calendar

Utorak 2. Jul, 2023

Brat ubijene Amre Kahrimanović ogorčen nakon sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona: Ne slušaju molbu, dobit će oluju

Objavio: RHT
15/02/2024 6:30 PM

Brat ubijene Amre Kahrimanović ogorčen

Brat ubijene Amre Kahrimanović / Foto: Avaz
Brat ubijene Amre Kahrimanović / Foto: Avaz

Sjednica Skupština Tuzlanskog kantona hitnog karaktera okončana je usvajanjem zaključaka, ali ne i ključnih koji su se ticali ostavke ministra unutrašnjih poslova Hajrudina Mehanovića i smjene Nezavisnog odbora koji ocjenjuje rad direktora Uprave policije TK.

Mučki ubijena

Tim ishodom nisu zadovoljni članovi porodice mučki ubijene Amre Kahrimanović, brat Nedžad i sin Nedim. 

Kako je za portal “Avaza” rekao Nedžad Kahrimanović, drugačiji ishod nisu ni očekivali.

– Zahvaljujemo se Skupštini Tuzlanskog kantona na udruženom zločinačkom poduhvatu na čelu sa poslanicima SDA zbog neizglasavanja smjene ministra MUP-a TK.

Nećete moći izbjeći odgovornost sutrašnjice izglasavajući podršku danas. Oni ne slušaju molbu ali će dobiti oluju. Ništa se drugo nije moglo očekivati od nepismenih, bahatih gringosa sa kupljenim magistratima, doktoratima i provincijskim manirima.

Protestna šetnja

Nikakve razlike nema između likvidacije moje sestre u srijedu i današnjeg neizglasavanja ostavke ministra MUP-a TK – rekao je Kahrimanović za portal “Avaza”.

Protestna šetnja povodom ubistva Amre Kahrimanović održat će se u subotu sa početkom u 12 sati, potvrdio je brat ubijene Amre Kahrimanović ogorčen

Podsjetimo, u tržnom centru u Tuzli sinoć se desio još jedan slučaj femicida. Pripadnik MUP-a TK-a Elvis Ćustendil osumnjičen je da je ubio iz pištolja Amru Kahrimanović. Ubijena Amra bila je vlasnica kafića Sidney.

Na društvenim mrežama Tuzlaci se i dalje opraštaju od Amre.

Nemam riječi

“Pahuljo moja… Toliko zajedničkog rada, truda, smijeha, razgovora, kafa… Tako me je večeras pogodilo sve ovo. Nema više tvog osmijeha i naših zezancija. Dobra ženo… Nemam riječi… Već fališ… Allah ti podario vječiti džennet, tvojima sabur, a zlotvoru džehennem. Nedostajat ćes zauvijek, stoji u jednom od oproštaja.”

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS