet domaćeg prvenstva.

– Da, zamisao je da skratimo najviši rang, da to bude liga sa deset klubova. Smatramo da bismo time dodatno podigli kvalitet nogometa, kao i infrastrukture. Omogućen bi bio i veći broj atraktivnih utakmica, derbija… O svemu ćemo razgovarati u tijelima Saveza. Tražit ćemo i mišljenje naše sportske javnosti, kao i klubova – rekao je Zeljković za Arena Sport.

Ukoliko bi liga sa deset klubova zaživjela, vjerovatno bi se igrao četverokružni sistem, po uzoru na hrvatsko prvenstvo.

Podsjetimo, Vico Zeljković u razgovoru za medije najavio je novu kandidaturu za predsjednika NFSBIH.

Zeljković je na zvaničnoj stranici objavio i razgovor za ATV u kojem se zahvalio Fudbalskom savezu Republike Srpske koji će pomoći sa milion konvertibilnih maraka.

“Želim da se jako zahvalim Fudbalskom savezu Srbije i posebno gospodinu Nedimoviću koji je istinsku fudbalski radnik. On je iskazao veliku emociju prema Republici Srpskoj i fudbalu ovdje. On će sa FS Srbije pomoći projekat izgradnje vještačkih terena. Oni će donirati FS Republike Srpske milion maraka za taj projekat”, istakao je Zeljković.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS