calendar

Utorak 1. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Kao preslikan: Ljudi u nevjerici koliko sin Bobana Rajovića liči na pjevača Ako si mislio pobjeći ulazim ti na žurku šugo? Mirza Hatić ulazi da Kadri objasni neke stvari! Sve za ljubav: Fatima aminovala da dođe treća žena! Sarajevo: Sudar dva automobila na raskrsnici kod Željezničke stanice Kontroverzni lijek uništava Kristinu Agileru, javnost zabrinuta: Je li to stvarno ona? Otkrivamo s kim je sada već bivša supruga prevarila Milana Kalinića? Kad treća žena ulazi u Elmedinov harem? Ovo je njegova budućnost, sada je to svima jasno! FATIMA I JANA U ŠOKU! OVDJE SADA ŽIVE SAVA I ADRIANA! Džehverovići preko noći napustili Srbiju i otišli za Dubai, njihova porodica neutješna! (FOTO) CITY HYPE: Aca Živanović ekskluzivno za Hype otkrio da čeka treće dijete! Prvi intervju Vladimira Tomovića, nakon medijske ilegale Fatima ronca: Jano, ja čim sve završim, ti se pojaviš i glumiš radnicu! Imaš li obraza?! POTRESNA OBJAVA PJEVAČICE! Nadežda Biljić se slomila pa samo izustila: “U šoku sam…” Anđela ovdje otkrila da želi bebu u rijalitiju? Zvezdan sve priprema da joj saspe u lice Šta su pokazali podaci Federalnog zavoda za statistiku: Evo koliko je u augustu bilo turista Regionalni mediji pišu: Nastavak filmske trilogije “Kafana na Balkanu” željno se iščekuje u Hrvatskoj ĐOKOVIĆ PONOVO U KINI Novak stigao u Šangaj, evo kako su ga dočekali (VIDEO) Primož Ulaga: Lijepo je u Sarajevu, vraćaju mi se sjećanja na početak Olimpijade

PONOVO SE TRESLO: Novi zemljotres pogodio Sarajevo

Objavio: RHT
19/02/2024 6:50 PM

PONOVO SE TRESLO

Nakon jutrašnjeg zemljotresa koji je pogodio Sarajevo, u popodnevnim satima ponovo se treslo u glavnom gradu BiH.

PONOVO SE TRESLO/ Foto: EMSC

Prema informacijama EMSC-a, u 18:04 novi zemljotres pogodio je Sarajevo.

Kako dalje navode, jačina zemljotresa je bila 2,9 po Rihterovoj skali, a epicentar zemljotresa bio je na devet kilometara sjeverno od glavnog grada BiH, a dogodio se na dubini od šest kilometara.

Kako javlja EMSC, prema prvim informacijama, zemljotres je bio jačine 4,2 stepena po Rihteru. Zemljotres je bio na dubini od šest kilometara.

Epicentar je bio 15 kilometara od Sarajeva

“Vogošća, lijepo se zaljuljalo nekih tri sekunde”, “Kratko podrhtavanje”, “Prilično treslo” su samo neki od komentara.

Za sada nema informacija o povrijeđenima ili materijalnoj šteti. 

Podsjetimo, 30. decembra prošle godine snažnog zemljotresa šogodio je u selo Ljubetovo, u kojem su mještani pretrpjeli ogromnu materijalnu štetu.

Foto: Avaz

Četiri povrijeđene osobe, od kojih su dvije zadržene na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica, kao i nekoliko oštećenih kuća u zeničkim naseljima Ljubetovo, Hece i Vranduk te oštećenja na fasadama u samom gradu. To je bio bilans je zemljotresa s epicentrom kod Zenice, koji je u 21.43 sata pogodio Bosnu i Hercegovinu.

Zemljotres jačine 4,6 stepeni po Rihteru pogodio je Bosnu i Hercegovinu i 2. oktobra prošle godine,

BONUS VIDEO

(hypebih.ba/avaz.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS